E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemİnsanlar kolay para kazanmanın yolunu buldu---

İnsanlar kolay para kazanmanın yolunu buldu

İnsanlar kolay para kazanmanın yolunu buldu
21 Temmuz 2022 - 14:47 borsagundem.com

Havayolu şirketlerindeki kaos yaz aylarına damga vuruyor. Qatar Airways CEO’su Al Baker’a göre ise yaşananların sorumlusu ‘uzaktan çalışma’ ve insanların kolay para kazanmayı öğrenmesi.

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Yaz tatili başta Avrupa olmak üzere tüm dünyada kaosa neden oldu. Binlerce uçuş iptal edildi, kayıp bagaj talepleri arttı. Qatar Airways CEO’su Al Baker ise yaşananların sorumluluğunu ‘uzaktan çalışma’ya bağladı ve insanların kolay para kazanmayı öğrendiğini söyledi.

Fortune’dan Christine Mui’nin haberine göre, Qatar Airways CEO’su Al Baker uzaktan çalışmayı bir salgına benzetti. Yaz aylarında yaşanan kaosun sorumluluğunu uzaktan çalışma salgınına yükleyen Baker, insanların evlerinden çalışarak kolay para kazanmayı öğrenmesinden şikayet etti.

Seyahat kaosu

Borsagundem.com’un derlediği bilgilere göre, havayolu şirketlerinde yaşanan kaosun şiddeti azalsa da tam anlamıyla sonlandığını söylemek mümkün değil. Binlerce uçuş iptal edilmeye devam ediliyor, kayıp bagaj talepleri ise yüzde 30 oranında artmış durumda. Özellikle Avrupa’da bazı havaalanlarında pistler aşırı sıcak hava dalgası nedeniyle eriyor. Dünya çapında ve özellikle personel sıkıntısının en yoğun şekilde hissedildiği Avrupa’da tam bir seyahat kaosu hakim.

Suçlu 'uzaktan çalışma' mı?

Birçok kişi yaşananlardan dolayı pandemi sırasında iş gücünü azaltmayı seçen havayolu şirketlerini suçlarken Qatar Airways CEO'su Al Baker ise suçu başka yerde arıyor: Uzaktan çalışma.

İngiltere’de düzenlenen Farnborough Uluslararası Airshow'da söz alan Baker, uzaktan çalışmanın havacılık sektöründe bir salgın olduğunu iddia etti. Baker “Tüm bunlar insanlar evlerinden çalışarak kolay para kazanmayı öğrendiği için oldu ve artık daha az insan şu ana adar yaptıkları işleri yapmak istiyor” şeklinde konuştu.

Pandemi döneminde yaşanan seyahat uyarıları ve kısıtlamalarının kaldırılmasının ardından bu yıl seyahat talebinde belirgin bir artış gözleniyor. Ancak havaalanları ve havayolu şirketleri, bu bastırılmış seyahat arzusunun tekrar alevlenmesine ayak uydurabiliyor gibi gözükmüyor.

Seyahat talebi artıyor

Pandemi döneminde yaşanan seyahat uyarıları ve kısıtlamalarının kaldırılmasının ardından bu yıl seyahat talebinde belirgin bir artış gözleniyor. Ancak havaalanları ve havayolu şirketleri, bu bastırılmış seyahat arzusunun tekrar alevlenmesine ayak uydurabiliyor gibi gözükmüyor. Florida merkezli AirNav RadarBox’tan alınan uçuş izleme verilerine göre Nisan ve Haziran aylarında Avrupalı havayolu şirketlerinin, ABD’de yaşanan uçuş iptallerinin iki katı seviyesinde uçuş iptali gerçekleştirdiği belirtiliyor.

İngiltere’nin en büyük ve Avrupa’nın en yoğun havaalanı olan Heathrow Havalimanı, sadece dört ayda 40 yıllık bir artışa karşılık gelen yolcu sayısıyla başa çıkabilmek için erken saatlere kadar günde 100 binden fazla olmayacak şekilde uçuşlarını sınırlayacağını açıklamak zorunda kalmıştı.

Havayolu şirketleri hazırlıksız yakalandı

Al Baker, yaşananların sorumlusu olarak uzaktan çalışmayı ve insanların kolay para kazanmayı öğrenmesini gösterse de herkes Baker ile aynı fikirde değil. Birleşik Krallık’taki Unite gibi havayolu sendikaları seyahat kaosunu havayolu şirketlerinin hazırlıksız olmalarına bağlıyor. Unite’a göre pandeminin neden olduğu işten çıkarmalar ve maaş kesintileri, bugüne gelinen noktanın asıl sorumlusu konumunda bulunuyor.

Avrupa’nın en kötü 10 havalimanı

 

Z Kuşağı uzaktan çalışmayı tercih ediyor

 

Z kuşağı için ofis hayatı hayal mi?

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • MARHALET KUŞUÖTMEZ21 Temmuz 2022 15:22

    Her şey bir bilgisayar bir banka ve oynayın yan gelip yatın kumarı % 90 batar ve %10 kasadır hep kazanır.