E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemİstifa etmeyen belediye başkanları için yeni formül---

İstifa etmeyen belediye başkanları için yeni formül

İstifa etmeyen belediye başkanları için yeni formül
15 Ekim 2017 - 14:59 borsagundem.com

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplanan AK Parti MYK'da, sorunlu teşkilatlar ve belediyeler masaya yatırıldı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın MKYK toplantısında saydığı 5 ile ilave olarak yeni bazı belediye başkanlarının da istifa listesine eklendiği öğrenildi. Bazı belediye başkanlarının önümüzdeki günlerde istifa etmesinin beklendiği bilgisi paylaşıldı. Toplantıda belediye başkanlarının istifa etmemeleri halinde nasıl bir süreç işleyeceği de ele alındı.

Sabah gazetesinden Zübeyde Yalçın'ın haberine göre Erdoğan, bazı belediye başkanlarının istifada direndiğinin hatırlatılması üzerine de net konuşarak "Gereğini yapmayan olursa biz gereğini yaparız" ifadelerini kullandı.

Parti kurmayları, "İhraç olursa sadece partiden gitmiş olacak. Ve belediye başkanlığını bağımsız olarak yürütmeye devam edecek. Bizim istediğimiz bu değil. Belediyenin başından gitmesi lazım. Çünkü belediyelerde kalırsa bu isimler partimize zarar verirler" görüşünü dile getirdi.

Bu kapsamda, istifa etmeyen belediye başkanları ile ilgili ihraç mekanizması çalıştırılmayacak.

Bunun yerine İçişleri Bakanlığı devreye sokulacak. İlgili başkan ile ilgili inceleme ve ardından soruşturma başlatılacak. Başkanlar bu kapsamda görevden alınacak.

AK Parti'de, 2019 seçimlerine 1.5 yıl kala göreve gelen İstanbul ve Ankara başta olmak üzere yeni başkanların istişareye önem vermesi ve sorun çıkarmaması ve kamuoyundan da destek görmeleri halinde yola devam edip aday gösterilecekleri de konuşuluyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (10)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • vatandaş16 Ekim 2017 10:47

    hani seçimle gelen seçimle giderdi. istifası istenilen bu başkanlar seçimle gelmediler mi. yoksa atama ile mi geldiler. AKP nin adalet ve demokrasi anlayışı bu demek.

  • Kerim15 Ekim 2017 23:08

    Bir gece ansızın kapılarında Cumhuriyet savcılarını bulabilirler ve Fetö soruşturması kapsamında tutuklanma talepleri gelebilir.Bu büyük olasılık.Bu nedenle ,mevcut Belediye başkanlarıda yıllardır elde ettikleri kazanımlarını kaybetmemek için bu riski göze alıp orada duramazlar.S.S istifa edecekler

  • Okie Dokie15 Ekim 2017 21:00

    Ankara'da metro ulaşımı felç durumda, yürüyen merdivenler çalışmıyor. Vatandaşın parası ne olduğu belli olmayan Ankapark denen zıkkıma harcandı. Reis az bile yapıyor bu gökçek'e.

  • ASLA PES ETME15 Ekim 2017 20:40

    DİREN MELİH GÖKÇEK

  • :))15 Ekim 2017 17:37

    eee payalaşacak bişi kalmayınca böyle olur işte... o, ona...bu buna...

  • Bika15 Ekim 2017 16:01

    M.Gökçek, Ankara'nın arazilerini Feto'ya bedava dağıtmamış mıydı.

  • Vatandaş15 Ekim 2017 16:00

    İşte Akp nin gerçek yüzü bu. Tek adam politikası. Demokrasi yok. Hele bir de başkan seçilirse olacakları düşünmek bile istemiyorum.

  • Emekci15 Ekim 2017 15:15

    Birbirleri yemeye basladilar

  • e.göy15 Ekim 2017 15:11

    PARTİNİN BEKASI İÇİN İSTİFA ET DİYORLAR

  • e.göy15 Ekim 2017 15:11

    PARTİNİN BEKASI İÇİN İSTİFA ET DİYORLAR