E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemİnce: Hiçbir sınavdan para alınmayacak---

İnce: Hiçbir sınavdan para alınmayacak

İnce: Hiçbir sınavdan para alınmayacak
28 Mayıs 2018 - 14:50 borsagundem.com

CHP'nin Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, "Anaokulundan, doktoraya kadar hiçbir sınavdan para alınmayacak" dedi

CHP'nin Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, "Başlangıcından itibaren bitişine kadar eğitimi ücretsiz yapmaktır. Anaokulundan, doktoraya kadar hiçbir sınavdan para alınmayacak. Eğitimde dayatma değil, uzlaşmayı sağlayacağız. Eğitim siyasal bir hesaplaşma alanı olmayacak. Okul türleri arasında ayrım olmayacak. Okul öncesi eğitim zorunlu olacak. Engelli çocuklarımız için bütün engelleri kaldıracağız. Okul döneminde çocuklarımıza toplu taşıma bedava olacak. Kapanan köy okullarını yeniden açacağız. Birleştirme eğitim olmayacak" dedi. 

Muharrem İnce Balıkesir'de vatandaşlara hitap etti. İnce'nin açıklamaları şöyle:

"Okuldan gittim çıkış belgemi yeniden aldım, herkesten bekliyorum. T.C Anayasa'sı diyor ki en az 8 dönem okuman lazım, bunu ispat etmen lazım. Birisi diyor ki, 'Peygamberin diploması mı vardı' Tabi ki diploması yoktu, ama HZ. Peygamberimiz hiç 'Benim diplomam var' dedi mi? Olaya bir de burada bakmak lazım. Allah'ın izni ile cumhurbaşkanı olduğumda eğitimde yapacağım 25 maddeyi sizlere tek tek aktaracağım.

Eğitimde yapacaklarımız; 1- Başlangıcından itibaren bitişine kadar eğitimi ücretsiz yapmaktır. Anaokulundan, doktoraya kadar hiçbir sınavdan para alınmayacak. Eğitimde dayatma değil, uzlaşmayı sağlayacağız. Eğitim siyasal bir hesaplaşma alanı olmayacak. Okul türleri arasında ayrım olmayacak. Okul öncesi eğitim zorunlu olacak. Engelli çocuklarımız için bütün engelleri kaldıracağız. Okul döneminde çocuklarımıza toplu taşıma bedava olacak. Kapanan köy okullarını yeniden açacağız. Birleştirme eğitim olmayacak. 24 Kasım'da öğretmenlere birer maaş ikramiye. Sözleşmeli ve ücretli öğretmenliği kaldıracağız. Öğretmen alımında mülakatı kaldıracağız. Ek ders ücretlerini vergiden muaf tutacağız. 3600 ek göstergeyi vereceğiz. 2 yıl içinde hiçbir öğrenciyi tarikat yurtlarına muhtaç etmeyeceğim. YÖK'ü kaldıracağız. 10 bin öğrenciyi her yıl yurt dışına göndereceğiz. Rektörler yeniden belirlenecek. Eğitimi, parasız ve laik hale getireceğiz. Bu millet ile aramda bir sözleşmedir."

"Benim hemşehrim yine geçenlerde şöyle bir laf etti. 'Senin haddine mi düşmüş köprü yapmak.' Parayı bastığında köprüyü herkes yapar. Demirel'in yaptığından 10 TL'ye geçiyoruz da, senin yaptığından neden 100 TL'den geçiyoruz. Ben gönüllere köprü kuruyorum. Bana 'gariban cumhurbaşkanı adayı' diyorsun. Doğru, sana göre garibanız. Hemen hemen 16 sene aynı maaşı aldık, aynı maaşı almamıza rağmen, ben gariban kaldım da, sen nasıl zengin oldun. Sen bana gariban diyorsun ama, ben aslında dünyanın en zengin adamıyım. Ben insanları Türk- Kürt, Alevi, Sünni, sağcı, solcu, AK Partili, CHP'li diye ayırmam. Ben insanları seviyorum."

"CHP cami yıktı diyor. Camiler senin tapulu malın mı? Camiler hepimiz. Git burada, AK Parti'nin yıktığı camiyi gör. Sen o caminin hesabını ver önce, millete yalan söyleme. Sizlere söz veriyorum, Muharrem İnce cumhurbaşkanı olduğunda, kandırılma, onu ilkokulu bitirmemiş FETÖ bile kandırdı, sen kanma. Muharrem İnce, senin başörtün ile uğraşacakmış, yalan söylüyorlar. İster evde, ister okulda tak. Bu konu kapanmıştır."

"Sen 2001'de icazet almaya Pensilvanya'ya gittin mi, gitmedin mi? Kiminle birlikte gittiğini biliyorum. Bana cevap ver. Gariban birisi 100 lira Bank Asya'ya yatırdı diye içeri atıyorsun. Sen de hiç Allah korkusu, vicdan yok mu?"

Ekonomi Bakanı şöyle diyor; 'Dolar kurlarını tanımıyorum' Başbakan da, 'dolsa nolur, dolmasa ne olur?' Böyle bir devlet yönetimi olmaz. Bir dış mihrak varmış, bizi dolarla terbiye etmeye çalışıyormuş. Böyle bir şey varsa söyle, yanında duracağım. Dolar üzerinden köprü geçisini imzalayan sen misin, ben mi? O zaman sen bu dış mihrakların ortağısın. Yabancı bir güç varmış, Türkiye'yi iflas ettirmeye çalışıyormuş, böyle diyor. Türkiye'nin 450 milyar dolar borcu var. Kime para babalarına. Bunun 320 milyar dolarını son 16 yılda aldı Türkiye. Yani Erdoğan aldı. Şimdi size bir soru; Ben bir şirketten borç aldım, bu şirket beni iflas ettirse istediğini alabilir mi? Adam enayi mi iflas ettirsin. Alacağı var adamın. Seni kandırıyorlar aziz milletim."

Ben diyorum ki, 'yerli tohumları geliştirelim', o diyor, 'Yunanistan, Bulgaristan'dan saman ithal edelim' Bir otomobilden 100 euro kazanıyoruz, hikaye yani. Boş işler. Bizim, BMW, Mercedes'imiz yok. Montaj sanayimiz var. Her yıl çocukları yurtdışına gönderelim, iyi eğitelim. Markamız olsun bizim. Şu sözü unutmayın markada olmazsan arkada olursun."

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (19)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • cemalettin ünlü28 Mayıs 2018 23:33

    benim oyun 50-100 TL satın alamazsın.beni ve milleti aptalmı zannediyorsun.sen 30 senedir milletvekilisin chp bir defa iktidara getirdim mi.seni iyi tarınırız.öğetmenliğini doğuda yapmamak için devletten istifa ettin.senden cumhurbaşkanı olurmu arkadaş.

  • ASKER28 Mayıs 2018 21:58

    o şapkayı niye takıyon milleti şapkayla kandıracaksın.sizden başka şapka takan varmı.bırak şapkayı foter tak

  • Köylü28 Mayıs 2018 22:53

    O kasket bizim gururumuz, herşeyimiz.

  • Misafir28 Mayıs 2018 22:43

    sn.ASKER Bence şapka altı köşeli olduğu için... şapkadan TAVŞAN çıkaracak onun için takıyor.. İzleyelim görelim...

  • asi28 Mayıs 2018 21:33

    herkese para. çalışmaya gerek yok. ülkemin liderleri bunlar. yanlışlıkla seçilirse vay halimize. tütüne kim ne veriyorsa beş bin fazla diyenlerden

  • : )28 Mayıs 2018 21:18

    10 tane şeker pancarı fabrikasını kar ettiremeyenler, bunları zengine bedavaya satarsa, (ki satılıyor, deposundaki şekerle bile alanlar ödediklerinin büyük kısmını çıkartıyor.....), koskoca ulke verirsen al karla yönet diye... usd 4,90 ,benzin 6,30, faizler yuzde 17 ...olması kadar doğal bişi olamaz :D

  • çok zeki.28 Mayıs 2018 21:09

    Bu adam çok zeki ve toplumun tüm sorunlarından haberi var, bunu millete çok güzel görsel olarak anlatıyor. 16 yıldır gerileyen ülke, fabrikaları satılan, heryeri beton yıgını olan bir ülke. iş sahaları bir bir yok oluyor. heryer suriyeli doldu, hastaneler paralı, okullar paralı, ulaşım pahalı. benzin 6,20 leri çoktan geçti. usd 4,50 lerde. fakirlik aldı başını gidiyor. asgari ücret 1,550 tl . millet eşşek gibi çalışıyor, geçimini sağlayamıyor. bu cennet ulke bunları hak etmiyor. bu seçim bambaşka olacak.

  • helal28 Mayıs 2018 21:07

    Asgari ücretli 1600 tl maaş alıyor. çocuk okutmaz bu ulkede çok zor artık. Eğitimini yarıda bırakan fair evlatlarımızın içinde buyuk dahilerde olabilir. sadece parası omayan sınava giremeyen bu evlatları devlet küstürmemeli. çok yerinde karar... bugun bu ulkeyi değiştirirse gençler değiştirir... eğitim oldumu bir ülkede sonsuz itaat ve bağlılıkla devletine hizmet eder, konumu ne olrusa olsun. cahil olursa toplum arap ulkelerinden farkı olmaz ulkenın

  • POLAT ALEMDAR28 Mayıs 2018 20:54

    vermeden almak ALLAH mahsustur.her şeyin bir bedeli bir maliyeti vardır.o senin dediğin kominist devletlerde olur .Türkiye yi komonistleştirmeye çalışmaktadır.sen milleti ucuz 50-100 TL ile satın almak istiyorsun ama ben kendimi asla ve asla sattırmam.50-100 TL den zengin olacaksam muhharrem ince ben sana vereyeyim.ben senden uçak tank gemi tüm silahları ve otomobili üretmeni istiyorum.sen ne diyorsun ben iktidara geldiğimde tüm bu şeylerle yatırımlarını iptal edeceğim ve tarıma önem vereceğim diyorsun.peki ben sana söyleyim en küçüğü bir I phone almak istiyen bir çiftçi kaç ton buğday üretecek ki alsın.ama senin kapasiten ve yeneteklerin bunu hesap etsin derim.zengin olan ülkeler tarımla değil bilim ve sanayi ve üretmekle olmuşladır.o yüzden kusura bakma.benim oyum sana para ile satlık değil.nokta.

  • hahaha28 Mayıs 2018 21:04

    Cahil cuhela heryerde neyse... eğitim sıfır para... sağlık sıfır para... hukuk sıfır para.... bunlar için zaten vergi veriyoruz. ayriyeten para vermek de neyin nesi ? Almanyada en fakir öğrenci bile kafası çalışıyorsa devlet okuyor, cemmat yurtları felan deıl. köüyünden dışarı çıkmamaış maho gibi yorumların :D

  • Emekli28 Mayıs 2018 18:03

    İNTİBAKI YAPACAK BİRİ ÇIKACAKMI ACABA

  • mehmet28 Mayıs 2018 17:43

    Emekliyim çocuğum biri üniversitede biri 2 sene önce biritirdi mülakatta elendi.bu sınav paraları vere vere bende bitim

  • osman28 Mayıs 2018 16:16

    eski zihniyetle yeni türkiyeyi yönetemiyecegine göre türkiyeyi eskiye götüreceksin ,kafandaki 8 köşe kasketinden belli eski zihniyetli oldugun . böyle bir siyasi modelmi kaldı adam 1985-1990 lı yllardaki siyasi figür olarak karşımıza çıktı kasketiyle. senden ne bekliyor acaba sana oy verecekler çok merak ediyorum.

  • Türkoğlutürk 28 Mayıs 2018 18:35

    Hukukun üstünlüğü, kuvvetler ayrılığı ve bağımsız basın

  • Bilirsen Aferim 🤣28 Mayıs 2018 18:32

    Lan OĞLUM kasket sadece aksesuvar. Peki YEŞİL SARIK Veya TAKKE ile mi ülke geri gider yoksa 8 köşeli kasketle mi.

  • ahmet28 Mayıs 2018 16:02

    o kasket 8 köşeli ve her köşesinin bir anlamı vardır.yani çok özeldir.seçim aleti olmasa daha iyi olur ........

  • Haklısın28 Mayıs 2018 18:59

    Haklısın, milletin efendisi köylüdür anlamını taşır. Sn. İnce köylümüzün, çitçimizin perişan edildiğini vurgulamak için o kasketi takıyor.

  • #TAMAM 28 Mayıs 2018 15:18

    1/2 SAAT SÜREN SINAV 60 TL.HALKIN ADAMI BU PARAYI ALMAYACAĞIM DİYOR. HER FIRSATI RANTA ÇEVİREN KAPİTALİS MÜSLÜMANLARIN EZBERİ BOZULUYOR

  • ...28 Mayıs 2018 15:17

    Kılıçdaroğlundan beter çıktın tayyip nükleer enerji santrali kuruyor sen sınavlardan para alınmayacak diyorsun boş vaatler peşindesin