E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemİki nükleer proje devreye giriyor---

İki nükleer proje devreye giriyor

İki nükleer proje devreye giriyor
05 Ekim 2023 - 17:11 borsagundem.com

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Trakya'daki reaktör için Çin'le görüşmelerin devam ettiğini, Akkuyu'da ilk reaktörün aktif hale gelmesi için hedefin 29 Ekim 2024 olduğunu ifade etti.

Türkiye'nin 'Enerjide tam bağımsızlık" hedefiyle atacağı adımları değerlendiren Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar 2 yeni nükleer santral için görüşmelerin sürdüğünü ifade etti.

Bakan Bayraktar, katıldığı bir TV programında Türkiye Yüzyılı'nda kilit rol oynayacak enerji sektörü için açıklamalarda bulundu.

Irak-Türkiye petrol botu hattının hazır hale geldiğini belirten Bakan Bayraktar, "BAE'den ciddi bir ilgi var, özellikle yenilenebilir projelere. Çok yakın bir zamanda bazı projelerin BAE ile gerçekleşeceğini göreceğiz gibi görünüyor. " dedi.

Bakan Bayraktar'ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

"İsrail'den gelecek gazın büyük kısmı Türkiye'de kullanılacak, bir kısmı da Avrupa'ya gidecek, birkaç hafta sonra İsrail'i ziyaret edebilirim.

Akkuyu'da ilk reaktörün aktif hale gelmesi için hedefimiz önümüzdeki yıl Ekim. Nükleerde Sinop ve Trakya projelerini mutlaka devreye almak istiyoruz. Trakya'daki reaktör için Çin'le görüşmelerimiz devam ediyor, önümüzdeki birkaç ay içinde anlaşmaya dönüştürmek istiyoruz.

Modüler nükleer reaktörler, nükleer kapasitemizin %25'i olacak. Modüler nükleer santraller inşaat aşamasına geçince diğerlerine göre hızlı ilerliyor.

Karadeniz gazında günlük 4 milyon metroküplük bir gaz akışı var. İkinci fazın gelişimiyle birlikte birkaç yıl sonra 40 milyon metroküpe çıkacak. Gabar'da hızlı ilerliyoruz, günlük 18 bin varili bulan bir üretim var, 2024 sonuna kadar 100 bin varillik bir üretime çıkmayı hedefliyoruz. Gabar'da kuyu başı üretim bin varil civarında. Gabar'da 100 bin varile 100 kuyu ile ulaşmayı hedefliyoruz."

Bakan Bayraktar'ın nükleer santral açıklaması Yunan medyasında

 

Bayraktar: 3. nükleer santral için Çin’le anlaşmaya yakınız

 

İstanbul'daki nükleer zirvede Akkuyu konuşuldu

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (5)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • sözün özü02 Aralık 2023 18:57

     Yapamazsan .sonuna kadar düzeltir elin oğlu............. 81 ilde gazel okuyan sözde üniversiteler var..........GAZELLER DİYARI ÜLKEYİZ.........

  • xyx06 Ekim 2023 09:05

    Nükleer diyor, bizim diyor, biz yaptık diyor, Turkiye Nükleer güç diyor gel gör ki Akkuyuyu yapan Ruslar Nukleer santralin olduğu yer ve Santral Ruslarındır diyor. Resmen ülke satılmış.

  • Z... k..07 Ekim 2023 11:47

    Sıra senin köyünde Saticaz söyle hadi heryeri satacaz

  • Srf06 Ekim 2023 00:31

    3ncüsünüde kuzey korelilere yaptırıcaz herhalde

  • azmi05 Ekim 2023 20:25

    Dünya nükleeri bitirip Ges , Rüzgar, Hidrojen vs sistemlere yöneliyor ,biz ise eskiye dönüyoruz sanki. Üstelik Ruslar Akdenizde bir iskele daha kazanacak, ...üzülüyorum ya..