E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündem'İşadamlarının üzerinde baskı var'---

'İşadamlarının üzerinde baskı var'

'İşadamlarının üzerinde baskı var'
22 Ocak 2014 - 09:58 borsagundem.com

Rixos Yönetim Kurulu Başkanı Fettah Tamince, devletle iş yapan işadamlarına dikkat çekti

Başbakan’a duyduğu sevgiyi her fırsatta dile getirmesiyle tanınan, Başbakan’ı rüyalarında gördüğünü söyleyen iş adamı, Rixos Yönetim Kurulu Başkanı Fettah Tamince, The Wall Street Journal'a bugün verdiği röportajda iş adamları üzerinde baskı olduğunu söyledi.

BASKIYI KİM YAPIYOR?

"Ben Türkiye'de makro ekonomik gelişmelerden çok iş adamları üzerinde oluşturulan baskının sorun yarattığını düşünüyorum" diyen Tamince, hükümet ve Cemaat işaret edilerek bu baskının kaynağı sorulduğunda "Ben bunu sadece herhangi birinin yaptığını söylemiyorum. Olmaması, yapılmaması gerektiğini söylüyorum" dedi.
Tamince bu ülkeyi inşa eden yatırımcılara hem iktidarın, hem de muhalefetin sahip çıkması gerektiğini ifade etti ve "İşadamı değerdir. Ayırmak yanlıştır" dedi. Tamince kendisi ya da şirketi üzerinde özel herhangi bir baskı olmadığını da dile getirdi.

DEVLETLE İŞ YAPAN İŞ ADAMLARI

Tamince, özellikle devletle iş yapan iş adamları konusunda "Ülkeyi yaparken soyuyorlar" algısının kötü olduğuna dikkat çekti: "Bütün iş hayatını buna götürmenin bir mantığı yok. Devletle iş yapmak demek işin içinde bürokrasi olması demektir. Her adım için yeni izinler gerekir. Bu da yatırımcı için zaten zor ve risklidir. Tüm bu iş hayatının töhmet altında bırakılması yanlış olur."

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Birakin gidin22 Ocak 2014 12:25

    Bunlar sozde isadami, aslinda yagmaci, ne uretmis bugune kadar, tek bildikleri arazi rant yagmasi, bakanliktan arazi al bedavaya ustune beton dok , neymis otel yapmis milli parka. Alayini kovacaksin bu ulkeden . Sanayici ve bilim adamlari bas taci edilmeli

  • ali22 Ocak 2014 10:57

    aaa iş adamlarının üstüne gitmeyin bu ara pek bişey yapamıyolardır sıkıntıları var :)

  • Klgyozede 22 Ocak 2014 10:50

    Yarası olan gocunur derler.dürüst adam her zaman kazanır. haksızlık eden ise eninide sonunda tökezler kaybeder.Kim haksızlık yapmışsa bin beter olur inş.

  • ahmet söyler22 Ocak 2014 10:28

    vereceğin rüşvetleride ihalenin hesabına katmalısın sonra zarar edersin