E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemİsrail'den İran’a karşı yeni hamle, 1,5 milyar dolar bütçe!---

İsrail'den İran’a karşı yeni hamle, 1,5 milyar dolar bütçe!

İsrail'den İran’a karşı yeni hamle, 1,5 milyar dolar bütçe!
19 Ekim 2021 - 13:31 borsagundem.com

İsrail hükümeti, İran’ın nükleer tesislerine saldırı kabiliyetini artırmak için 5 milyar şekel (1,5 milyar dolar) bütçeyi onayladı.

İsrail merkezli Kanal 12 televizyonuna göre, İsrail hükümeti, İran’ın nükleer programını hedef almak için 1,5 milyar dolar ayırdı.

The Times of Israel ise, söz konusu fonun son teknoloji uçaklar, silahlı insansız hava araçları (SİHA), istihbarat toplama ve uydu kullanılmasında kullanılacağını bildirdi.

İsrail, hafta sonu İran’ın nükleer bomba yapmayı başarması durumunda Ortadoğu’da bir silahlanma yarışı olacağı konusunda uyardı.

DPA’ya göre İsrailli bir güvenlik yetkilisi, “Bugün İranlılar nükleer silahlar için fisil izotop oluşturmaya geçmişte olduğundan daha yakın. Bu gerçeğin İsrail devletinin güvenliği için önemli etkileri var” dedi.

İsrail’in İran ile bir savaş çıkarma niyetinde olmadığını dile getiren yetkili, “Ancak İran’ın nükleer silah edinmesine izin vermeyeceğiz. İran’ın nükleer programında kaydettiği ilerleme ışığında, askeri yetenekler de dahil olmak üzere tüm seçeneklere ve senaryolara hazırlanıyoruz. İran, bölgedeki diğer ülkeleri tehdit etmek amacıyla istikrarsız ülkelere yerleşme projesini sürdürüyor” ifadelerini kullandı.

Katar'dan 'İsrail'le normalleşme anlaşmaları' açıklaması

 

İran nükleer anlaşması görüşmelerinde sona yaklaşılıyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)