E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemİlk milli denizaltı Pirireis havuza çekme töreni---

İlk milli denizaltı Pirireis havuza çekme töreni

İlk milli denizaltı Pirireis havuza çekme töreni
22 Aralık 2019 - 15:34 borsagundem.com

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Gölcük Tersane Komutanlığında Yeni Tip Denizaltı Projesi 1'inci Gemisi Pirireis'in Havuza Çekme ve 5’inci Gemisi Seydialireis'in İlk Kaynak Töreni'ne katılarak konuşma yaptı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şöyle;

2027 yılında 6 denizaltının tamamı suyla buluşacak projenin ilk günden şimdiye kadar emeği geçen herkese teşekkür ederim. Önümüzdeki yıl bitmeden serinin son gemisi olan Selman Reis'in inşasına başlayacağız.

Türkiye olarak geleceğimize güvenle bakabilmek için maziden atiye güçlü bir köprü kurmamız gerekiyor.

Sadece Cumhurbaşkanlığı forsumuzda temsil edilen devletlerimizin 2200'ü aşkın köklü bir mazisi bulunuyor. Sanki bu devlet ve millet gökten zembille inmişçesine geçmişten kopuk bir tarih anlayışı işlemiştir.

Hem kendimiz hem dostlarımız hem de tüm insanlık için gecikmiş bir hak temsili mücadelesi içindeyiz. Geleceğimize güvenle bakabilmek için önce maziden kötü kurmamız gerekiyor. 

Yunanistan ve onu destekleyen ülkeler uzunca süredir Türkiye'yi denize adım atamaz hale getirmenin çabası içindeydi. Bizim durduk yere kimseyle maraza çıkarmak, kimsenin hakkını, hukukunu gasp etmek gibi bir niyetimiz yoktur. Şayet KKTC ve Libya ile başlattığımız süreçlerden vazgeçersek bize denize girecek sahil bırakmayacaklar. 

Asıl sorulması gereken soru, "Biz bunca zamandır niye oralarda yokmuşuz? olmalıdır.

Akdeniz'de en uzun kıyı şeridine sahip Türkiye'nin balıkçılıktan yüzde bir pay alabileceği düzene rıza göstermeyeceğiz. Denizaltındaki hidrokarbon kaynaklarının aranması ve işletilmesinden tamamen dışlanmış bir Türkiye'ye rıza göstermemiz beklenmesi.  Ülkemizin izlediği politika, boyundan büyük işlere kalkışarak başını belaya sokmaya veya hakkı olmadığı yerlere müdahalede bulunma değildir.

Kimse bizi kıyılarımıza hapsetme konusunda karşımıza gelmesin. 

Libya ile yaptığımız mutabakat muhtırasının kendi hukukumuzla da uluslararası hukukla da çelişen yanı bulunmuyor. Türkiye'nin haklarına göz dikenlerin meydanın boş olmadığını bilmeliler ülkemize emrivaki yapılmasına izin vermeyiz. Bu konuda hak sahibi olduğunu söyleyen herkesle görüşmeye, konuşmaya ve hakkaniyet esasına göre yeni yollar bulmaya çalışacağız.

Ege'nin de Akdeniz'de sahibi bu denizlere kıyısı olan ülkelerin tamamıdır.  Karşımızdakilerin hak, hukuk, adelet, ahlak, insaf diye bir dertleri bulunmuyor. 

Türkiye'nin zincirlerini kırmaya başladığını görenler adeta panikledi. Türkiye'nin yürüttüğü mücadeleyi anlayıp destek verenlerin yanında, aleyhinde çalışanlar da var.

Suriye'de gerçekleştirdiğimiz harekatlarla nasıl büyük bir oyunu bozduğumuz ortadayken hala bunları kötülemek için çırpınanlar var. BM'nin tanıdığı hükümetin yerine bir savaş baronuna sahip çıkıyorlar. Türkiye ile Libya deniz yoluyla komşudur. 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (13)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Vatanperver 23 Aralık 2019 01:16

    Akp mhp ittifakıyla daha milli bir parti oldu dış siyasette suriye konusunda hata yapmış olsada abd ye karşı s400 duruşuyla tekrar teveccu kazandı fakat üretim , ekonomi şeffaf yönetimde maalesef kendini acilen toparlamalı çünkü dar gelirlivatandaş ciddi sıkıntı yaşıyor.

  • Vb23 Aralık 2019 00:23

    kara-hava-deniz , hemen hemen her konuda Askeri Endüstirimizin çekirdekleri fidan oldu artık , kuvvetli köklere sahip bir ağaç olması için , bu endüstriye dahil firmaları sermaye yapıları ve yönetimleri de milli güvenlik kapsamında değerlendirilerek korunmalı,denetlenmeli,  savunma bakanlığında tek görevi bu olan milli askeri şirketler birimi oluşturulmalı diye düşünüyorum,

  • Mehmet22 Aralık 2019 23:09

    Sahlanacak tekrar ülkemiz. . Helal reis

  • Kendinden fakir22 Aralık 2019 19:51

    Kurtuluş savaşı 2. Kısmını yaşıyoruz tahakkümden kurtulup kendi karalarını verip uygulayan bir Türkiye.. Haliyle yıllarca yahudi g.... tü yalamışlar bunu istemiyor

  • TürkAkım22 Aralık 2019 19:25

    Reisin Trump'ın Türkiye ye uygulanacak yaptırım kararlarını imzaladığından haberi yok galiba.

  • Kendinden fakir22 Aralık 2019 19:47

    Eeee sen farkındasın ya reis nebilsin bi tefon aç söyle

  • Atakan22 Aralık 2019 17:08

    Yetmez daha çok yapmalıyız daha çok çalışmalıyız bir yerden başlamak lazımdı emeği geçenlerden Allah razı olsun Allah Türkiye Cumhuriyeti Devleti ve Milletini korusun

  • Vatandaş22 Aralık 2019 17:04

    problemler tavan yapmış, dikkati başka yöne çekme çabaları, bu durum AKP yi kurtaramayacak

  • BİR DOST22 Aralık 2019 18:44

    Ak partiyi düşünmek sana mı düştü, böyle herkese akıl vermeye çalışıyorsunuz sonra kendinize kalmayıp yerlerde sürünüyorsunuz.

  • Mmm 22 Aralık 2019 16:18

    Bide içerde huzuru yakalasak bu ülke cennet

  • AHMET ÖZBİR22 Aralık 2019 15:55

    PİRİ REİS gemisini yaparken CHP'ye danıştınız mı Koca REİS! By Kemal çok kızacak, böyle şahlanışa geçit verilmeyeceğini HDP ile birlikte olup insanlığa haykıracak.

  • Koca Reis22 Aralık 2019 16:10

    Evet sorduk. Kendisi de mutlu olurum dedi.

  • kılıç22 Aralık 2019 15:48

    BU ÜLKEYE YAN BAKAN HAYİNLERİN GÖZLERİ OYULMALI SİLAH GÜCÜN NE KADAR FAZLA İSE O KADAR GÜÇLÜSÜN ALLAH BU ÜLKEYİ KORUSUN DENİZ ALTINMIZI EMEGİ GEÇEN  TÜM KADROMUZUN ELLERİNE SAGLIK.