E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemİşçilerin şikâyetleri silindi mi---

İşçilerin şikâyetleri silindi mi

İşçilerin şikâyetleri silindi mi
24 Mayıs 2014 - 05:34 borsagundem.com

CHP'li Tanrıkulu, Soma'daki maden işçilerinin Alo 170'e yaptıkları şikâyetlerin sistemden silindiği iddiasını Meclis'e taşıdı

CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, Soma’daki madende çalışan işçilerin Çalışma ve Sosyal Güvenlik İletişim Merkezi’nin ‘ALO 170’ telefon hattına yaptıkları şikâyetlerin sistemden silindiği iddiasını Meclis’e taşıdı.

Tanrıkulu, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik’in yanıtlaması istemiyle verdiği önergede şu soruların yanıtını istedi: “13 Mayıs 2014 günü meydana gelen facianın gerçekleştiği madende çalışan işçilerin önceki tarihlerde madendeki çalışma koşullarından dolayı ‘ALO 170’ hattına yaptıkları şikâyet ve ihbarların sistemden silindiği iddiası doğru mudur? İddia doğru ise kimin talimatıyla sistemden silinmiştir? Sadece 2014 yılında ‘ALO 170’ hattına Soma’daki Maden İşletmesi ile ilgili olarak yaklaşık 80 şikâyet ve ihbar iletildiği ancak işçilerin şikâyetleri ile ilgili Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından hiçbir işlem yapılmadığı iddiası doğru mudur? 2012’den facianın gerçekleştiği güne kadarki dönemde Soma’daki madende çalışan işçilerin ‘ALO 170’ hattına yaptıkları şikâyet ve ihbarların sayısı nedir? Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından sistemden silinen şikâyet ve ihbarların sayısı nedir? İhbar ve şikâyetlerde bulunan işçilerin Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından gizlice işletmeci şirkete bildirildiği iddiası doğru mudur? Şirket yetkililerinin ‘Bizim kolumuz uzundur; bize bir şey olmaz’ diyerek çalışma koşulları ile ilgili şikâyette bulunan işçilere gözdağı verdikleri iddiası doğru mudur?” 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)