E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemİlgezdi'nin görevden uzaklaştırılmasına tepki---

İlgezdi'nin görevden uzaklaştırılmasına tepki

İlgezdi'nin görevden uzaklaştırılmasına tepki
08 Aralık 2017 - 21:05 borsagundem.com

CHP İstanbul İl Başkanı Canpolat, Ataşehir Belediye Başkanı İlgezdi'nin görevden uzaklaştırılmasına tepki gösterdi

İçişleri Bakanlığı'nın Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi'yi görevden uzaklaştırılmasının ardından haberi alanlar Ataşehir Belediye Binası önünde toplandı.

Belediyenin önüne gelen CHP İstanbul İl Başkanı Cemal Canpolat basın mensuplarına bir açıklama yaptı.

Canpolat, "Bu AK Parti’nin kendi üstündeki yolsuzluklarını örtbas etmenin, kapatmanın bir operasyonudur. Ataşehir Belediye başkanımız kendisi iki sene önce Cumhuriyet Başsavcılığına kendisi için suç duyurusunda bulunmuştur. 'Gelin hakkımda benimle ilgili çıkan haberleri soruşturunuz.' diyerek, Cumhuriyet Başsavcılığı’na bizzat il başkanı ile birlikte gidip başvurmuştur. Kendisi ve ailesi her seferinde her gün bir müfettişle karşı karşıyadır. Burada bir tek hedef vardır. Cumhuriyet Halk Partili başarılı belediye başkanlarının başarısını, başarısız gibi gösterme operasyonudur. Bu Cumhuriyet Halk Partili belediyeleri teslim alma operasyonudur" dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi belediyelerini teslim etmeyeceklerini söyleyen Canpolat, "Cumhuriyet Halk Partili belediyelere yönelik talimatla yapılan operasyonlara asla müsaade etmeyeceğiz. Sonuna kadar kavga vereceğiz. Şimdi basın aracılığıyla soruyorum. İçişleri Bakanına, hangi evrakı istediniz de, Battal İlgezdi vermedi size? Hangi belgeyi istediniz de o belgeyi vermedi? Tehlikeli olarak görüp el çektiriyorsunuz. Bu operasyonu size yaptırmayacağız. Bütün partilileri bütün İstanbulluları buraya davet ediyorum. Bütün milletvekillerini buraya davet ediyorum. Bu ülkeyi sizin keyfi yönetiminize bırakmayacağız. Biz her türlü kavgayı vermeye, her türlü mücadeleyi vermeye, her türlü bedeli vermeye Cumhuriyet Halk Partililer olarak, İstanbullular olarak hazırız. Bu esas İstanbul’da 5 milyon oyun hayır çıkmasının bedelidir. Siz ne yaparsanız yapın, İstanbul'u alacağız, sizi de seçimle göndereceğiz. Dünyanın her yerinde saldırıların katmerli arttığı dönem faşizmin ayak seslerinin geldiği dönemdir. Biz bu ülkeyi faşistlere ve faşist diktatörlere teslim etmeyeceğiz. Bunun kavgasını sonuna kadar vereceğiz" ifadelerimi kullandı.

İlgezdi'den ilk açıklama 

Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi, hakkında verilen görevden uzaklaştırma kararının ardından ilk kez konuştu. Ataşehir Belediyesi önünde kendisine destek vermeye gelenlere hitap eden İlgezdi, "Bildiğiniz gibi Belediye Başkanı olarak Türkiye'de bir ilki gerçekleştirdim. Kendini şikayet eden ilk belediye başkanı benim. Hodri meydan. Kendi belediye başkanları gitsin kendilerini şikayet etsin. Bu iddiaların hepsi yargıya taşınmış ve bunlarla ilgili beraat kararı verilmiştir. Evrak karartıyormuşuz. Yargı elinizde, medya elinizde. Varsa kararttığımız bir şey söyleyin. Kararttığımız hiç bir şey yok. Bu bir siyasi süreçtir. Hukuk burada çökmüştür. Bu bir siyasi tavırdır. Biz buradayız. Belediye başkanı olarak verilemeyecek hiçbir hesabım yok. Alnım açık. Yüzüm ak. Ben buradayım" dedi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (7)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • 31 Hty 3109 Aralık 2017 12:15

    Parti ayırmaksızın kim yolsuzluk yapıyorsa cezasını çekmeli

  • Mahallenin Delisi09 Aralık 2017 03:39

    Parti ayrımı yapmaksızın genel olarak al birini vur diğerini...Bu olay veya bugune kadar ortaya çıkan ve bundan sonrada çıkacak yolsuzluklarda "particilik" yapanlar sizler bu işlerin içinde değilseniz neyi savunuyorsunuz? Nedir bu hararetiniz? Hizmet için gelen görevi kötüye kullanıyorsa partisine bakmadan karşı geleceksin, en ağır şekilde cezasını çekmesini isteyeceksin yoksa bugün x partisinden yarın y partisinden birkaç kişinin ipi çekilir ancak düzen aynı devam eder. Takım tutar gibi particilik yapmayın diyeceğim ama ben deliyim sizler akıllı yani kendime bile yetmezken sizlere nasıl akıl vereyim?

  • Zülfü İskenderoğlu08 Aralık 2017 22:48

    Maalesef Akp artık ülkeyi yönetemez hale geldi. Bir dedikleri bir dediğini tutmayınca sürekli olarak yalan söylemek durumuma geldiler. 2019’da evlerine gidip dinlenecekler. Ancak mahkemelerde oldukça yorucu bir süreç onları bekliyor

  • Hasan aydın09 Aralık 2017 00:12

    Yalan söylüyorlar diyerek ithamda bulunuyorsun ve burada nerede yalan söylediklerini ispata mecbur oluyorsun.

  • Levent İleri08 Aralık 2017 22:01

    Yahu sn başkan yargıda aklanmış ki yargı zaten Akp genel başkanı Recep Bey ne derse o yönde karar alıyor. Ben de Akp nin Zarrab’ın rüşvet vediğini açıkladığı Akp li bakanlar ve bürokrat hakkındaki açıklamaları ve Tayyip Bey’in yakınlarının offshore hesaplarındaki para hareketlerinin ortaya çıkmasının ardından gündemi değiştirmek için karşı hamlesi

  • Hasan aydın09 Aralık 2017 00:15

    Yahu hiç mi haber izleniyorsunuz? Hiç mi düşünmüyorsunuz? Chp belgeleri gölsterdi, basın"açıklayın dedi" onlar"açıklamayacağız" dedi sonra svcılık belgeleri istedi vs. Vs. Hani buradaki mantık hatasını, aldatmacayı görmüyor musunuz yahu?

  • alp08 Aralık 2017 21:28

    YANLIZ BU ADAMIN TUZU BİLE KOKMUŞTU..GERÇİ HAKİMİ..SAVCISI VAR ATEŞ YANMIŞ TÜTTMÜŞ YAKALANMIŞ..KENDİ ADAMLARI BİLE SUÇLAMIŞTI...