E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemİş dünyası Binali Yıldırım'a neden sevindi?---

İş dünyası Binali Yıldırım'a neden sevindi?

İş dünyası Binali Yıldırım'a neden sevindi?
22 Mayıs 2016 - 07:35 borsagundem.com

İş dünyası Binali Yıldırım kararını çok pozitif karşıladı. İşte bunun nedenleri;

AK Parti bugün düzenleceği kongre ile yeni başbakanı seçecek. AK Parti, adaylar arasından Binali Yıldırım’ı başbakan adayı olarak belirledi. İş dünyası bu karara çok olumlu tepkiler verdi. İşte dünyası Binali Yıldırım'ın gelişine neden sevindi? Bu sorunun cevabını Hürriyet'ten Jale Özgentürk bugün köşesinde yazdı. İşte o yazı;

Yeni bir Başbakanla yepyeni bir döneme giriyoruz. AK Parti, adaylar arasından Binali Yıldırım’ı başbakan adayı olarak belirledi. Kabinenin en uzun süreli bakanlık yapmış ismi Yıldırım, yeni görevi için ısınma turlarına başladı.

Peki, heyecanla yeni ismi bekleyen iş dünyasında Yıldırım ismi nasıl bir yankı uyandırdı.Bir işadamı, bu sorumu “Binali Yıldırım’ın seçilmesi müthiş karşılandı” sözleriyle yanıtlıyor. Nedenlerini de şöyle sıralıyor:“Türkiye’de yatırımların yüzde 60’ını kara, deniz ve havacılık yatırımları oluşturuyor.

Bir de tabii bilişim var. Bu yatırımların başında da hep Yıldırım oldu. İş dünyası doğal olarak seviniyor” diyor. Bir başka tanınmış işadamı ise Binali Yıldırım’ın son derece pozitif karşılandığını anlatıyor. Yıldırım’ın iş dünyasının kolaylıkla ulaşabildiği bir isim olduğu, üslubunun da sıcak ve samimi olduğunu anlatıyor.“Derdinizi rahatlıkla anlatabilirsiniz.

Saatlerce sabırla dinler. Elinden geleni de yapar” diyor bir başkası. Mühendis olması, ekonomiyi çok iyi bilmesi de artıları. Yıldırım’ın kutuplaşmış Türkiye’de kapısı herkese açık biri olması, işadamlarını en çok sevindiren yönlerinden biri. Yıldırım’a yönelik sakınmadan yapılan övgüler, İzmirlilerin bile yeni durumdan sevinmesini de açıklıyor.

Bu arada öğrendiğime göre iş örgütleri, Yıldırım’ın başbakan olup, kabineyi oluşturmasından sonra randevu kuyruğuna girecekler. Randevu tarihi almak için girişimlerin yeni hafta ile birlikte başlaması bekleniyor.Kabine değişikliği konusuna gelince...

İki üç bakanın değişmesi herkesin tahmin ettiği bir gelişme olacak. Ancak gözler Mehmet Şimşek’in üstünde. İşadamlarının en çok merak konusunu Ekonomiden Sorumlu Başbakan Yardımcılığı koltuğuna kimin oturacağı sorusu oluşturuyor. Bakalım popülizm mi, disiplin mi kazanacak!

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (8)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)