E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemİdlibli sivillerin kaçışı sürüyor---

İdlibli sivillerin kaçışı sürüyor

İdlibli sivillerin kaçışı sürüyor
28 Aralık 2019 - 08:53 borsagundem.com

Rejim güçleri, Rus bombardımanı ve İran destekli saldırılardan kaçan İdliblilerin sayısı 240 bini buldu. 114 bin çocuk eğitime devam edemiyor. İnsani kriz kapıda

Suriye’de Rusya ve İran destekli Esad rejiminin muhalefetin elindeki İdlib’e yönelik havadan ve karadan saldırıları son günlerde artarak devam ederken, bölgedeki sivillerin kaçışı sürüyor. Özellikle Maarat el Numan ve çevresi yoğun şekilde bombalanırken bölgeden kaçan sivilerin sayısı 240 bine ulaştı.

İdlib’de Gerginliğin Azaltma Bölgesi olarak ilan edilen bölgelerin Esad rejimi tarafından bombalanması nedeniyle büyük bir sivil göç yaşanıyor. Yerel kaynaklardan edinilen bilgiye göre şu ana kadar 240 bin sivil Türkiye sınırına yakın Atma, Sermede, Salkın, Ermene, Hazzano ve Maarret Misrin kasabalarında kurulan kamp alanlarında ve arazilere yerleştirildi. 

Yaklaşık bin kadar aile ise Cinderes, Afrin kırsalı ve El Bab bölgesine göç etti. Yerel kaynaklar bu rakamların kamplar dışındaki hasarlı binalara ve boş aralarizilere yerleşenlerle 300 bini aştığı belirtiliyor. Bombardımanlar nedeniyle 114 bin çocuğun ise eğitime devam edemediği öğrenildi.

Bomba yağdı

Maddi zorluklar nedeniyle evlerini terk edemeyen sivillerin bölgeden tahliyesi için Beyaz Baretliler ve bölgedeki muhaliflerin çalıştığını öğrenildi. Öte yandan rejim uçakları tarafından havadan bombardımana tutulup, askerler tarafından ablukaya alınan Maarat el Numan ve kırsalına Esad güçlerinin 6 kilometre kadar yaklaştığı öğrenildi.

11 günde 86 sivil öldü

Suriye İnsan Hakları Ağı (SNHR), İdlib’e 15-25 Aralık tarihlerinde düzenlediği yoğun saldırılarda 21’i çocuk, 18’i kadın toplam 86 sivilin yaşamını yitirdiğini açıkladı. Rejim ve Rusya’nın bombardımanlarında okullar 9, sağlık merkezleri 2, pazar yerleri ise 6 defa hedef alındı. 11 günlük sürede saldırılardan kaçan sivillerin kullandıkları güzergahlar 9, sığınmacı kampları ise 3 kez bombalandı. Rejime ait helikopterler de sivil yerleşimlere en az 248 varil bombası saldırısı düzenlendi. (Milliyet)

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (5)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Ozan28 Aralık 2019 18:51

    Siyasal islam bu işte!rahat durmazlar,durduramazsak daha çok canımız yanacak!

  • Bika28 Aralık 2019 16:52

    Suriye'de Beşar Esad,İran ve Rusya aynı cephede. 

  • belirsizlik28 Aralık 2019 15:12

    Yakında Libya dan kaçanlar gelecek ...Daha çok çalış Türk evladı daha çok vergi öde ki saçma sapan işlere para yetiştirmek lazım...

  • azmi28 Aralık 2019 13:47

    İçeridekiler için çözüm üretemeden yenileri geliyor. Suriyelilerin çoğalma reflekslerine bakılırsa ileride huzurumdan şüphe ediyorum. Ülkelerine geri gönderilmeliler.İlginçtir, hep kuzey suriyeden geliyorlar, oraları boşaldı, yerlerine kim yerleştiriliyor, güvenli bölge büyüklüğü ne kadar,buradakileri oralara ne şekilde yerleştireceğiz. muamma

  • Türkoğlutürk 28 Aralık 2019 10:30

    Suriyeyi ateşe atanların yuvalarından ateş eksilmesin. Abd ye uşaklık edenlerin süründüğünü görmek evlatlarının bedensiz tabutları başında ağlayan uşakları görmek en büyük dileğim.