E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaMakro Ekonomiİngiltere'de enflasyon beklentilerin altında geldi---

İngiltere'de enflasyon beklentilerin altında geldi

İngiltere'de enflasyon beklentilerin altında geldi
20 Aralık 2023 - 10:20 borsagundem.com

İngiltere'de yıllık enflasyon kasımda yüzde 3,9'a düştü. Beklentiler yüzde 4,4 olması yönündeydi

İngiltere'de yıllık tüketici fiyatları enflasyonu ekim ayındaki yüzde 4,6 seviyesinden kasım ayında yüzde 3,9'a geriledi. Ekonomistler kasım ayında yıllık enflasyonun yüzde 4,4 olmasını bekliyorlardı.

Kasım ayında tüketici fiyatları bir önceki aya göre yüzde 0.2 geriledi. Beklenti ise yüzde 0,2 artış olacağı yönündeydi.

Kasım ayında çekirdek tüketici fiyatları bir önceki aya göre yüzde 0,3 geriledi ve yıllık bazda artış oranı yüzde 5,1 oldu. Beklenti fiyatların aylık yüzde 0,2 ve yıllık yüzde 5,3 artacağı yönündeydi.

Kasım ayında üretici fiyatları ise bir önceki aya göre yüzde 0,1 ve yıllık yüzde 0,2 geriledi. Ekonomistler fiyatların bir önceki aya göre yüzde 0,3 ve yıllık yüzde 0,7 düşmesini bekliyorlardı.

İngiltere'de enflasyon 2 yılın en düşük seviyesinde

 

İngiltere'de enflasyon beklentilerin üzerinde

 

İngiltere'de enflasyon artış hızı beklentilerin aksine düştü

 

İngiltere'de enflasyon 1.5 yılın en düşük seviyesinde

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Mucise Reis : )20 Aralık 2023 11:38

    Adamlara Faiz lobisi diye sesleniyoruz... :D adamalr bizden az faiz kullanıyor ülkelerinde :D islam müdlüman dyen ülkeler diz boyu faiz ödediyor milletine yıllar yılı hemde artarak ... kim faiz lobisi ? para veren mi? bana para ver sana faizle geri öderim diyen mi :D .... Nas diyen mi? :D