E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemİtalya'da sağ ittifak görüş birliğine vardı---

İtalya'da sağ ittifak görüş birliğine vardı

İtalya'da sağ ittifak görüş birliğine vardı
18 Ekim 2022 - 00:22 borsagundem.com

İtalya'da hükümet kuracak olan sağ ittifak, kendi içinde yaşadığı görüş ayrılıklarını aştı.

İtalya'da 25 Eylül'de yapılan seçimleri kazanan sağ ittifak liderleri Giorgia Meloni ile Silvio Berlusconi'nin kendi aralarındaki görüş ayrılıklarını aştıkları belirtildi.

Seçimde parlamentonun hem üst kanadı Senatoda hem alt kanadı Temsilciler Meclisinde çoğunluğu elde eden sağ ittifaktaki İtalya'nın Kardeşleri (FdI), Lig ve Forza Italia (FI) partileri arasında yeni kurulacak hükümete ilişkin görüş ayrılıklarını aşmak için görüşmeler sürüyor.

Sağ ittifak içindeki anlaşmazlık son günlerde gerginliğe dönüşen FdI lideri Giorgia Meloni ile ittifakın üçüncü partisi FI lideri Silvio Berlusconi, görüş ayrılıklarına son vermek üzere bugün bir araya geldi.

İki liderin görüşmesine ilişkin partilerden ortak açıklama yapıldı. O açıklamada, sağ ittifak olarak Cumhurbaşkanı Sergio Mattarella'nın siyasi istişarelere birlikte katılma kararı aldıkları ve en kısa sürede ülkeye güçlü, uyumlu ve yüksek profilli bir hükümet kurulması konusunda anlaştıkları kaydedildi.

Bu arada, Meloni ve Berlusconi'nin, FI'nin Başkan Yardımcısı Antonio Tajani'nin Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı olması konusunda anlaştıkları ileri sürüldü.

Gerginliğin sebebi kabineye girecek isimler


Basında yer alan haberlerde, iki lider arasındaki gerginliğin temelini, kabineye FI'nin kontenjanından girecek isimler oluşturduğu belirtildi.

Berlusconi'nin kendisine sadık isimlerden Licia Ronzulli'nin yeni kabinede yer alması ve bazı bakanlıklar üzerinde ısrarcı olduğu ancak Meloni'nin, bunu istemediği ifade edildi.

Meloni'nin, Berlusconi'nin bu yöndeki taleplerine karşılık vermemesi üzerine, Senatoda geçen hafta yapılan başkanlık seçimlerinde Berlusconi’nin partisi FI'nin de FdI'nin Senato için aday gösterdiği Ignazio La Russa'yı desteklemediği basında yer almıştı.

Berlusconi'nin oylama sırasında La Russa’ya sert tepki göstermesi de dikkatlerden kaçmamış ve sağ ittifakın kendi içinde bölündüğü yorumları yapılmıştı.

Hatta Berlusconi, Senatodaki başkanlık seçimleri sonrasında gazetecilere yaptığı açıklamada, Meloni'nin taleplerine "Vetolar hoşumuza gitmiyor." diyerek "hayır" dediğine işaret ettiği belirtildi.

FI kaynakları da Cumhurbaşkanı'nın siyasi istişarelerine sağ ittifak olarak değil parti olarak ayrı katılabileceklerinin sinyalini vermişti.

İtalya'da bu hafta içinde yeni hükümetin kurulabilmesi için siyasi istişarelerin başlatılması bekleniyor. 

İtalya seçimleri karmaşık bitti

 

İtalya'da enflasyon artmaya devam ediyor

 

İtalya'nın gaz stoğu yüzde 90'a ulaştı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)