E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemİngiltere Peşmergeleri eğitiyor---

İngiltere Peşmergeleri eğitiyor

İngiltere Peşmergeleri eğitiyor
12 Ekim 2014 - 14:49 borsagundem.com

İngiltere, Irak'ın kuzeyindeki Kürt güçlere askeri eğitim verdiğini duyurdu.

İngiltere, terör örgütü IŞİD ile mücadeleye destek kapsamında Irak'ın kuzeyindeki Kürt güçlere askeri eğitim verdiğini duyurdu.

Daha önce de Almanya Peşmerge'ye eğitim vereceğini açıklamıştı.

İngiltere Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, Yorkshire birliğinden 12 kişilik "uzman ekibinin" Peşmergelere İngiltere'nin sağladığı makineli ağır silahları kullanmayı öğrettiği kaydedildi. Askeri ekibin eğitim için Erbil'de bir hafta kalmalarının beklendiği ifade edildi.

Bakanlık açıklamasında, İngiliz hükümetinin Irak'taki Kürt güçlere sağladığı eğitimin IŞİD'e karşı verilen mücadele çabaları kapsamında olduğu belirtilerek, şu ifadelere yer verildi: "Savunma Bakanı Michael Fallon, savaşmayan, eğitim veren ve Erbil'e gönderilen küçük uzman bir ekibin konuşlandırılmasını onayladı.

Ekip, geçen ay İngiltere tarafından sağlanan makineli ağır silahların kullanımı ve korunması gibi konularda eğitim veriyor." İngiltere, geçen ay Iraklı Kürtlere 40 makineli ağır silah ile askeri mühimmat sağlayacağını açıklamıştı.

IŞİD'e karşı yürütülen hava operasyonunun sadece Irak ayağında yer alan İngiltere, geçen aydan bu yana özellikle Irak'ın kuzeyinde Kürtleri tehdit eden IŞİD hedeflerini bombalıyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Emre12 Ekim 2014 21:50

    Böyle boş sdece çatışma uretecek yorumlara gerek yok. Ortadoğudan çıkış ve tek yükseliş için Türk kürt birlikteliği şart! bu birliktelik ekonomik siyasi askeri ve coğrafi olmak zorundadır! bu herkes için bir gerekliliktir ve herkes için bir gelecektir. Onun dışında herkesin hep kötürüm kalmaya mahkumdur!

  • fafa12 Ekim 2014 19:42

    İngilizler,Almanlar,Amerikalılar ve İsrail zaten eğitiyor ve silah veriyorlardı.Şimdi artık bahaneleri de var,açıktan yardım ediyorlar.Ey Almanya sen bu mücadeleye girme ,sana Ortadoğu'da hayat tanımazlar.Diğer üçlü senden yüz adım ilerde.

  • nasıl bir oyun bu12 Ekim 2014 16:15

    türkiye'nin başına çorap ören pkk eğitiliyor. daha düne kadar barzani onları korumuyor muydu?

  • oktay doğaner12 Ekim 2014 15:59

    yaralı parmağa yapmayan bozguncular zamanında da arapları eğitmişlerdi