E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaIMF'den küresel piyasalara uyarı!---

IMF'den küresel piyasalara uyarı!

IMF'den küresel piyasalara uyarı!
09 Ekim 2013 - 08:19 borsagundem.com

IMF, ABD hükümetinin bir ay ‘kepenklerini kapalı tutmasının’ piyasalar için çok büyük etkisinin olacağını ifade etti

IMF’den ABD’ye ‘kepenk’ uyarısı geldi. Uluslararası Para Fonu’ndan CNBC yayınına katılan bir yetkili, ABD hükümetinin bütçe konusundaki anlaşmazlığının bir ay kadar sürmesinin küresel piyasalar üzerinde çok büyük etkisi olacağını söyledi.
CNBC Asya Squawk Box programına katılan IMF Araştırma Birimi Yardımcı Direktörü Jörg Decressin, “ABD’de hükümet kepenklerini bir ay kadar kapalı tutarsa, bu bir finansal krizi dönüşür, ABD ekonomisine çok önemli etkileri olur ve küresel ekonomideki diğer ülkeler de bu durumdan fazlasıyla etkilenir” diye konuştu.
IMF, Decressin’in yorumlarından önce yayımladığı altı aylık Dünya Ekonomik Görünüm raporununda da benzer uyarılarda bulundu.
Decressin, “Bütçe sorunu çözülmezse, ABD’de resesyon yaşanabilir ve çok daha kötü şeyler gerçekleşebilir” dedi. Raporda IMF Başekonomisti Olivier Blanchard da ABD’ye benzer uyarılar da bulundu. IMF raporda, küresel büyüme tahminini 0,3 puan düşürerek yüzde 2,9’a çekti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)