E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaMakro Ekonomiİranlı işadamlarıyla İstanbul'da randevu---

İranlı işadamlarıyla İstanbul'da randevu

İranlı işadamlarıyla İstanbul'da randevu
02 Aralık 2013 - 05:02 borsagundem.com

Türk ve İranlı işadamları Tahran'a yaptırımların yumuşatılmasının ardından 11 Aralık'ta İstanbul'da bir ayara gelecek, işbirliği imkanlarını görüşecek

Nükleer programla ilgili 5+1 ülkeleriyle vardığı mutabakat sonrası Tahran'a uygulanan ambargonun yumuşatılmasıyla Türk ve İranlı işadamları yeni dönemin yol haritasını İstanbul’da belirleyecek. 11 Aralık’ta İstanbul’da Türkiye-İran İş Forumu toplantısı yapılacak.

SINIR TİCARETİ DE MASADA

Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu’na (DEİK) bağlı Türk-İran İş Konseyi tarafından düzenlenecek forumda, “Ticaretin finansmanı, sınır ticareti, yaptırımların durumu, tarım, gıda, tıbbi malzeme ve ilacın yanısıra tekstil” sektörlerinde işbirliği konulu oturumlar; ulaştırma ve lojistik sektörünün ele alınacağı bir çalıştay düzenlenecek. İşadamları arasında ikili iş görüşmeleri de yapılacak.

İHRACAT VE YATIRIM ARTAR

Son dönemde, DEİK tarafından İran’ın Tahran, Şiraz ve Tebriz şehirlerine iş heyetleri gezizi düzenlendi. İki ülke arasında işbirliği fırsatlarının yerinde değerlendirilmesi fırsatı doğdu. Mevcut yatırımlarının yanı sıra önümüzdeki dönemde İran’daki Türk yatırımlarının sayısında artış bekleniyor. İran’a ihracatta önemli artış bekleniyor.Türkiye ile İran arasındaki ticaret hacmi şu anda 20 milyar doları buluyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)