E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaİtalyan tahvilleri sert düştü---

İtalyan tahvilleri sert düştü

İtalyan tahvilleri sert düştü
30 Eylül 2013 - 14:05 borsagundem.com

İtalyan tahvilleri Letta ile Berlusconi arasındaki restleşmenin büyümesiyle sert düşüşler yaşıyor

İtalya'da Başbakan Enrico Letta'nın, Berlusconi'nin bakanlarını çekmesinin ardından güven oylamasına gideceğini açıklaması üzerine 10 yıllık tahviller sert düşüşler yaşadı.
Letta'nın Berlusconi tarafından erken seçimlere zorlanma manevrasına karşılık 2 Ekim'de güvenoyuna gideceğini açıklaması sonrası büyüyen restleşme sonrasında tahvil hazileri 3 ayın zirvesine tırmandı. Alman tahvilleri tırmanırken, ABD hazien tahvilleri siyasilerin bütçe konusunda anlaşamayarak hükümetin kapanmasına neden olacağı endişeleriyle yükseldi.
Brüksel'de bulunan KBC Bank NV sabit getiri stratejisti Mathias Van Der Jeugt, "İtalya için negatif bir gelişme bu ve ben kesinlikle İtalyan tahvilleri üzerinde etki yaratacağını düşünüyorum. 10 yıllık tahvil faizlerinin yüzde 5 seviyelerine doğru tırmandığını görebiliriz. Yalnız olayın çok fazla büyüyeceğini sanmıyoruz çünkü Euro Bölgesi'nde belirli bir istikrar var şu an" yorumunu yaptı.
10 yıllık İtalyan tahvil faizleri 9 baz puan yükselerek Londra saatiyle 09:18'de yüzde 4.51 oldu. Faizler Kasım 2011'de yüzde 7.48'e çıkarak Euro Bölgesi rekoru kırmıştı. Mayıs 2023 vadeli yüzde 4.5'lik tahvilin fiyatı 0.715 düştü ve 100.295 oldu.
Benzer vadeli İspanyol tahvil faizleri ise 1 baz puan yükselerek yüzde 4.37 oldu.
İtalyan Corriere Della Sera gazetesinin haberine göre Letta'nın Berlusconi karşısında güvenoyu alabilmesi için 24 oya ihtiyacı var. Bunu başarabilmek için Letta'nın ya muhalefet üyelerini ikna etmesi ya da Berlusconi'nin parti üyelerini ikna etmesi gerekiyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)