E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemİTO Başkanı Avdagiç "sosyal konut projesi"ni değerlendirdi---

İTO Başkanı Avdagiç "sosyal konut projesi"ni değerlendirdi

İTO Başkanı Avdagiç sosyal konut projesini değerlendirdi
13 Eylül 2022 - 15:43 borsagundem.com

İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı Şekib Avdagiç, yaptığı yazılı açıklamada, Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklanan Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut projesine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı Şekib Avdagiç, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıkladığı "İlk Evim, İlk İş Yerim" projesinin, hem dar gelirli vatandaşın konut sıkıntısına çözüm olacağını hem de oluşturacağı istihdam ve pek çok sektörde sağlayacağı hareketlilikle ekonomiye katma değer sağlayacağını bildirdi.

Avdagiç, yaptığı yazılı açıklamada, Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklanan Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut projesine ilişkin değerlendirmelerde bulunarak, şunları kaydetti:

"Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın açıkladığı 'İlk Evim, İlk İş Yerim' projesi, hem dar gelirli vatandaşımızın konut sıkıntısına çözüm olacak hem de oluşturacağı istihdam ve pek çok sektörde sağlayacağı hareketlilikle ekonomimize katma değer olacak. Projenin konutla sınırlı kalmayıp, iş yeri edinme imkanı sunmasını ayrıca değerli buluyoruz. Belirlenen satın alma kriterleri, 81 ile yayılan kapsayıcılığı ve öncelikli kategorileri ile önemli bir etki yapacak. Atılan bu güçlü temel ülkemize hayırlı olsun."

Cumhurbaşkanı Erdoğan, sosyal konut projesi detaylarını açıkladı

 

Hükümetten büyük sosyal konut hamlesi!

 

Yeni sosyal konut projesine başvuru şartları belirlendi

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Mucise Reis ;)13 Eylül 2022 22:03

    Beklentimin altında. Ben Belediyelerin arazileri ve altyapılarını yapmasını isterdim. tek katlı bir betonerme kalıbı yapıp bir sürü evin hızlı hızlı kalıp kalıp olmasını beklerdım. başka ekip çatı yapar, diğer ekip içini yapar olur biter.. Böylece çok hızlı ve seri olarak bu işler yapılabilirdi. belediye 500 konut yapar, ekstradan 200 konut yapar aynı biçimde onları satar maliyeti çıkartırr vatandaş ucuza konuta konar diye düşündum. Yani Büyük şehir belediyeleri bu işleri çözecek ekibe, araçlara, iş gücüne sahip neden olmasın ? Günümüzde köprü ve üst geçit betonları lego gibi montajlanıyor. neden ev olmasın aynı mantıkla ? ucuza pratik ve çok hızlı biçimde ? acilen bu alanda modernleşme adımları atılmalı.