E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemİmamoğlu'ndan 'suda indirim' çıkışı!---

İmamoğlu'ndan 'suda indirim' çıkışı!

İmamoğlu'ndan 'suda indirim' çıkışı!
17 Şubat 2022 - 17:35 borsagundem.com

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu belediyelerin su faturalarındaki KDV indirimine gitmesiyle ilgili sosyal medya hesabından, "Önemli bir bilgilendirme" notunu düşerek paylaşımda bulundu.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, su faturalarına yüzde 7 KDV indirimi yapıldığını ancak büyükşehir belediyelerinin su temin maliyetinde yıllık yüzde 100'den fazla artış olduğunu belirterek, "Elektrik, doğalgaz ve su faturalarınızı yan yana koyun, hangi faturada indirim gerekiyor milletimiz karar versin" dedi.

Ankara Büyükşehir Belediyesi su faturalarında KDV indirimi uygulamasına 3 gün önce başladı

Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından KDV oranlarında yapılan düzenlemenin ardından Ankara Büyükşehir Belediyesi harekete geçmiş ve ASKİ sosyal medya hesaplarından duyuruda bulunarak 14 Şubat 2022 tarihinde sistemsel düzenlemeler yapılacağından zorunlu haller dışında kartlı su sayacı bakiye yükleme işlemi yapılmamasını bildirmişti.

Konu ile ilgili sosyal medya hesabından açıklama yapan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, “Sevgili hemşehrilerimiz, Ankara Büyükşehir Belediyesi olarak su satış tarifemizde yüzde 8 olan KDV oranı 15 Şubat 2022 tarihinden bu yana yüzde 1 olarak kullanılmaktadır” ifadelerini kullandı.

Erdoğan ve Bahçeli'den belediyelere su indirimi talimatı

 

Erdoğan'dan KDV açıklaması

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • VATANDAS17 Şubat 2022 17:51

    ne moron bi ulke bu ulke ya?? geziden bu yana dolar 10 kat artti ve tr deki tum suni sorunlarin arkainda yatantek neden bu..dunyada ucan kacan emtea fiyatlari bile hikaye ve dolari 10 kat arttiranlar bunu gerceklestirmek icin sirtina 150 milyar dolar yuklenen sapsal milleti kullandilar esek olarak...sagci solcu dinci dinsiz dolar alarak zengin alacagini zanneden capsizlar surusu dolarla thal etmek zorunda olduklarinin ve hırsız sermayenin ondan da daha fazla kaziklarini yedin mi simdi magdurum diye ortalara dokulduler..kendilerinin yaptiklari sey icin baskalarinin suclayanlarin hali cehaletlerini koyungluklarini gectim PSIKOLOJIK VAKADIR.

  • baran18 Şubat 2022 12:20

    Senden başka moron senden başka eşek yok burada! Hayvan bu  millete hakaret etmek hakkının nereden buluyorsun hayvan oğlu hayvan.  Gezi 15 temmuz 28 şubat vs. hep bu olaylar senin gibi çapsız angusların yüzünden bu ülkenin ayağına taktığınız çelmelerdir.  Kalkınma oranı hızı, ara malı enerji ithalatı da cabası dövizin artışına katalizor senin zihniyetinde soytarıların gayretleri de hesaba katarsak bunca ahmağa alçağa rağmen döviz yine iyi sayılır. Ödeme güçlüğü olmadığı halde dövizi alttan alta ateşleyen bankalar ve sermaye de belli!  Ama gel de bu eşeğe anlat. Anırmaktan başka bir şey yok ki.