E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemİtalya'da koronavirüsten ölümler Çin'i geçti---

İtalya'da koronavirüsten ölümler Çin'i geçti

İtalya'da koronavirüsten ölümler Çin'i geçti
19 Mart 2020 - 20:18 borsagundem.com

İtalya'da son 24 saatte koronavirüsü nedeniyle 427 kişi hayatını kaybetti. Ülkede koronavirüsten hayatını kaybeden toplam kişi sayısı 3 bin 405'e yükselerek Çin'i geçti.

İtalya'da 21 Şubat’ta patlak veren Kovid-19 salgınında bilanço ağırlaşmaya devam ediyor. 

Sivil Savunma Genel Müdürü Angelo Borrelli, başkent Roma’da ülke genelindeki Kovid-19 vakalarına ilişkin basın toplantısı düzenledi. 

Borrelli, ülkede mevcut koronavirüs vaka sayısının 33 bin 190'a ulaştığını, buna ölenler ve iyileşenler dahil edildiğinde Kovid-19 bulaşanların toplam sayısının 41 bin 35 olduğunu belirtti. 

Borrelli, dün 4 bin 25 olarak açıkladığı iyileşenlerin sayısının bugün 415 artışla 4 bin 440’a çıktığını bildirdi. Sivil savunma yetkilisi, virüsün bulaşmasının stabil olduğunu belirterek, iyileşmelerdeki artışa dikkati çekti. 

Borrelli, ölü sayısının düne göre 427 kişi daha arttığını ve toplam sayının 3 bin 405'e yükseldiğini belirtti. 

İtalya bu sayıyla Çin'i geride bırakarak Kovid-19'dan dünyada en çok ölümün görüldüğü ülke haline geldi. Yeni tip koronavirüs salgınının ilk ortaya çıktığı Çin'de 3 bin 242 ölüm kayıtlara geçmişti. 

Öte yandan Rainews24’ün haberinde, koronavirüsle mücadele eden 5 doktorun bugün öldüğü ve yaşamını yitiren sağlık çalışanı sayısının 13'e çıktığı belirtildi. 

Bergamo'daki hastane direktöründen İngilizce çağrı 

Ülkede son dönemde koronavirüs vakalarının ve kayıplarının en çok görüldüğü Lombardiya Bölgesel Yönetim Başkanı Attilio Fontana da virüsün yayılmaması için insanlara sokağa çıkmama çağrısını yinelerken, hükümetten de bölgede daha sıkı tedbirler almasını istedi. 

Bölgesel yönetiminin sağlık işlerinden sorumlu üyesi Giulio Gallera, bölgelerinde bugün itibariyle hasta ağırlayabilecekleri boş yatak kalmadığını söyledi. 

Bölgede en zor durumdaki Bergamo kenti hastanesi Papa 23. Giovanni’nin direktörü Stefano Fagiuoli, İngilizce paylaştığı videosunda, “Umutsuzca hemşirelere, doktorlara, solunum cihazlarına ve koruyucu ekipmanlara ihtiyacımız var.” ifadesini kullandı. 

Fagiuoli, hastanede ve bölgelerindeki durumun son derece acil ve kritik olduğunu vurguladı. 

Bu arada yerel basın, defin işlemlerine yetişilemediğini, çok sayıda cenazenin kiliselerde bekletildiğini duyurdu. 

Bergamo’da Kovid-19 tespit edilen yeni doğan bir bebeğin iyileştiği aktarıldı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (11)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Coni19 Mart 2020 23:31

    Darısı israille abdnin başına

  • $$$$$$$$$$$$$$$$$19 Mart 2020 23:51

    öyle bir gün gelecek ki bu seferde israil ve abd nin düşmanları bu oyunların binlercesini abd ve israil de hayata geçireceklerdir.

  • ----------- ??????????-------------19 Mart 2020 22:33

    bu işin arkasında israil ve abd olduğu söylenmekte ve bende inanıyorum.bu virüs olayı o kadar büyük bir şekilde tezgahlanmış ki 100 yılın projesi bu.özellikle de ab ülkelerinde sorunlu ülkelerden başladı ispanya ve italya ile başladı kademe kademe fransa ve  almanya ya sıçrattılar.aşıları ve ilaçlarıda bunlarda mevcuttur.fakat genelde borsalar çöktükten 2 sene sonra düzelir.yani 2022 ocak ayından itibaren yavaş yavaş düzelecektir.borsalarda şuan çok iyi günlerimizi yaşamaktayız fakat asıl sıkıntılar gelecekte olacaktır.fiyatlar öyle bir düzeye gelecekki keşke keşke diyeceğiz.

  • Vatandaş19 Mart 2020 21:13

    Taaa 3 ay önce dediydim bu chp bu virüsden daha teklikeli...şuanki chp liden midem bulanıyor.

  • Serkan20 Mart 2020 03:52

    On numara yorum..esas karantina altına alınacaklar CHP liler

  • Utanmaz arlanmaz seni19 Mart 2020 21:23

    Sen kimsinde provakatif mesaj atıyorsun. İnsanları ayrıştıran tavrınız iğreç asıl sizin. İnsanlığından utan azıcık şu mesajı atarken.

  • CAN19 Mart 2020 20:45

     AVRUPADA YAŞLI EMEKLİLER SADECE TÜKETİCİ OLDUGUNDAN DOLAYI TEDBİR ALMAYIP ÖLÜMLERİNİ İSTEYEN BİR YÖNETİM VAR AVRUPADA ÇOK LİDER BU YAYILMAYI İSTİYOR AYRICA BAGIŞIKLIK KAZANILMASI İSTENİYOR.

  • ekonomist/stratejist19 Mart 2020 20:28

    Ben bir şeyi biliyorsam analizlerim sağlamsa yine bir öngörüde bulunuyorum bu virüsü üreten tek göz dünyanın büyük çoğunluğuna yani milyonlarca insana enfekte etmeden milyonlarca insanların ölümüne neden olmadan son vermezler çünkü her kaos onlara yarar onlar daha çok güçlenir aşıyla da voleyi vurmak isterler kisacasi 2 ayda falan biteceğinimë düşünmüyorum zaten araştırmalar 2021 Şubata kadar devam edip benim telaffuz ettiğim rakamlara geleceği söylüyor Almanya Başbakanı Merkel ile ABD Savunma Bakanlığı araştırması destekliyor. Çünkü virüsün ardında gizlenen gerçekler ve hedefler çok farklı yeni bi dünya yaratılmak isteniyor 100 yılda bir dünyayı resetlemek isterler. Şu ana kadar analizlerim tuttu hiç yanılmam çünkü büyük resmi iyi okurum analizlerim reeldir.

  • ekonomist/stratejist19 Mart 2020 20:46

    Wall Street yükselmeden dünyanın hiçbir borsası yükselmez borsa tarihinde hep böyle olmuştur. 13 yıldır aralıksız yükselen Wall Street balonu bu sene patladı o yüzden 2020-2021 yıllarında borsa adına hiçbir şey beklemiyorum patinaj çeker kendi dilimizle anlatayım aynı mehteran takımı 1 ileri 2 geri olur. 2022 Ocak yeni bir çıkış trendi bekliyorum en erken bu tarihte olur.

  • kurt19 Mart 2020 20:38

    baba , borsa ne zaman yükselir ?

  • jr19 Mart 2020 20:34

    bi sus be adam sena da analizine de... pis şizofren