E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemİflas ertelemeye sınır ve yeni şartlar geliyor---

İflas ertelemeye sınır ve yeni şartlar geliyor

İflas ertelemeye sınır ve yeni şartlar geliyor
23 Haziran 2016 - 07:52 borsagundem.com

İcra ve İflas Kanunu’nda değişiklikle 4 yerine en fazla 2 yıl iflas erteleme talebi için iyileştirme projesi mahkemeye sunularak yeni nakit para dahil gerçekçi kaynaklar gösterilmesi gerekecek

Adalet Bakanlığı tarafından hazırlanan İcra ve İflas Kanunu’nda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı ile iş dünyası tarafından tepkilere neden olan iflas ertelemeye yeni düzenleme getiriliyor.

Bu hafta içinde Meclis’e sevk edilmesi planlanan tasarının yasalaşması halinde, bir şirket veya kooperatif için iflas ertelemesi istenebilmesi için mali durumu iyileştirme projesini mahkemeye sunması gerekecek. İyileştirme projesinde, yeni nakit kaynak konulması dahil nesnel ve gerçek kaynaklar, önlemler ile erteleme süresince tüm işletme giderleri ve çalışma sermayesinin nasıl karşılanacağı gösterilecek. Liste ve belgelerin iflas erteleme talebiyle birlikte sunulmaması veya mahkemece verilecek 2 haftalık kesin süre içinde tamamlanmaması halinde, iflas erteleme talebi ispatlanamamış sayılacak ve borca batık olduğunun anlaşılması halinde talep sahibi şirketin veya kooperatifin iflasına karar verilecek.

1 YIL GEÇMEDEN TALEP YOK

İflas ertelemeden yararlanmış bir sermaye şirketi veya kooperatif, uzatmalar dahil erteleme süresi bitiminden itibaren 1 yıl geçmedikçe iflas erteleme talebinde bulunamayacak. Tasarıyla, kanunun 179’uncu maddesi de değiştiriliyor. Buna göre, halen 4 yıla kadar uzatılabilen iflas erteleme, uzatmayla birlikte 2 yıl ile sınırlandırılacak. Tasarıyla iflas erteleme talebi üzerine mahkemece verilen nihai kararlara karşı 10 gün içinde istinaf yoluna başvurulabilmesine imkân sağlanıyor. Peş peşe iflas erteleme kararlarının mahkemelerce kabul edilmesi iş dünyasında tepki çekmiş, yeni düzenleme hazırlığı başlamıştı.

Gazete Habertürk

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • BİROL DİZDAR23 Haziran 2016 14:11

    İflas ertelemeleri neden bu kadar yaygınlaştı. Şirketler bono ve tahvil çıkaracakları zaman ilk müsadeyi SPK dan alırlar. SPK şirketlerin bu talebini inceler .Bunların bilançolarına bakar. İleri de bono ve tahvillerini ödeme güçü olup olmadığını, bilançoların makyaljı olup olmadığını inceler. Herhangi bir risk görürse müsade vermez. Müsade verdikleri iç ve dış reyting şirketlerinin de incelemesine tabidirler .Peki bu durumda neden dolayı iflas erteleme sayısında artma var?