E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaiPhone borsacıları artıyor---

iPhone borsacıları artıyor

iPhone borsacıları artıyor
08 Nisan 2014 - 14:00 borsagundem.com

Wall Street’te akıllı telefonları üzerinden hisse alım-satımı yapan borsacıların sayısı her geçen gün artıyor

Wall Street borsacıları da kendilerini gelişen teknolojiye uydurdu. Artık “selfie” fotoğraf çeker gibi hisse alım satımı yapan işlemciler Wall Street’in her yerinde. Uzmanlarsa, akıllı telefonlarla işlem yapılabileceğini ancak yine de hata olmaması adına çok tercih edilmemesi gerektiğine dikkat çekiyor.

ÖNE ÇIKAN ŞİRKETLERİN MOBİL İŞLEMLERİNDE ARTIŞ GÖRÜLDÜ 

ABD’nin önde gelen borsa yatırım şirketlerinden Fidelity Investments, 2013 yılında mobil işlemlerin bunun içinde tablet bilgisayarlardan yapılan işlemler de yer alıyor, bir önceki yıla göre yüzde 63 artış gösterdiğini belirtti. Şirketin tablet ve akıllı telefonlar için geliştirdiği uygulaması tam 3,6 milyon kişi tarafından indirildi. Diğer bir borsa yatırım şirketi E*Trade Financial Corp, 2012’de mobil işlemlerin oranın yüzde 6,5, 2013’teyse yüzde 8,4 arttığına dikkat çekti. Şirket yakın zamanda bu oranın yüzde 10’nun üzerine çıkmasını beklediklerini ifade etti. Toplamda 2,4 milyon müşterisi olan Scottrade Inc şirketi de akıllı telefon ve tabletler üzerinde gerçekleştirilen işlemlerin 2010-2013 yılları arasında yüzde 713 artış gösterdiğini açıkladı.

NEDENİ NE? 

Uzmanlara göre, mobil işlemlerin artmasının arkasındaki en büyük neden, masaüstü bilgisayar ve mobil cihazlar arasında işlem hızı farkının kalmaması. Teknolojik donanımları güçlü tabletlerin artması, borsacıların tüm gün telefonların küçük ekranlarına bakma zorunluğundan kurtarması da diğer nedenler arasında gösteriliyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)