E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket Haberleriİpek Batman'da petrol buldu---

İpek Batman'da petrol buldu

İpek Batman'da petrol buldu
26 Eylül 2013 - 17:49 borsagundem.com

İpek Doğal Enerji Batman'da 34 gravitede kaliteli petrol buldu

İpek Doğal Enerji Anonim Şirketi, Batman'ın Kozluk ilçesi Yemişlik bölgesinde yaptığı petrol arama çalışmalarında Türkiye'de ender rastlanan 34 graviteli yüksek kalitede petrol buldu.
İpek Doğal Enerji Şirketi, Kozluk ilçesi Yemişlik bölgesinde 2 bin 856 metrede 34 gravitede kaliteli petrol buldu. Sahada incelemelerde bulunan Batman Valisi Yılmaz Arslan, Batman'da güvenlik anlamında bir sıkıntının bulunmadığını, bunun çalışmalara da yansıdığını söyledi.
Batman'ın ham petrol üretiminin gün geçtikçe arttığını, sürekli yeni kuyuların açıldığını ve bu kuyularda yeni petrol rezervleri ortaya çıkarıldığını dile getiren Arslan, çatışmanın, kargaşanın olmadığı, insanların incinmediği ortamlarda ekonomik faaliyetlerin çok daha hızlı geliştiğini belirtti.
Batman'ın petrol çıkartma anlamında Türkiye'nin en önemli bölgesi olduğunu vurgulayan Arslan, konuşmasını şöyle sürdürdü:
"Eldeki verilere göre yıllık 28 milyon ton petrol ithalatımız var. Petrol ithalatına karşılık, Türkiye'nin 2.5 milyon tonluk bir petrol üretimi var. Bunun 1.7 milyonu Batman'da üretiliyor. Türkiye'nin ürettiği petrolün yüzde 72'sinin ürettiği bölgedeyiz. Bu açıdan Batman önemli bir değer sahiptir."
İpek Doğal Enerji Kaynakları A.Ş. Sondaj Koordinatörü Cem Vanlı ise 2 bin 856 metrede biten sondajın üretim faaliyetlerine geçiş aşamasında olduklarını bildirdi.
"Türkiye'de nadir olarak rastlanan 34 gravite dediğimiz son derece kaliteli güzel petrole ulaşmanın haklı gurur ve mutluluğunu yaşadık" diyen Vanlı, en kısa zamanda üretime geçerek ülkeye katma değer yaratma hedefinde olduklarını anlattı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (9)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Ali Telli27 Eylül 2013 00:03

    Arkadaşlar reserv kadar gravitede önemli.Bulunan reserv ne kadardır bilemem ama inşallah günlük 3000 varil felan olur.Olmassada graviteden kurtarır yinede çıkarırlar bence.

  • Mehmet Bal27 Eylül 2013 00:01

    Bulunan petrol daha önce spekülasyon şeklindeydi ama devletin erkanı ziyarete gitti fotoğraflar ve videosu yayınlandı.Kuyudaki vananın büyüklüğü ve ilk fışkıran petrolün gölet şeklinde biriktiği görüldü bence bu defa doğruyu söylüyorlar.Balık büyük arkadaşlar.Yatırım tavsiyesi değil ama ipek enerjinin tavanlar çekeceğine inanıyorum.Rezerv miktarı açıklanır açıklanmaz yüklü miktardaysa tavan tavan gider benden söylemesi ama yazdıklarımda kişisel görüşlerimdir.Yazdıklarıma göre değil kendi kafanıza göre takılın.Terside olur merside olur.

  • onur26 Eylül 2013 22:41

    asıl petrolü borsada buldunuz. batman uzak , kim gidecek . istinye şurası. müşterisi de hazır hemde :D

  • x26 Eylül 2013 20:57

    ülkeye hayırlı olsun,fitnelerin ağzı-dili-eli bağlansın.

  • Borsacı26 Eylül 2013 20:55

    Önemli olan reserv miktarı. Günlük 3 bin varil tavana kilitler. 50-100 varil olursa dağ fare doğurur.

  • xxx26 Eylül 2013 18:49

    petrol cok kaliteli hiseler cok yükselir

  • erturk26 Eylül 2013 18:26

    Al buyur burdan yakın her defasında yapılan oyun hile peşindeler.yani bedelli görünebilir..

  • mustafa kaykaç26 Eylül 2013 18:19

    işletilebirlik değeri önemlidir.bu tip haberler ilk etapta yanıltıcı olabilir.ytd

  • ERDEM26 Eylül 2013 17:55

    DAHA NEKADARDA MİLLETİ EMECENİZ BAKALIM