E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemİşte dünyanın konuştuğu yemek, kişi başı 58 euro---

İşte dünyanın konuştuğu yemek, kişi başı 58 euro

İşte dünyanın konuştuğu yemek, kişi başı 58 euro
15 Ocak 2022 - 17:46 borsagundem.com

Avrupa'nın 'en tutumlu' toplumlarından biri olarak bilinen Hollanda'da bu gelenek, diplomatik ilişkilere de yansıyor.

Hollanda Başbakanı Mark Rutte'nin, 29 Ekim'de Lahey'i ziyaret eden Kanada Başbakanı Justin Trudeau onuruna verdiği yemeğin maliyetinin kişi başı 60 eurodan az olduğu ortaya çıktı.

Avrupa'daki turizm merkezlerinde Hollandalıların tutumluluğunu vurgulamak için, "Kijken kijken niet kopen" (Bakar bakar, almaz) deyimi kullanılır.

Hollanda'da da, abartılı tutumluluk, ya da cimriliği tanımlamak için, yerel şive ile "Ons bin zuunig" (Biz tutumluyuz) denir.

RTL Haber kanalına göre, Hollandalılar'ın bu abartılı tutumluluğu, Kanada Başbakanı Trudeau'nun Lahey ziyaretinde de kendini gösterdi.

Kanada Başbakanı Trudeau, Rutte'nin daveti üzerine 29 Ekim'de Lahey'i ziyaret etti. İki ülke arasındaki ekonomik ilişkileri ile savunma, güvenlik ve iklim konularında işbirliğinin ele alındığı görüşmelerin ardından Başbakan Rutte, Kanada heyetine bir akşam yemeği verdi.

Çalışma yemeği için Lahey'in merkezinde, parlamento binasına yürüme mesafesindeki bir restoran seçildi. Fransız yemekleri yapan Pastis adlı restorandaki yemeğe Başbakanlar Rutte ve Trudeau ile birlikte 12 kişilik bir heyet katıldı.

Düşük fatura alkol tüketiminin az olmasına bağlanıyor

Menüsündeki en pahalı yemek 25 euro olan restoranda, resmi heyete kaz ciğeri, ördek konfi ve sarımsaklı kurbağa bacağı gibi, klasik Fransız yemekleri ikram edildi.
Kanada Başbakanı ve heyetteki bazı misafirler birer kadeh beyaz şarap içerken, Hollanda Başbakanı maden suyu tercih etti.

Yemeğin sonunda 803 euro hesap geldi. Hollanda Başbakanı Rutte kendisi, Trudeau ve 12 kişilik heyet için kişi başı yaklaşık 58 euro ödedi.

Restoran yöneticilerinden Michel Kentis, hesabın düşük olmasını, alkol tüketiminin az olmasına bağlıyor. Büyük gruplar için uygun bir işletme olmadıklarını söyleyen Kentis, bir anda Kanada Başbakanı ve resmi heyeti karşılarında görünce heyecanlandıklarını anlatıyor.

Ancak restoran yöneticisine göre, heyecana rağmen her şey yolunda gitmiş. Hollanda ve Kanada heyeti, diğer müşterilerin de bulunduğu ortamda keyifli bir akşam yemeği yemiş.(BBC News Türkçe)

Hollanda'da enflasyon aralıkta son 40 yılın zirvesinde

 

Hollanda'da konut krizi!

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (11)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • serif kilinc16 Ocak 2022 22:40

    Helal olsun devletin parasını çar çur etmiyorlar.turkiyede olsa gelen heyete verilen ziyafeti düşünemiyorum

  • Hehe16 Ocak 2022 10:02

    Eee gidin meclisteki faturayi gorseler kendilerini asarlar bizim vekiller ac ac 3-5 liraya kuzu yiyorlar ama kasaptan degil kendileri kestiriyor

  • Pala15 Ocak 2022 19:36

    Bir de bizim egemen bağışın yemek faturalarını açıklayın

  • Baba15 Ocak 2022 19:21

    Ulan şeref yoksunu CIA p.cleri ABD nin kucağına oturun dünyanın neresinde olursa olsun kötü iyi herşeyi ülkemizin kotulenmesinde kullaniyorsunuz feto artıklari. Sizin ne olduğunuzu soyliyim 15 Temmuz da Ege ye dökülen ikinci Yunan tohumusunuz zaten Ege'de boğulmaya devaaaammmm

  • baran16 Ocak 2022 14:11

    Çok haklısın popüler kültürün gayri meşru itleri  aşağılık kompleksi ile ezik yaşayan az gelişmiş tipleri pisliğe çok kolay çekebiliyorlar bu tür zırva işlerle!  Oysa Hollanda nın nasıl bir sömürgeci ülke olduğunu yaptığı tarım ihracının çoğunun satın aldığı  başka ülke topraklarından olduğuna inanma dahi istemez ahmak,  Az miktarda esrar az miktar alkol her türlü pislik serbest ! Bu zavallı itler özenmesin de ne yapsın?  Pisliği zaten mıknatıs gibi çekmeye hazırlar.

  • bu dünyadan biri16 Ocak 2022 14:06

    Her eleştiriyi fetöye bağlamak, yolsuzluk ve haksızlıkları, adaletsizliği savunmaktır. Yanlış yanlıştır.

  • Baba16 Ocak 2022 11:20

    Hapis zihniyet ağız ishaline yakalanmış gibi fetoşun öğrettiği şekilde savunma yapıyor........ O kuduzu kisirlastirin oğlum sizin hepinizi LGBT li yapacakkkk.....

  • Hehe16 Ocak 2022 10:03

    Oooo gelmis noterli vatan hainligi dagitici 23 sonrasi nere kaciyon

  • Baba sever 16 Ocak 2022 09:49

    Baba denen evlat seni alıp alıp çoğaltırım sen ve senin gibiler reisin bi tarafını yalamaktan başkaa bişey yapmayan zavallılarsınız fetöcü derken aynaya bakın

  • fafa15 Ocak 2022 18:34

    Bize gelseydi,neler ikram ederdik neler!!''İtibardan tasrruf mu olur''?Hollanda ayıp etmiş,aç gezeceksin,tok görüneceksin!

  • ver15 Ocak 2022 18:00

    Bizde jöleli 12.bin tl yiyor .... .ekonomisti