E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemİngiltere korona aşısını insanlar üzerinde denemeye başlıyor---

İngiltere korona aşısını insanlar üzerinde denemeye başlıyor

İngiltere korona aşısını insanlar üzerinde denemeye başlıyor
21 Nisan 2020 - 21:04 borsagundem.com

İngiltere Sağlık Bakanı Matt Hancock, potansiyel yeni tip korona virüs (Kovid-19) aşısının, 23 Nisan Perşembe günü insanlar üzerinde denenmeye başlanacağını bildirdi.

İngiltere Sağlık Bakanı Matt Hancock, günlük basın toplantısında, Oxford Üniversitesi tarafından geliştirilen potansiyel aşıda deneme aşamasına geçileceğini söyledi. 

Bu kapsamda insanlar üzerindeki testlerin perşembe günü başlayacağını açıklayan Hancock, ayrıca Oxford Üniversitesi ve Londra'daki Imperial College'a klinik çalışmalar için 20 milyon sterlin katkı sağlayacaklarını da kaydetti.

Başarı şanslarının yüzde 80 olduğunu duyuran Oxford Üniversitesi ekibi de eylül ayına kadar yaklaşık bir milyon doz aşıyı hazır hale getirmek istiyor. 

"ChAdOx1" adı verilen potansiyel aşı, şempanzelerde gribe yol açan bir adenovirüsün genetiği değiştirilerek üretildi.

Virüsün genetiğiyle, insan vücudunda gelişmesi engellenecek şekilde oynanırken Kovid-19'un insan hücrelerine tutunmasını sağlayan çivi proteini üreten genetik unsurlar eklendi. Aşının, virüsün ürettiği çivi proteine yapışarak onun hücrelere nüfuz etmesini önleyecek antikorları üretmesi amaçlanıyor.

Dünyada aralarında Türkiye'nin de olduğu 70'den fazla ülkede bilim insanları, Kovid-19'a karşı aşı bulmak için çalışmalar yürütüyor.

İngiltere'de Kovid-19 kaynaklı ölümler 17 bini geçti

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Huseyin TS22 Nisan 2020 03:21

    Ulen Dunyada bu nefret ettimiz G.vur dediklerimiz olmasaydi hala orta çagda yaşiyorduk

  • KY21 Nisan 2020 22:57

    YETİŞ YA GAVUR. KURTAR BİZİ BU İLLETDEN

  • ZELİHA KARAKAŞLI21 Nisan 2020 22:53

    böyle haberler çıktıkca virüsü hep katlayıp gidiyor.diyelim ki çıktı.bunun arkasından ekonomik yıkımların tahribatları yavaş yavaş çıkacaktır.

  • Ahmak group sizi 21 Nisan 2020 21:39

    Biz daha tıp bi yardim gönderelim yazık ingilizlere...yarabbi bu ülkeyi bu duruma düşürecek be yaptıysak affet bizi ve bu ruhsuzları yok et...