E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemİşte terör saldırılarının 1 aylık bilançosu---

İşte terör saldırılarının 1 aylık bilançosu

İşte terör saldırılarının 1 aylık bilançosu
05 Ağustos 2015 - 22:55 borsagundem.com

Son bir ayda gerçekleşen terör olaylarında 22 güvenlik görevlisi şehit oldu, 6 vatandaş hayatını kaybetti, 89 kişi yaralandı.

Son bir ayda gerçekleşen terör olaylarında 22 güvenlik görevlisi şehit oldu, 6 vatandaş hayatını kaybetti, 89 kişi yaralandı.

Silah bırakıp sınır dışına çekilmek yerine eylemleriyle "Çözüm Süreci"ni sabote eden bölücü terör örgütü PKK, KCK'nın geçen ay "barajlar ve baraj inşasında kullanılan araçların hedef alınacağını" açıklamasının ardından hain saldırılarını artırdı.

Terör olayları nedeniyle yıllarca her alanda geri kalan ve kalkınamayan Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da, "Çözüm Süreci"nde devletin yaptığı reformlar, yatırımlar ve teşviklerle eğitim, ekonomi, sağlık, turizm, tarım ve hayvancılık başta olmak üzere her alanda büyük değişim ve gelişim yaşandı.

AA muhabirinin derlediği bilgiye göre, son 30 gündeki (7 Temmuz-5 Ağustos) terör saldırılarında, aralarında Malazgirt İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Arslan Kulaksız'ın da bulunduğu 22 güvenlik görevlisi şehit oldu, 6 vatandaş hayatını kaybetti, 89 kişi yaralandı.

Bu dönemde teröristlerce 100'den fazla araç ateşe verilirken, çatışmalarda 11 terörist öldürüldü, 2 terörist yaralı ele geçirildi.

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) tarafından terör örgütü PKK'ya yönelik yurtdışı ve yurtiçinde belirlenen hedeflere hava operasyonları yapıldı. Bölgede 1 Ağustos'a kadar gerçekleştirilen operasyonlarda, aralarında PKK'nın üst düzey yöneticilerinin de bulunduğu 260'tan fazla teröristin etkisiz hale getirildiği, 400'ü aşkın teröristin de yaralandığı açıklandı. Devam eden operasyonlarda bugüne kadar yüzlerce teröristin etkisiz hale getirildiği öğrenildi.

Son yaşanan terör olaylarının ardından, pek çok ilde, çoğunluğu PKK ve gençlik yapılanması YDG-H olmak üzere DAEŞ ve DHKP-C terör örgütlerine yönelik operasyonlarda, 24 Temmuz'dan bu yana bin 500'den fazla kişi gözaltına alındı, 275 kişi tutuklandı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)