E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemİngiltere’de de halkın gündemi elektrik faturaları---

İngiltere’de de halkın gündemi elektrik faturaları

İngiltere’de de halkın gündemi elektrik faturaları
03 Şubat 2022 - 09:12 borsagundem.com

Son dönemde Türkiye’de gündeme yerleşen yüksek elektrik faturaları Avrupa için de büyük bir kriz olarak gösteriliyor.

BORSAGUNDEM.COM-DIŞ HABERLER SERVİSİ

İngiltere’de enflasyona endeksli olarak 6 ayda bir belirlenen tavan fiyat için enflasyon rakamları bekleniyor. Nisan ayında faturaları yansıması beklenen zam oranın yüzde 48’e ulaşması tahmin ediliyor. Yüksek elektrik faturalarını ödemekte zorlanan temel gıda ihtiyaçları dışında harcama yapmaktan kaçınan fakir İngiliz vatandaşları için oldukça zor bir dönem başlıyor.

Enerji faturalarında yaşanacak aylık 53 sterlinlik artışın milyonlarca İngiliz'i krize sokabileceği belirtiliyor. Bir süredir İngiliz basını konuyu yakından takip ediyor ve gazeteler haberleri birinci sayfadan veriyor. Önümüzdeki günlerde tavan fiyatın açıklanması bekleniyor. Her ne kadar zamlar nisan ayında devreye girecek olsa da geçinmekte zorlanan İngilizler hükümetten destek bekliyor.
Öngörülen artışın hayata geçmesi durumunda her 4 İngiliz’den birinin faturasın ödemekte zorlanacağı belirtiliyor.

Hükümet bu kitle için KDV indirimini gündeme getirirken, kredi paketinin açılması da son günlerde tartışılan konulardan biri. Şimdi yak sonra öde gibi birçok çözüm üretilse de halkın önemli bir kısmı artan enerji faturaları karşısında çaresiz!

Belçika elektrik faturalarındaki KDV'yi düşürüyor

 

Elektrik tarifesine yeni düzenleme faturaya nasıl yansıyacak?

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (16)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Abdulhakim Karahan 04 Şubat 2022 12:25

    Herşeyiniz yalan ben ingilteredeyim insanlar 10 sterline kontür yüklüyor sonra unutuyor yalan haber yapıp milleti kandırmayın.

  • FİNANSŞÖR03 Şubat 2022 15:41

    KEŞKE BİZİM KEMAL İNGİLTERE MUHALEFETİNDE OLSA ACABA NE YAPACAK İDİ.

  • Mucise Reis ; ) 03 Şubat 2022 14:30

    Yazmadan geçemiyorum aynı haber çıktı karşıma.  Aç kalan ingiliz emekliler.2 bin sterlin emekli ve yaşlılık maaşınız Türkiye de 37 bin TL yapıyor. Gelin Türkiye de ucuz ucuz yaşayın. Ne işiniz var ingilterede ? Madem yokluk fakirlik fukaralık görüyorsunuz :D Her yerde 5 büyük market. ucuz ucuz alın yaşayın kiralık tatil beldelerinde.

  • Mucise Reis ;)03 Şubat 2022 13:41

    Türkiye de inşaatlar da  1 ay çalışacağına. Avrupa gel aynı işini icra et. Daha çok kazanacaksın. TC de 4250 lira ile gurbette evine para gönderceğine. İngilterede gel çalış bir haftalığınla 1 bin sterlin gönder evlatların özel okulda okur. Sadece kuryelik yapan, döner ekmek evlere servis ile, zaten 5-10 sipariş alırsın anca, altında otomobil, ile Türk öğrenciler var. saatlik 8 sterlin alıyor, part time ile. bahşişler hariç.

  • Mucise Reis ;)03 Şubat 2022 11:10

    Keşke ingiltere olask :D adamlar 1 günlük asgari ücret yevmiyesi ile otomobil deposu dolduruyor .. Türkiye ye gelse hava limanında otel otel diye 2 saat sabredemez ayaklanma çıkartırlar.Bizim insanımız otel otel dememiş kartonları alıp hemen yatacak sıcak yer bakmıştır kendiğne. :D ingiliz milleti haklarına düşkündür.  vergi veriyorum hakkımı veremiyorsan git der. asla konforundan ödün vermezler. çok da şımarıktırlar. 5 ingilizi bir eğlence mekanında görsem anında kavga dövüş kargaşa insanları ezme, küçük görme olay çıkartacak fitil ateşleyecek bir şımarıklıkları var. 

  • belirsizlik03 Şubat 2022 11:03

    avrupada akaryakıta üç beş günde bir zam yapılıyor mu mesela.  yani öyleyse bir rahatlayacağım bütün dertleri unutacağım.  aa bak onlar daha beter durumda deyip avunacağım. artık söylecekleri bir şey kalmadı. tükeniş tükenmişlik. avrupa bizi kıskaniyeaah.

  • Türk vatandaşı03 Şubat 2022 10:59

    Halinize şükredin, görmüyor musunuz İngiltere ne durumda.

  • Mutlu vatandaş03 Şubat 2022 12:20

    Türkiye'de böyle bir gündem yok çok şükür

  • Mucise Reis ;)03 Şubat 2022 11:12

    1 ayda bin sterlin kenara atıp, 10 yaşında otomobil alıp, 4 saatlik mesayi maaşın ile depoyu fulleyebileceğin bir durumda. Eskiden daha iyidi koşullar. 5 yaşında otomobil alabiliyordun, depo için ise 2 saat çalışıyordun. İngiltereyi kriz vurdu :D

  • AhmetK03 Şubat 2022 10:39

    Sureklı surekli elektrıl diyenler dunyada neler oldugunu belki anlar diyecem ama gozleri o kadar kinle dolu ki, beyinleri bile almıyor.. hukumetın faiz politikasını eleştiriyorum ama surekli elektrik petrol diyenler dunyadaki fiyatları da incelesin, kapasiteleri varsa gercekten

  • Türkoğlutúrk03 Şubat 2022 11:27

    İngiltere'de yaşam zor olduğu için İngiliz doktorlar Türkiye'ye mi geliyor,yoksa tersi mi oluyor

  • Vatandaş03 Şubat 2022 09:59

    Bizde farklım..! ÜSTELİK BİZDE DOĞALGAZ,SU da aynı durumda...Gıdaya ayrılan paradan çok faturalar para götürüyor.BESLENEMİYORUZ,GEÇİNEMİYORUZ...Bunların hesabı gün gelecek kesilecek...

  • Mehmet beye 03 Şubat 2022 09:30

    Neyseki turkiyede böyle gündem yok dimi

  • Hehe03 Şubat 2022 10:09

    Bizde ekonomist lider var ondan

  • Türkoğlutúrk03 Şubat 2022 09:22

    Ooo iktidar haberleri son hız.almanlarda bizi kıskanıyorum.

  • Türkoğlutúrk03 Şubat 2022 11:28

    Trollerde gelmiş oğlum yalakaligin bir şerefi var.yalakalik yapılacak adam var yapılmayacak adam var.cahile tapma tekmeyi yersin