E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaSporİspanya'da futbol boykotu---

İspanya'da futbol boykotu

İspanya'da futbol boykotu
30 Ocak 2014 - 23:54 borsagundem.com

İspanya'da, yeşil sahalarda ender görülen bir olay yaşandı. Racing Santanderli futbolcular, paralarını alamadıkları için başlama vuruşunu yapmadı

İspanya Kral Kupası'ndaki Racing Santander - Real Sociedad karşılaşması futbol sahalarında ender görülen bir olaya sahne oldu.

Sandaterli futbolcular paralarını alamadıkları gerekçesiyle maçın başlama vuruşu öncesinde omuz omuza santra noktasında durdu ve hareket etmedi. Bunun üzerine rakip oyuncular da oyuna başlamadı. Bu protesto üzerine hakem Santander kaptanına "Oynayacak mısınız?" diye sordu. Oyunculardan hayır yanıtı gelince hakem maçı tatil etti. Racing Santanderli oyuncuları taraftarları da alkışlarla destekledi.



OYUNCULAR RESTİ ÇEKMİŞTİ

Racing Santander oyuncuları ile kulüp yönetimi arasında maddi sorunlardan dolayı bir süredir karşılıklı restleşme yaşanıyordu. Oyuncular geçtiğimiz günlerde maaşlarını alamadıkları gerekçesiyle maçlara çıkmayacaklarını kulüp yönetimi ve başkan Angel Lavin'e bildirmişti. Taraftarlar ise bu gerginlikte futbolculardan yana tavır koymuş ve başkana istifa çağrısı yapmıştı. 

BU KADAR KISA SÜREDE GREV KARARI MI ALINIRMIŞ

Futbolcuların tepkisi üzerine bir açıklama yapan Racing Santander Başkanı Angel Lavin ise "Futbolcularım sadece üç aydır maaşlarını alamıyor. Bu sorunu da çözeceğiz. Bu kadar kısa süre içinde para alamayanlar grev kararı mı alırmış" ifadelerini kullanmıştı. 

'ONURLARI İÇİN OYNAMADILAR'

İspanyol spor basını Santanderli oyuncuların protestosunu manşetlerine taşırken "Onurları için oynamadılar" yorumunda bulundu. İspanyol gazetelirinin başlıkları şöyle:

Marca: Onurları için oynamadılar
AS: Hakem Gil Manzano, karşılaşmayı 40. saniyede erteledi
Mundo Deportivo: Santander sözünü tuttu ve Sociedad'a karşı oynamadı

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)