E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket Haberleriİş Yatırım karını yüzde 50 artırdı---

İş Yatırım karını yüzde 50 artırdı

İş Yatırım karını yüzde 50 artırdı
03 Mayıs 2017 - 11:12 borsagundem.com

İş Yatırım 2017 ilk çeyrek finansal sonuçlarını açıkladı.

2017 yılının ilk çeyrek finansal sonuçlarını açıklayan İş Yatırım Menkul Değerler (ISMEN), farklı faaliyet alanlarından dengeli gelir elde etme özelliği ile büyümeye ve kâr açıklamaya devam etti. İş Yatırım’ın ilk çeyrek solo net karı geçen yılın aynı dönemine göre %56 artarak 46 milyon lira olurken özkaynak karlılığı %23 olarak gerçekleşti. Konsolide net kârı ise; geçen yılın aynı dönemine göre %116 artarak 27,2 milyon lira olurken, özkaynak kârlılığı %12,6 olarak gerçekleşti.

İş Yatırım Genel Müdürü Riza Kutlusoy konuya ilişkin açıklamasında şunları söyledi:
Sektörümüzün öncü ve lider kuruluşu olarak yirminci yılımızı geride bırakırken, dengeli ve sürdürülebilir gelir yaratabilme kabiliyetimiz, verimlilik artışındaki hassasiyetimiz, kaliteli rekabet ortamına verdiğimiz önem ve kurumsal yönetim anlayışımızla, yılın ilk çeyreğinde operasyonel ve finansal performansımızı başarılı bir şekilde devam ettirdik.

Yılın ilk çeyreğinde aracılık sektörüne ilişkin yapılan mevzuat değişikliğine rağmen sağlanan %23 özkaynak kârlılığı ve ISMEN’in son 12 ayda yatırımcısına %40 kazanç sağlamasının, başta ortaklarımız olmak üzere bütün paydaşlarımız için memnuniyet verici olduğunu düşünüyorum.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)