E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemİngiltere'den askeri müdahaleye yeşil ışık---

İngiltere'den askeri müdahaleye yeşil ışık

İngiltere'den askeri müdahaleye yeşil ışık
11 Nisan 2018 - 21:30 borsagundem.com

İngiltere Başbakanı Theresa May, Suriye'ye askeri müdahaleye onaya hazır. Başbakan May, askeri müdahale onayı için İngiliz Parlamentosu'nun onayını da aramayacak.

İngiltere Başbakanı Theresa May'in Suriye'nin Doğu Guta kentinde yapıldığı iddia edilen kimyasal silah saldırısı konusunda açıklama yaptığı bildirildi.

BBC'ye göre Muhafazakar Parti lideri May, Şam'ın Doğu Guta kırsalındaki Duma'da düzenlendiği iddia edilen kimyasal saldırıya acilen cevap verilmesi gerektiğine inanıyor. May bu yüzden dolayı parlamento oylamasına da gitmek istemiyor.

İngiltere'de hükümetin herhangi bir askeri eylem için parlamento onayı almasını gerektiren anayasal bir zorunluluk yok. Ancak İngiliz parlamentosu 2013'te yine kimyasal saldırı iddiaları patlak verdiğinde Suriye'ye olası saldırıyı reddetmişti.

Öte yandan anamuhalefetteki İşçi Partisi'nin lideri Jeremy Corbyn, Suriye'ye olası saldırıya karşı çıkarken hükümetin bu yöndeki bir karar için parlamentoda oylamaya gidilmesini talep ediyor.

DENİZALTILARA VURMA EMRİ VERİLDİ İDDİASI

İngiliz Daily Telegraph gazetesi ise, Başbakan Theresa May'in İngiliz donanmasındaki denizaltıların Suriye'yi vurmak üzere füze menzili içine gönderilmesi talimatı verdiğini yazdı. Gazete ayrıca haberinde saldırının perşembe gecesi gerçekleşmesinin beklendiğini de iddia etti.

İngiliz basınından gelen son iddia ise Sky televizyonuna ait. Sky'ın haberine göre, Başbakan Theresa May, perşembe sabahı 'savaş kabinesini' toplayacak. Bu iddia May'in müdahale için parlamento onayı aramayacağı ile saldırının perşembe gecesi başlayacağı iddialarıyla aynı paralelde.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (11)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • demirkan 12 Nisan 2018 12:08

    VURACAN DA NEREYE VURACAN?. ESEDİN SARAYINAMI MASUM ÇOCUKLARA YAŞLI HASTA MASUM İNSANLARAMI?. ADİ KARI.

  • ne olacak ki12 Nisan 2018 09:41

    sen orayı vurursun londra yı da onlar vurur

  • mavideniz00012 Nisan 2018 09:41

    Ey müslümanlar siz ne zaman uyanacaksınız ne zaman birlik olacaksınız suriyede iç savaş 7 yıldır kontrollü yönetildi şimdi ortadoğuda tekrar bir savaş daha ucuza petrol ve doğalgaz kan hiç durmayacak daha çok suriyeli çocuklar dilencilik yapacak!!!

  • Gerçek açığa çıktı12 Nisan 2018 09:18

    Ortadoğudaki radikal teröristlerin patronlarının kim olduğu belli oldu.

  • nihat12 Nisan 2018 01:06

    Her pisliğin altından sinsi bir şekilde bunlar çıkıyor. Bu alçakların esas hedefi de Türkiye dir kimsenin kuşkusu olmasın. Suriye diye bir devlet zaten kalmadı! Ayrıca bunların merhamet hissiyatı falan tamamen palavra.

  • dünyanın baş belası 3.lü11 Nisan 2018 22:59

    ABD+İNGİLTERE+FRANSA bataklık sinekleri gbi önce bataklığı oluşturup sonra konma tezgahı hep aynı tezgah bir ANADOLUDA tutmadı ama hep aynı tezgah burada da tutmayacak İNŞAALLAH....

  • mzd11 Nisan 2018 22:54

    akıllı kimse yokmu dünyada-musk cım mars işini çabuklaştırda takılalım sana parası neyse vercez ah ah

  • .11 Nisan 2018 22:23

    Travian oyunu gibi , askeri olan rahat konuşuyor. Nasılsa basılan köyler ölen insanlar kendilerinin olmadığı için atıp tutmak kolay . Güçler bir olsa klavye kahramanları bu sefer ortada. Sonumuz hayırlı olur inşallah.

  • cezmi11 Nisan 2018 22:00

    hepsi olum bak git durumunda

  • ??? gnçlk11 Nisan 2018 22:00

    İngiltere kıbrıs rum kreısm hava alanınımı kullanacka acaba ? rumlar/abd/ingiltere/fransa... Almanya TC yeyakınlaşacak.. nato 2 ye bolundu yani.. ABD Türkiye yi karşısına aldığı için bin pişman. orta doğuda Türkiye olmasan ne nato nede ABD bi halt yapamıcak bunu çOKKK İYİ ANLADILAR... Rusya Türkiye desteğinden memnun. İranda Yanar döner ama onlarda Suriyeden sonra sıranın kendılerind eoldugunu biliyor. önce irana ambargo 5 yıl sonra silahlı mudahale oalcak... Nato ve avrupada şunu bilsin Türkiye zarar görürse, sonrasında AVRUPA birliği ve avrupa ülkeleri güvenlik koridorunu kaybedecek. Yunanistan kalır ellerinde sadece.... Türkiye gaz agelmeden asli durumunu değiştirmemeli. ABD rest çekiyor. byük remi görmeye çalışıyor. AMA abd Çin denizindede üstünlik kaybeder, ABD rest çekiyor ama tek yapabileceği uçak gemisinden roketler göndermek olur. başkada bişi yapamaz. ama çokkk zor sanmıyorum çyle bişi.

  • demirkan 11 Nisan 2018 21:47

    GEÇ KALDIN.