E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket Haberleriİşten atılan Enerjisa işçileri Ankara'dan İstanbul'a yürüyor---

İşten atılan Enerjisa işçileri Ankara'dan İstanbul'a yürüyor

İşten atılan Enerjisa işçileri Ankara'dan İstanbul'a yürüyor
24 Nisan 2022 - 17:13 borsagundem.com

DİSK’e bağlı Enerji Sen tarafından, Enerjisa’da yaşanan işten atmalara karşı Ankara’dan İstanbul’a yürüyüş başlatıldı. İlk durakları Eskişehir olan yürüyüşçüler sık sık 'Direne direne kazanacağız' sloganı attı.

Sabancı Grubu'na ait borsada işlem gören Enerjisa'da (#ENJSA) iuşten atılan işçilerin eylemi sürüyor. DİSK'e bağlı Enerji-Sen tarafından Enerjisa'da yaşanan işten atmalara karşı Ankara'dan İstanbul'a yürüyüş başlatan ve bu kapsamda ilk olarak Eskişehir’e gelen Enerji Sen üyelerini, Eskişehir’de DİSK ve Birleşik Metal İş üyeleri karşıladı.

Eskişehir Tepebaşı ilçesi Ulus Meydanı’nda toplanan işçiler sık sık, ‘Direne direne kazanacağız’ sloganları attı. DİSK Enerji Sen Sendikadan Örgütlenme Uzmanı Osman Çokaman, yürüyüş hakkında açıklamada bulunarak,

“Bu yürüyüş Başkent elektrik, yani Sabancı'ya bağlı bir dağıtım şirketinde yıllardır emek veren, yıllardır çalışan, afet bölgelerinde görevler alan bu görevler sonucunda takdir edilen ancak sırf sendikalaşıldığı için, sırf hakkın arandığı için, sırf daha iyi koşullarda çalışalım, daha insanca koşullarda yaşayalım denildiği için arkadaşlarımız işten atıldı” dedi.

Başkent Elektrik Genel Müdürlüğü önünde 4 hafta direniş yürüttüklerini ve direnen 5 işçi ile Ankara’dan yola çıktıklarını ifade eden Çokaman,

“Ancak yalnızca 5 tane direnen işçi değil, işten atılan onlarca işçi arkadaşımızın Başkent elektrik başta olmak üzere hepimizi mağdur eden, faturalarıyla soyan, enerji, dağıtım şirketlerinde çalışan işçilerin hakkını aramak için bu yollardayız.

Bizler yaklaşık 1 ay önce ‘Size uygun pozisyon yok’ denilerek ya da ‘Sağlık sorunlarınız var’ denilerek çeşitli bahanelerle işten atıldık. Ve işten atılmalar sonrasında hakkımızı, hukukumuzu aramak için Başkent Elektrik Genel Müdürlüğü önünde 4 hafta direniş yürüttük. 4 hafta boyunca sorduk.

Dedik ki bu işten atılmaların gerçek gerekçesi nedir? Bu işten atılmalara kim karar veriyor? Ancak 4 haftadır karşımızda maalesef bir muhatap bulamadık. Madem siz bize muhatap değilsiniz, madem yüzleşecek cesaretiniz yok biz de o zaman gideriz Sabancı Genel Müdürlüğü önünde bu hesabı sorarız. Ve bugün itibariyle yolumuza başladık. İlk durağımız olan Eskişehir'de sizlerle bir araya geldik” şeklinde konuştu.

İşten atılan işçilerden Bekir Bayatlı, sarı sendika ile 12 yıl önce tanıştıklarını belirterek, “Sanmayın ki biz buraya sadece ekmek davası için değil, Eskişehir halkının yüksek faturalar ödemek zorunda kaldığı için ve bu sömürgeye dur demek için Ankara'dan yola çıktık. Biz sermaye ile sarı sendikayla 12 sene önce tanıştık. Bizi beş yıldızlı otellerde karşıladılar, kapalı kapılar arkasından sendikaya imza attırdılar. Biz o zamanlar bilmiyorduk neye imza attığımızı. Sabancı ve sarı sendika gözümüzü kör etti” dedi.

 DİSK Bölge temsilcisi Günay Ayaz, EnerjiSa’dan işten atılan işçi arkadaşlarının yarın Bursa’da olacaklarını ifade ederek, “İşçi arkadaşlarımız devamında Gebze ve İstanbul'da Sabancı kulelerine gidip haklarını orada arayacaklar. Bizler bu haklı mücadelenin sonuna kadar yanındayız. İnsanların sendikalaşması, insanların haklarını araması anayasal en temel haklardan biri. Ama ne yazık ki bu özelleştirmeci, bu enerji sektöründe çöreklenen bu yapı işçilerin ve en küçük hak aramasını, kendi sendikal örgütlülüklerini kurmasını mücadele etmelerini engellemeye çalışıyor. Bu mücadelede onlar başarıya ulaşamayacaklar” dedi.

Enerjisa ile anlaştı, hisseye hareket geldi

 

Norveç'te İslamlaşmayı Durdurun provokasyonu: 10 kişi gözaltına alındı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

Son Değer: 66,00
En Yüksek: 67,40
En Düşük: 65,50
Değişim -0,15 %
FK: 17,26
PD / DD: 1,35
İşlem Hacmi 247.552.026
Toplam Adet: 3.743.307
Ağırlıklı Ort.: 66,18
ETİKETLER :
YORUMLAR (9)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • BEHLÜL GÖZÜKIRPIK25 Nisan 2022 10:42

    DİSK gazina gelip işverene kabadayılık yapmışlar anlaşılan sonuç bu.sendika gazı verir, işçiden gazı çıkartırır ortada kor.sendika üyeleri köşeliktir.

  • bu dünyadan biri25 Nisan 2022 11:38

    Emek mücadelesi gaz almak veya vermek değildir. Adamlar ekmeği için mücadele ediyor. Zenginlerden ve güçlülerden yana olanları anlamak çok zor. Enflasyon yüzde yüzü geçmiş adamlar hakkını aramasın mı?

  • baran25 Nisan 2022 10:06

    Enerji biraz hesapsız bir yatırım oldu.  Zamanında GSM ihalelerine girip yatırım yapsa idin şimdi hiç böyle sorunların olmazdı!  Demek ki  çevresindeki CEO lar boş!  Adı CEO bunların makamı hak ettiklerinden değil.  

  • bu dünyadan biri25 Nisan 2022 08:27

    İşçilerin işten atılmalarından daha üzücü olan halkın bir kısmının patronların yanında olmasıdır. Patronların yanında olan insanların ruh sağlıkları sorgulanmalıdır, ezenlerin değil ezilenlerin yanında olmalıyız.

  • ALİ HAYDAR YEZİDSEVMEZ24 Nisan 2022 23:53

    sendika hep kışkırtır hep kazanan sendika olur hep kazanan sendika olur.milletvekilleride öyle değil mi.

  • Bik24 Nisan 2022 21:44

    EPDK'nın geçen yıl yaptığı düzenlemeye göre 65 yaş üzeri aboneler 3 ay boyunca faturasını ödemese bile elektriği  kesilmeyecek. Enerjisa, bu düzenlemeye uymamasının faturası önüne gelecek!

  • Hasan24 Nisan 2022 20:46

    Atılanlar kaytarıcı takımındandır . İşci çalışır sendika ağası keyif çatar.

  • Cem24 Nisan 2022 20:38

    Sakıp ağanın bıraktıkarın geri kalanlar kumar mantığıyla işletiyor. Sabancının hisseleri borsada yıllardır kumarhane gibi işliyor. Yıllarca süründürdüğü holding hissesinde ky kalmayınca 20 liraya çıkardı. Kefene cep diktirsinler.

  • Öddeksa24 Nisan 2022 18:10

    Saban cı ağadan sonra resmen tükendi örnek olacağına ördek oldu hemde topal.