E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemİsrail mülteci kampını vurdu: 100'den fazla ölü var---

İsrail mülteci kampını vurdu: 100'den fazla ölü var

İsrail mülteci kampını vurdu: 100'den fazla ölü var
02 Aralık 2023 - 15:48 borsagundem.com

İsrail'in Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki Cibaliya Mülteci Kampı'na düzenlediği saldırıda 100'den fazla kişi öldü. İsrail'e büyük destek veren ABD'nin ise ülkeye on binlerce silah sağladığı ortaya çıktı.


İsrail ordusu, son 24 saatte abluka altındaki Gazze Şeridi’nde 400’den fazla yerin hedef alındığını açıkladı.

Ordudan yapılan açıklamada, karadan, havadan ve denizden Gazze’ye saldırılar düzenlendiği belirtildi.

Son 24 saatte 400’den fazla yerin vurulduğu aktarılan açıklamada, bu sürede, savaş uçaklarının, İsrail’in daha önce “güvenli yer olduğunu” iddia ettiği ve kuzeydeki Filistinlilerin sığındığı, Han Yunus’a 50’den ziyade hava saldırısı düzenlediği kaydedildi.

Açıklamada, vurulan yerlerin Hamas’ın askeri kanadı İzzeddin el-Kassam Tugaylarına ait olduğu iddia edildi.

İsrail ile Hamas arasındaki çatışmalara 4 gün "insani ara" verilmesine ilişkin uzlaşma, 24 Kasım Cuma günü saat 07.00'de (TSİ 08.00) uygulamaya girmiş ve daha sonra 3 gün daha uzatılmıştı.

İsrail ordusu, 1 Aralık'ta, “insani ara"nın sona ermesinin hemen ardından Gazze Şeridi’ne yönelik saldırılarına yeniden başlamış, bu saldırılarda çoğu çocuk ve kadın en az 178 kişi ölmüş, çok sayıda kişi yaralanmıştı.

Filistin resmi ajansı WAFA, İsrail'in Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki Cibaliya Mülteci Kampı'na düzenlediği saldırıda 100'den fazla kişinin öldüğünü açıkladı.

Cibaliya Mülteci Kampı'na düzenlenen saldırıda 100'den fazla kişi öldü

İsrail'in abluka altındaki Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki Cibaliya Mülteci Kampı'na düzenlediği saldırıda 100'den fazla kişi öldü.

Filistin resmi ajansı WAFA'da yer alan haberde, İsrail'in öğle vakitlerinde Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki Cibaliya Mülteci Kampı'nı bombaladığı belirtildi.

İsrail saldırısında 100'ün üzerinde Filistinlinin hayatını kaybettiği, onlarca kişinin yaralandığı aktarılan haberde, çok sayıda kişinin de enkaz altında kaldığı kaydedildi.

İsrail'in Gazze Şeridi'ne yönelik saldırılarında ölenlerin sayısı 15 bin 207'ye yükseldi

Öte yandan, İsrail'in 7 Ekim'den bu yana abluka altındaki Gazze Şeridi'ne yönelik saldırılarında hayatını kaybedenlerin sayısı 15 bin 207'ye yükseldi

Gazze'deki Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Eşref el-Kudra, yaptığı basın açıklamasında, Gazze'deki son duruma ilişkin bilgi verdi.

İsrail saldırılarında şu ana kadar 15 bin 207 kişinin öldüğünü belirten Kudra, 40 bin 652 kişinin de yaralandığını aktardı.

Bakanlık Sözcüsü ayrıca, İsrail güçlerinin alıkoyduğu Gazze'deki Şifa Hastanesi Müdürü ile 31 sağlık personelinin ağır insani koşullar altında, işkenceye tabi tutularak sorgulandığını kaydetti.

İsrail güçleri, 23 Kasım'da Şifa Hastanesi Müdürü Muhammed Ebu Silmiyye ile bir grup sağlık çalışanını alıkoymuştu.

İsrail ordusu, Gazze'nin kuzeyindeki bazı bölgelerde sivilleri güneye göçe zorluyor

İsrail ordusu, yoğun bombardıman altında tuttuğu Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki bazı bölgelerde, Filistinli sivilleri güneye göç etmeye zorluyor.

İsrail ordusunun, Gazze’nin kuzeyindeki saldırılarda can kayıpları artırırken, sivilleri göçe zorlamaya devam ediyor.

Ordu Sözcüsü Avichay Adraee, X sosyal medya platformundan yaptığı Arapça açıklamada, İsrail’in saldırılarını yoğunlaştırdığı Gazze’nin kuzeyindeki Cibaliye, Şucaiyye, Zeytun ve Eski Şehir bölgelerinde yaşayan Filistinli sivillerden evlerini terk etmelerini istedi.

İsrail ordusu, son 24 saatte abluka altındaki Gazze Şeridi’nde 400’den fazla yerin hedef alındığını açıklamıştı.

Ordu ayrıca, İsrail’in daha önce “güvenli yer olduğunu” iddia ettiği ve kuzeydeki Filistinlilerin sığındığı, Han Yunus’a da 50’den ziyade hava saldırısı düzenlediğini duyurmuştu.

İsrail ile Hamas arasındaki çatışmalara 4 gün "insani ara" verilmesine ilişkin uzlaşma, 24 Kasım Cuma günü saat 07.00'de (TSİ 08.00) uygulamaya girmiş ve daha sonra 3 gün daha uzatılmıştı.

İsrail ordusu, 1 Aralık'ta, “insani ara"nın sona ermesinin hemen ardından Gazze Şeridi’ne yönelik saldırılarına yeniden başlamış, bu saldırılarda çoğu çocuk ve kadın en az 178 kişi ölmüş, çok sayıda kişi yaralanmıştı.

ABD'DEN İSRAİL'E DESTEK

Bu arada ABD'nin Hamas'ın Gazze'den çıkarılmasına yardımcı olmak için İsrail'e on binlerce silah ve top mermisinin yanı sıra büyük sığınak avcısı bombalar (bunker buster) sağladığı bildirildi.
The Wall Street Journal gazetesinin haberine göre, ABD'li yetkililer, yaklaşık 15 bin bomba ve 57 bin top mermisinin de bulunduğu silah sevkiyatının 7 Ekim saldırısından kısa bir süre sonra başladığını ve son günlerde de devam ettiğini söyledi.

ABD yetkililerinin gazeteye açıkladığı ABD'nin İsrail'e gönderdiği mühimmat listesinde, 5 binden fazla MK82 güdümsüz bomba, 5 bin 400'den fazla MK84 savaş başlığı bombası, 1000 civarında GBU-39 küçük çaplı bomba ve güdümsüz bombaları güdümlü "akıllı" bombalara dönüştüren yaklaşık 3 bin JDAM (Müşterek Doğrudan Taarruz Mühimmatı) bulunuyor.

ABD ayrıca İsrail'e yaklaşık adet 155 mm güdümlü 57 bin top mermisinin yanı sıra binlerce başka top mermileri ve çeşitli hafif silahlar da göndermişti.

İsrail'in Gazze'de bir eve düzenlediği saldırıda 9 kişi öldü

İsrail savaş uçaklarının, abluka altındaki Gazze Şeridi'nde bir eve düzenlediği saldırıda 9 kişi hayatını kaybetti, onlarca kişi yaralandı.

Filistin resmi haber ajansı WAFA'nın haberine göre, İsrail ordusu hava, kara ve denizden Gazze Şeridi'nin güneyindeki Han Yunus ve orta kesiminde yer alan Deyr el-Belah kentine şiddetli saldırılar düzenledi.

Savaş uçaklarının Deyr el-Belah kentinde Ebu Muğsayyib ailesine ait bir eve düzenlediği saldırıda çoğu çocuk ve kadın 9 kişi hayatını kaybetti, onlarca kişi de yaralandı.

Söz konusu saldırıda ölen ve yaralananlar Aksa Şehitleri Hastanesine nakledildi.

İsrail'den Gazze Şeridi'nin güneyine şiddetli hava saldırısı

 

Gazze'de ateşkes sona erdi: İsrail saldırılara yeniden başladı!

 

Beyaz Saray: Gazze'de kalıcı ateşkesi desteklemiyoruz

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (8)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Mucise Reis : )04 Aralık 2023 08:25

    Dışarıda hedefleri şu deniyor... Silahlı direnen gruplar öncelikli olarak etkisiz kılınacak. Her koşulda bu sağlanmalı. İsrail hedefi bu imiş. ABD bunu destekliyormuş. Çünkü arap devletleri böyle yönetilebilir. 20 üzeri arap devleti var. hiç biri ses çıakrtamıyor. çünkü yönetim modelleri ATAMA, abd , ingiliz, ortadoğu devletleri isteidklerini yönetime atıyor, kukla devlet kurduruyor. böylece emir alan yönetici sülaleleri oluşuyor... Rusyanın = Çeçenistan daki karidiow kukla devleti gibi... israil abd de filistini böyle bir devlet olarak oluşturmak istiyor. silahlı direnenleri terör örgütü diyerek yok edecek adımlar atacak. sonra bağımsız kukla arap devleti modeli ile filistini kurdurup israil bu sorunu çzöecek. ortadoğuda birleşik israil devletleri adımına geçecek. pkk ypg bazı yalaka tiplere abilik eecek ortadoğuya yerleşecek. rusya, çin,  hindistan vb egemenlık yarışı var. Demokrasi yoksa, emir alan ulke kurarsın. halk seöçmiyor...

  • tv03 Aralık 2023 12:59

    bu işe dur diyebilecek liderler lazım   oda malesef göremiyorum

  • Sai02 Aralık 2023 20:04

    Anca boş laf, gemilerle çeliği, benzini yükle israili besle sonra kasap de. Yapacaksan adam akıllı bir şeyler yap artık ancak laf. Ne kadar işe yaramaz adam varsa ortadoğuda lider.

  • baran03 Aralık 2023 11:49

    Ne yapıp yapıp bütün alçaklığınla Dünya da İsrail e en fazla tepki gösteren  RTE yi suçlayacak.  Bu kahpelik bunların kanında var. Ticari anlaşmalar bıçka gibi kesilemez angut oğlu angut.   İşte böyle her köşede bir kahpe feto dan pkk dan nağmelere düzüp sonunda asli niyetini gösterir.  İt gelmiş leş gider.

  • ZÜLFİKAR KIZILKAYA02 Aralık 2023 19:48

    ALLAH bunları yapanları ve bunlara destek olanları içimizde de hepsini kahır etsin.

  • Mucise Reis : )02 Aralık 2023 16:47

    Tüm silahlarımızı yaptıktan sonra olmaz ise olmaz balistik nükleer silahlardan binlercesini üretmemizin ne kadar elhem olduğunun bir örneği israil boş durmayacak vadedilmiş topraklar da bizim 22 ilimizde yer alıyormuş bunu bir kaç sene olmaz ise 120-30-50 sene içinde kesin emellerine ulaşacaktır.Chp lideri özgür özel de seçilir seçilmez HAMAS terör örgütü olduğunu katliamları yapan israil e ise söz kondurmaması içler acısı bir durum .

  • Sai02 Aralık 2023 20:07

    Kimsenin seçilmesine gerek yok, ülke işgal edildi zaten 120 sene dediğin sürede çoktan ülke suriyelilerin eline geçmiş güç dengesi bozulmuş bahsettiğin vadedilmiş toprakları hiç birşey yapmadan iç savaşla elde edebilecekler. Asıl beka sorunu çeliği, benzini yardığımı israile yapıp sonra karşı gibi durup abd nin ortadoğu projesi doğrultusunda ülkeyi türksüzleştirme planına devam etmektir. Bu ülkeyi de ortadoğunun da sonunu siz getireceksiniz.

  • yunus02 Aralık 2023 16:06

    Gücü zavallılara yetiyo,,ş...sizlerin.