E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaIMF bankalara güveniyor---

IMF bankalara güveniyor

IMF bankalara güveniyor
03 Ekim 2013 - 07:41 borsagundem.com

IMF, küresel finansal istikrar raporunda krizden bu yana bankaların fonlama konusunda daha güvenli hâle geldiğini söyledi

Uluslararası Para Fonu (IMF) küresel finansal istikrar raporunu yayınladı. Raporda, kriz döneminden bu yana bankaların fonlama konusunda artık daha güvenli hâle geldiği belirtildi.
Finansal krizin bazı tip bankların kendilerini tehlikeli şekilde fonladığını ortaya çıkardığını hatırlatan rapor, krizin aynı zamanda vergi ödeyenlerin banka kurtarmalarında kendilerinin kullanılmaması konusunda tepkilerini de ortaya koyduğu bir dönem olduğuna dikkat çekti.
Hükümetlerin bu nedenle bankaları yeniden yapılandırma yoluna doğru gittiğini vurgulayan IMF, bankaların kendilerini fonlama konusunda daha iyi durumda olduklarını, ancak hâlâ zorlukların bulunduğuna işaret etti.
IMF'nin raporunda bankaların yeni düzenlemelerden kendilerini nasıl fonlayacakları konusunda etkileneceklerine ilişkin ifadeler de yer aldı.
Uluslararası Para Fonu ancak bankaların fonlama maliyetlerindeki artışın piyasaların korktuğu derece olmayacağını belirtildi.
IMF raporunda var olan şartlarda reform düzenlemeleri sonrası bankaların kendilerini fonlama maliyetlerinde küçük artışlar olacağı, maliyet artışının şiddetli olmayacağı ifade edildi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)