E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaİşte kırılgan Türk hisseleri---

İşte kırılgan Türk hisseleri

İşte kırılgan Türk hisseleri
14 Mart 2014 - 15:41 borsagundem.com

BofA ML, Ukrayna'daki gelişmelere karşı kırılgan Türk hisselerini sıraladı

Bank of America Merrill Lynch bugün yayınladığı strateji raporunda, Türk hisse senetlerinin kırılganlıklarına ve Ukrayna'damki gelişmelere karşı kırılgan hisselere yer verdi. 
Yüksek faizler, kur hareketlerinin Türk hisselerinin kırılganlıkları olduğunu ifade eden Merrill Lynch, Ukrayna'daki gelişmelere karşı  kırılganlıkları olana hisseleri olarak Anadolu Efes, Şişe Cam ve Turkcell'i işaret etti.
Merrill Lynch, Anadolu Efes'in uluslararası operasyon gelirlerinin yüzde 13, 14'ünü Ukrayna'dan elde ettiğini, Şişe Cam'ın bağlı ortaklığı Anadolu Cam'ın Ukrayna'da 85 bin ton çam ambalaj üretim kapasitesi olduğunu ve gelirlerinin yüzde 1,5'ini bu ülkeden elde ettiğini belirtirken, Turkcell'in Ukrayna gelirlerinin 2014'te 400 milyon dolar olmasının beklendiğini hatırlattı.

BofA ML, Avrupa'daki toparlanmadan fayda sağlayacak şirketleri tercih ediyor

Bank of America Merrill Lynch bugün yayınladığı strateji raporunda, en beğendiği Türk hisseleri arasında en çok Avrupa'daki ekonomik toparlanmadan fayda sağlayacak olanlara yer verdi. BofA ML ayrıca, güçlü bilanço ve nakit akışına, defansif büyüme fırsatları sunan
şirketlere de listesinde yer verdi. 
Bofa ML, en çok beğendiği hisseler olarak Arçelik, Emlak GYO, Enka İnşaat, Erdemin, Sabancı Holding, TAV Havalimanyarı, Tekfen Holding ve Tüpraş'ı işaret etti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)