E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaMakro Ekonomiİmalat sektöründeki gerileme sürüyor---

İmalat sektöründeki gerileme sürüyor

İmalat sektöründeki gerileme sürüyor
01 Aralık 2022 - 10:13 borsagundem.com

İmalat PMI, kasımda 45,7'ye geriledi. Sektörde daralma dokuzuncu ayda da devam etti.

Ekonomik büyümenin öncü göstergesi olan imalat sanayi performansında en hızlı ve güvenilir referans kabul edilen İstanbul Sanayi Odası (İSO) Türkiye İmalat PMI (Satın Alma Yöneticileri Endeksi) anketinin Kasım 2022 dönemi sonuçları açıklandı.

Eşik değer olan 50,0’nin üzerinde ölçülen tüm rakamların sektörde iyileşmeye işaret ettiği anket sonuçlarına göre, ekim ayında 46,4 olan manşet PMI kasımda 45,7’ye geriledi ve böylece üst üste dokuzuncu ay eşik değer 50’nin altında kaldı. Faaliyet koşullarında gözlenen bozulma, 2020 yılı başlarında yaşanan ilk Covid-19 dalgasından bu yana görülen en belirgin düzeyde gerçekleşti.

HABERİN TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Mucise Reis : )02 Aralık 2022 08:02

    kredi çekip, stok yapmak enflasyon artışlarının zorunlu olarak duraksaması ile faiz üzerinde kar yapmamaya başlıyor... Yani bankadan para çektim stok yaprım mal üzerine koydu kaydayım dönemi hafifi azalırken, sermayesini kredi ve faiz ödemelerine göre ayarlamanın avantajı azaldı. bu durumda duraksama ve yavaşlama ortaya çıkabilir. küçük ve kobile riçin ürettikleri keyfi olanlar için zor dönemler gelıyor

  • xyz02 Aralık 2022 06:19

    Bu daha iyi günlerimiz. Korku filmi daha başlamadı.