E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıInfluencer takipçilerini 2,5 milyon $ BTC dolandırdı---

Influencer takipçilerini 2,5 milyon $ BTC dolandırdı

Influencer takipçilerini 2,5 milyon $ BTC dolandırdı
25 Mart 2021 - 13:44 borsagundem.com

Elektronik dolandırıcılık ile suçlanan Instagram influencer'ı, iddiaya göre takipçilerini 2,5 milyon dolar dolandırdı.

Elektronik dolandırıcılık ile suçlanan Instagram influencer'ı, iddiaya göre takipçilerini 2,5 milyon dolar dolandırdı.

Net değerinin 33 milyon dolar olduğunu iddia eden ve bedava nakit dağıtmasıyla bilinen sosyal medya influencer'ı Jay Mazini, ABD Adalet Bakanlığı tarafından elektronik dolandırıcılık yapmak ile suçlanıyor. Mazini, iddiaya göre 1 milyon takipçisini daha fazla nakit karşılığında kendisine Bitcoin göndermeleri için kandırdı, fakat bu ödemeleri yapmadı.

Bakanlık, açılan davayı 24 Mart'ta duyurdu. FBI soruşturması ise hala sürüyor.

Adalet Bakanlığı'nın belgelerine göre influencer, takipçilerine Bitcoin'in piyasa değerinin yüzde 3,5 ila 5'i arasında daha fazla ödeme yapmayı teklif etti ve geleneksel kripto borsalarının ne kadar Bitcoin satın alabileceğine sınır getirdiğini iddia etti.

Söz konusu dolandırıcılık, influencer'ın Twitter ve Instagram hesaplarında ocak ve şubat ayları arasında gerçekleşti. Bitcoin'in fiyatı bu dönemde 29 bin dolardan 49 bin dolara yükseldi. Mazini, iddiaya göre BTC'nin 47 bin dolardan işlem gördüğü 14 Şubat'ta 52.500 dolardan Bitcoin satın almayı teklif ediyordu.

Mazini'nin takipçilerinden Bitcoin topladığı, bunun ardından anlaşılan fiyatları gösteren sahte ödeme makbuzları gönderdiği fakat gerçekte ya anlaşılan miktarı ya da parayı hiç göndermediği ortaya çıktı.

Mazini'nin davası New York mahkemelerince görülecek. Influencer, suçlu bulunması halinde 20 yıla kadar hapis cezası alabilir.

Bitcoin fiyatı 56 bin doların üzerine yükseldi

 

Bitcoin'e Elon Musk yetmedi

 

Musk duyurdu: Artık Bitcoin ile Tesla satın alabilirsiniz...

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)