E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemİsviçre NATO'ya mı katılıyor?---

İsviçre NATO'ya mı katılıyor?

İsviçre NATO'ya mı katılıyor?
15 Temmuz 2022 - 12:45 borsagundem.com

Yıllardır tarafsızlığını koruyan İsviçre, NATO'ya sıcak bakmaya başladı.

Yıllardır tarafsız olan ve diplomatik kriz ve savaşlara dahil olmayarak vatandaşlarını koruyan İsviçre’de Rusya’nın Ukrayna’yı işgaliyle birlikte NATO’ya dahil olma fikri yaygınlık kazanmaya başladı.

İsviçre ordu akademisi ve Güvenlik Çalışmaları Merkezi’nin yaptığı anket çalışmasında 1000 kişiye bazı sorular soruldu. Anket çalışmasından çıkan sonuçta, İsviçre halkının NATO’ya girmeye sıcak baktığı ortaya çıktı.

Sözcü'de yer alan habere göre, ankete katılanların yüzde 89’u tarafsızlığı savunurken bu oranın 24 Şubat’taki Rusya işgalinden önce yüzde 96 seviyesinde olduğu kaydedildi.

Sadece 6 ay içerisinde yaklaşık yüzde 7’lik bir kitle NATO’ya üyeliğe sıcak bakmaya başladığını duyurdu. Ankete katılanların yüzde 80’i İsviçre’nin güçlü bir ordusu olması gerektiğini söylerken, yüzde 74’ü de bu  ordunun tam teçhizatlı olması gerektiğini savundu.

Avrupa’nın en büyük asker rezervlerine sahip olan ülkesi İsviçre’de tank, zırhlı araç ve uçakların eskimesi bir sorun yaratıyor.

İsviçre’de yapılan ankete katılanlar yüzde 19’u hükümetin savunmaya daha çok para harcaması gerektiğini söyledi.

Euro krizi büyüyor: 90 sent uyarısı

 

Üçlü zirve için çok çarpıcı yorum

 

Enerji devinden korkutan açıklama: Karneyle enerji dağıtımı!

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Bedir 15 Temmuz 2022 16:26

    NATO falan hikaye Rusya herşeyi yapıyor NATO bakıyor NATO ne diyor bir Rusya’yla çatışmak istemiyoruz ozaman niye NATO var

  • H15 Temmuz 2022 16:25

    Bekleyin

  • SY15 Temmuz 2022 15:24

    Hayır İsviçre NATO ya katılmıyor!Ankete katılanların %89 u tarafsızlığın devam etmesi yönünde görüş belirtmiş.

  • EKRİKS15 Temmuz 2022 15:15

    Göt korkusu.nato ya katılsan ne olacak katılmasan ne olacak. bak biz katıldık nato yüzbinlerce insanımızı katletti bir şekilde.bence katılmayın.sonra nato sizleri nasıl koruyacak rusya iki atom bombası atsa isviçre diye bir ülke kalırmı zannediyorsunuz bire ahmaklar.