E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemİdlib'deki saldırı sonrası Beştepe'de kritik görüşme---

İdlib'deki saldırı sonrası Beştepe'de kritik görüşme

İdlib'deki saldırı sonrası Beştepe'de kritik görüşme
10 Şubat 2020 - 19:01 borsagundem.com

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın başkanlığındaki heyet, Rus heyetle bir araya gelerek İdlib konusunu görüştü

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın başkanlığındaki heyet, Rusya'nın Suriye Özel Temsilcisi başkanlığındaki heyetle Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde görüştü.

Görüşmede, Türkiye'nin İdlib'deki gözlem noktasına rejim tarafından yapılan askeri saldırı en sert şekilde kınandı.

Görüşmede, Astana ruhuna aykırı şekilde Türk askerlerine ve gözlem noktalarına yönelik saldırıların derhal durdurulması gerektiği şiddetle vurgulandı.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın başkanlığındaki heyetin Rus heyetiyle görüşmesinde, Soçi Mutabakatı'nın açıkça ihlal edildiği belirtilerek anlaşmanın garantörlerinden Rusya'nın üzerine düşen sorumluluğu yerine getirmesi gerektiği mesajı verildi. 

Görüşmeye ilişkin yapılan yazılı açıklamada şunlar kaydedildi:

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın başkanlığındaki heyet ile Rusya’nın Suriye Özel Temsilcisi başkanlığında siyasi, askeri ve istihbari temsilcilerden oluşan Rus heyeti ile Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde gerçekleşen görüşmede İdlib’deki son durum ele alınmıştır.

Görüşmede İdlib'deki uluslarası anlaşmalara bağlı olarak bulundurulan gözlem noktamıza rejim tarafından yapılan askeri saldırı en sert şekilde kınanmış ve saldırıya karşı meşru müdafa hakkı çerçevesinde cevap verileceği dile getirilmiştir. Türk askerine karşı yapılan saldırının kabul edilemez olduğu, saldırıya en sert şekilde mukabele edildiği ve bundan sonra da edileceği belirtilmiştir. Astana ruhuna aykırı şekilde askerlerimize ve gözlem noktalarımıza yönelik bu saldırıların derhal durdurulması gereği şiddetle vurgulanmıştır.

Soçi Mutabakatının açıkça ihlal edildiği belirtilerek anlaşmanın garantörlerinden olan Rusya Federasyonu'nun üzerine düşen sorumluluğu yerine getirmesi gerektiği mesajı verilmiştir.

Türkiye'nin nihai amacının Suriye'de akan kanın durması, insani krizlerin engellenmesi ve siyasi sürecin işletilmesi olduğu ifade edilmiştir. Siyasi süreci baltalamaya yönelik saldırılar karşısında Türkiye'nin her türlü tedbiri uygulamaya kararlı olduğu vurgulanmıştır.

Soçi mutabakatının uygulanması ve askerlerimize yönelik saldırıların karşılıksız kalmayacağı yönündeki kararlılığımızın altı çizilmiştir.

İdlib'den yine acı haber: 5 asker şehit oldu

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (7)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Akil adsm10 Şubat 2020 22:03

    Suriye batakligi gittikce yutuyo bizi

  • siyasi10 Şubat 2020 21:04

    Keşke ondende kendi çocuklarınızı gönderseniz ,siyasiler

  • bat10 Şubat 2020 21:17

    neyi battida beğenmedin istersen önden sen git..

  • Vatandas10 Şubat 2020 21:00

    Girin aslanlarım gittiniz yere kadar gidelim bu msj atarken ağlıyorum bir canım var oda bu vatana feda allahın izniyle

  • KalbimizdesinAtamAtatürk10 Şubat 2020 19:39

    1 subay şehit olduğu için Menemeni yakın diyen BAŞKOMUTAN GAZİ MAREŞAL BAŞBUĞ MUSTAFA KEMAL ATATÜRK özledim. Sen öyle bir askeri dehaydın ki akıllı stratejilerle imkansız denilen savaşları kazandın. İleri görüşlüğünün ve devrimlerinin yılmaz savunucuyuz. Daima İzindeyiz Atam Atatürk

  • MustafaKemalAtatürk10 Şubat 2020 21:36

    Kardeşim bi kere ben chp lo değilim Türk milliyetçisiyim. Velev ki chp li olsam bile şu an ki yönetime asla oy vermezdim chp ile ilgili eleştirilerinizin hepsinin altına imzamı atarım aynı şeylerden bahsediyorum. Atatürk ayağa kalksa ilk olarak kilicdaroglunu asardı dar ağacında... Atatürk emperyalistlere karşı savaş veren ve Ulus devlet kuran bir Türk milliyetçisi bir Başkomutan öyle ki emperyalistlere karşı savaş veren Che Guevara gibi Küba liderine ve Ortadoğu'daki abd, rus ve ingiliz sömürgesi olan milletlere örnek olmuştur. Atatürk siyaset üstü Türk milletinin bağrından çıkmış bir Kahraman, Başkomutan, Gazi, Mareşal ve Başbuğdur..Saygılarımla

  • .....10 Şubat 2020 21:00

    Şimdiki siyasetçileriniz ise Türkiye'nin Suriye'de ne işi var, esadla anlaşın diyor. Pkk nın siyasi ayağı hdp ile kol kola geziyor. Teröristlerin kitapları istanbul belediyesince satılıyor. Pyd terör örgütü değil ülkesini savunan askerlerdir diyor. bunlar bunları söylerken en büyük ihaneti Atatürk e yapıyorlar. Ama nasıl oluyorsa Atatürkçü oluyorlar