E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaHisse Öneri Listesiİş Yatırım model portföyüne Erdemir girdi, Şişe Cam çıktı---

İş Yatırım model portföyüne Erdemir girdi, Şişe Cam çıktı

İş Yatırım model portföyüne Erdemir girdi, Şişe Cam çıktı
29 Eylül 2020 - 16:26 borsagundem.com

İş Yatırım, Erdemir'i 12,01 TL hedef fiyatla 'Model Portföy'üne eklerken, Şişe Cam'ı çıkardı.

Şirketin model portföyünde değişiklik yapılan hisseler için değerlendirmede şöyle denildi:

"SISE.IS(#SISE): Şişecam’ı en çok önerilenler listemizden güçlü getirisi ve sınırlı artış potansiyeli nedeniyle çıkartıyoruz. Öneri listemize eklediğimiz 4 Ağustos tarihinden bu yana, SISE hisseleri %31 mutlak getiri sağlarken, BİST 100 endeksinin %35 üzerinde getiri sağladı.

EREGL.IS(#EREGL): Yükselmekte olan çelik fiyatları ve TL’deki zayıflığın operasyonel marjlara olumlu yansıyacak olmasını da dikkate alarak, hedef değerimize göre %31’lik cazip yukarı yönlü potansiyeli ile EREGL’yi en çok önerilenler listemize ekliyoruz. 2Ç20 itibarıyla Erdemir’in satışlarının yaklaşık %69’unu oluşturan sıcak haddelenmiş çelik (HRC) fiyatları, Ağustos ayından itibaren pandemi öncesi döneme göre yukarıda seyrediyor. Şirketin maliyetlerinde en büyük paya sahip olan demir cevheri ise 100$/ton’un üzerinde rekor seviyelerde işlem görmeye devam ediyor, ancak demir cevheri maliyetinin yaklaşık bir çeyreklik bir gecikmeyle yansıması sebebiyle maliyet tarafı 2020’nin geri kalanı için büyük ölçüde belirlenmiş durumda. İyileşmekte olan çelik fiyatlarının ve Şirket’in 2020 için paylaştığı 8,5 milyon ton’luk satış ve %16-18’lik FAVÖK marjı beklentileri doğrultusunda yılın ilk yarısına göre daha yüksek olacağını düşündüğümüz satış hacminin hisse performansı için önemli katalizörler olduğunu düşünüyoruz. Diğer taraftan, yeni bir kısıtlama olmaması durumunda Erdemir’in 2021 yılında %100’lük temettü dağıtım oranı ve %11’lik temettü verimi ile yüksek temettü ödeyen şirketler arasında yer alacağını tahmin ediyoruz. Son olarak, ton başına FAVÖK’ün 2020’de 2019’a göre %20’lik düşüşle 93$/ton, 2021’de ise 2020 yılına göre %18’lik bir iyileşmeyle 109$/ton olacağını tahmin ediyoruz.

Model Portföy: EREGL,AKBNK,AKGRT,GARAN,KCHOL,TCELL,TTRAK

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (8)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)