E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemİsveç ve Finlandiya'ya ABD'den güvenlik garantisi---

İsveç ve Finlandiya'ya ABD'den güvenlik garantisi

İsveç ve Finlandiya'ya ABD'den güvenlik garantisi
05 Mayıs 2022 - 15:30 borsagundem.com

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken ve bir dizi senatörle görüşen İsveç Dışişleri Bakanı Ann Linde, İsveç'in olası bir NATO üyeliği için ABD'nin kendilerine güvenlik sigortası sözü verdiğini belirtti.

ABD'nin olası bir NATO başvurusu durumunda İsveç ve Finlandiya'ya güvenlik sigortası garantisi verdiğini aktaran Linde, SVT'ye yaptığı açıklamada, "Finlandiya ve İsveç'in olası bir NATO üyeliği başvurusunda Kuzey Kutbu ve Baltık Denizi bölgesinde olumlu bir güvenlik politikası durumunun olacağı düşünülmektedir. Bu nedenle ABD, ülkemize ve Finlandiya'ya farklı türde güvenlik sigortası sağlamaya hazır. Tam ayrıntılara giremeyeceğim" dedi.

Linde, ABD'nin vereceği güvenlik sigortası hakkında ise "Rusya'nın İsveç'e olası bir tehdidinde ABD'nin İsveç'e güvenlik sağlayacağı ve yardım edeceği anlamına geliyor. Mesela ittifaksız bir ülke olan Ukrayna'da güvenlik sigortası devreye girmedi ve farklı destekler verildi. Bizim durumumuz Ukrayna ile kıyaslanmaz ama olası bir NATO üyeliği başvurusunda ABD güvenlik sigortası devreye girecek" açıklamasını yaptı.

Finlandiya ve İsveç NATO üyeliğine başvuracak

Almanya, Finlandiya ve İsveç'in NATO üyeliğini destekleyebilir

Olası Rus saldırısına karşı Finlandiya'daki sığınaklar ortaya çıktı

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • sahin kuş 05 Mayıs 2022 19:28

    Rus çevremde Amerikan füzesi istemiyorum diyor,hala batı bunu kışkırtıyor,yakında bu ülkelerin de başın belaya sokacak lar