E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket Haberleriİngiltere pazarından çekiliyor mu?---

İngiltere pazarından çekiliyor mu?

İngiltere pazarından çekiliyor mu?
18 Temmuz 2022 - 11:39 borsagundem.com

Siyasi nedenlerle Rusya pazarından çekilen şirketler arasında yer alan Starbucks, şimdi de İngiltere pazarından çekilmeye hazırlanıyor; bu kez gerekçe stratejik.

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Starbucks İngiltere’deki operasyonlarını satabilir. Şirketin danışmanlığını yürüten ABD merkezli yatırım ve finansal hizmetler şirketi Houlihan Lokey’den İngiltere operasyonlarına olan ilgiyi değerlendirmesini talep eden Starbucks, uluslararası operasyonları için stratejik seçenekleri değerlendirmeye devam ediyor.

News24’ün haberine göre, siyasi nedenlerle Rusya pazarını tamamen terk eden şirket pandemi süreci sonrası tam anlamıyla toparlanmış gözükmüyor. Enflasyon ve tedarik zinciri sorunları nedeniyle genel ekonomide yaşanan yavaşlamanın yanı sıra Ukrayna Savaşı kaynaklı zorluklar da tüm dünyada şubeleri bulunan kahve zincirinin operasyonlarını yeniden gözden geçirmesine neden oluyor.

Toplam 1000 mağaza

Borsagundem.com’un derlediği bilgilere göre, şirket, sözcüleri aracılığıyla İngiltere operasyonları için resmi bir satış sürecinin söz konusu olmadığını söylese de şirketin İngiltere’deki performansının pandemi öncesi sürece dönmediği belirtiliyor. İngiltere, Starbucks’ın Avrupa, Orta Doğu ve Afrika’daki en büyük pazarı konumunda bulunuyor. 2021 yılı itibariyle şirketin İngiltere pazarında 297’si şirketin kendisine ait ve 703’ü lisans sahipleri tarafından işletilen toplam 1000 bin mağazası bulunuyor.

İngiltere, Starbucks’ın Avrupa, Orta Doğu ve Afrika’daki en büyük pazarı konumunda bulunuyor.

Starbucks’ın İngiltere pazarındaki yıllık toplam geliri 328 milyon sterlin seviyesinde gerçekleşti. Starbucks UK Coffee, pandemi sürecinin ilk ayarında düşen satışlardan kaynaklanan zararları telafi dengelemek için ana şirketinden aldığı 25 milyon sterlinlik kredinin tamamını ise geri ödedi.

14 yeni mağazanın 5’ini kapattı

Bu olumlu gelişmenin yanı sıra şirket, Kovid-19 karantinalarının İngiltere’de hafifletilmesinden sonra elde ettiği gelirde bir toparlanma yaşasa da, mağazaların finansal performansının pandemi öncesi seviyelere geri dönmediğini belirtiyor. Açıklanan verilerde İngiltere operasyonları için, ofislerdeki, seyahat bölgelerindeki ve banliyölerdeki mağazaların merkezi şubelerden daha iyi performans gösterdikleri aktarılmıştı. Starbucks İngiltere operasyonları için 2022 yılında 14 yeni şirket mağazası açtı ve 5'ini kapattı.

İngiltere merkezli pazar araştırma şirketi Allegra Group 2022 yılı başlarında yaptığı analizde, İngiltere’de faaliyet gösteren kahve zincirlerinin pandemi süreciyle oluşan büyük çöküşten kurtulmasının dört yıl süreceğini belirtmişti.

İngiltere'de enflasyon 40 yılın zirvesinde

 

Starbucks'tan Rusya kararı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)