E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaMakro EkonomiIMF'den dünya ekonomisine uyarı---

IMF'den dünya ekonomisine uyarı

IMF'den dünya ekonomisine uyarı
23 Temmuz 2018 - 12:37 borsagundem.com

IMF, ABD ile Çin arasında yaşanan Ticaret savaşının dünya ekonomisi üzerinde yarım puanlık bir daralma etkisi yaratacağını söyledi

IMF Başkanı Cristine Lagarde Arjantin'in başkenti Buenos Aires'teki 20'ler Grubu (G20) maliye bakanları ve merkez bankası başkanları buluşmasının kapanışında yaptığı açıklamada, ABD ile Çin ve Avrupa Birliği (AB) arasındaki ticari anlaşmazlıklara "en kötü ihtimalle dünya ekonomisi üzerinde yarım puanlık daralma etkisi yaratabileceğini" söyledi.

Para Fonu hesaplamalarını, ABD'nin ithal çelik ve alüminyuma uygulamayı kararlaştırdığı zamlı gümrük tarifeleri ile Çin ve AB'nin misilleme kararları bazındaki farklı tahminlere dayandırıyor. IMF'in analizinde zamlı gümrük vergilerinin yatırımcının güvenini sarsması durumunda küresel hasılanın 2020 yılında beklenenin 430 milyar dolar altında kalacağı belirtiliyor.

Ticari anlaşmazlığın bütün ülkeleri olumsuz etkileyeceğine ve çeşitli ihraç mallarının misilleme kapsamına alınması durumunda en ağır kayba
ABD'nin uğrayacağına da IMF raporunda yer veriliyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)