E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemİdlib'den yine acı haber: 5 asker şehit oldu---

İdlib'den yine acı haber: 5 asker şehit oldu

İdlib'den yine acı haber: 5 asker şehit oldu
10 Şubat 2020 - 15:32 borsagundem.com

Milli Savunma Bakanlığı'ndan gelen açıklamada, İdlib'de rejim güçlerinin saldırısında 5 askerin şehit olduğu, 5 askerin de yaralandığı haberi geldi.

İdlib'de rejim güçlerinin hain saldrısı Suriye'deki 'ateş'i de büyütüyor. Geçtiğimiz hafta Rusya’nın hava desteğini alan rejim güçlerinin saldırılarını arttırması üzerine Türk askerlerine açılan ateşte 8 şehit verilmişti. Bugün de yeni bir saldırı gerçekleştirildiği haberi geldi. Milli Savunma Bakanlığı, takviye olarak gönderilen Türk askerine yönelik yoğun topçu atışı yapıldığı, 5 kahramanın şehit olduğu, 5 TSK mensubunun da yaralandığını bilgisini paylaştı.  

MSB'den yapılan açıklamada şöyle denildi:

"İdlib'de çatışmaları önlemek, hudut güvenliğimizi sağlamak, göçü ve insanlık dramını engellemek maksadıyla bölgeye takviye olarak gönderilen unsurlarımıza, Rejim tarafından 10 Şubat 2020 tarihinde yapılan yoğun topçu atışı neticesinde, 5 kahraman silah arkadaşımız şehit olmuş, 5 silah arkadaşımız yaralanmıştır.

Bölgede tespit edilen hedefler derhal ateş destek vasıtalarımızla yoğun şekilde ateş altına alınarak gerekli karşılık verilmiş, hedefler tahrip edilmiş ve şehitlerimizin kanı yerde bırakılmamıştır, bırakılmayacaktır. Gelişmeler yakından takip edilmekte ve gerekli tedbirler alınmaktadır.
Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu olayda hayatını kaybeden aziz şehitlerimize Allah'tan rahmet, kederli ailelerine, Türk Silahlı Kuvvetleri ile asil milletimize başsağlığı ve sabır, yaralı personelimiz için acil şifalar dileriz."

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (54)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Mehmet10 Şubat 2020 20:52

    Mehmetcik bir emre bakar.. Suriye yi rus- esedci dinlemez ezer geçer. Lakin bunun da bir zamanlaması var. Esedci ordu dediğin bir kaç yüz dağınık el nüsra ci gibi çetelerle basedemedi. Profesyonel gelişmiş bir ordu Suriye yi 2 saatte alır. ..

  • Memiş 11 Şubat 2020 08:55

    Sen önce musul büyükelçiliğini ele geçiren ışıdı durduramamanin hesabını sor, sonra esada dayilan.

  • gnçlk10 Şubat 2020 22:58

    ya sonra..suriye devletinimi kuracaz? lübnan gibi ırak gibi sahipsiz bir devlet kaç etkın grup ve kurt devleti kurulur ? esadı yok ettın. ya sonra ? ee anlat anlat güzel oluyor. biraz akıl ve mantık. azda olsa Allah beğin vermiş, zorlarsan çalışır.. Hiçmi ders almıyorsun etrafındaki savaş sonrasi devletlerden. suriyede esadı indircez, sorna ysk sandık gönderecek suriyeye seçimmi yapacaz : )))  hurlısı, hırsızı, dincisi, dinsizi, kokocusu, teröristi, bir sürü etnik ırk, köken, şiiler, sünniler, muhalifler, bunların uzlaşısını TÜRKİYEMİ  sağlıcak? ABD, FRASSA, RUSYA, İRAN; İSRAİL,ypg, pkk, hizbullah, işid, en nusra, vb. vb. vb. ee 2 saatten sonra ne olacak? plan ne ? 

  • KalbimizdesinAtamAtatürk10 Şubat 2020 19:36

    1 subay şehit olduğu için Menemeni yakın emrini veren BAŞKOMUTAN GAZİ MAREŞAL BAŞBUĞ MUSTAFA KEMAL ATATÜRK'ü özledim. Atam senin değerini ve ileri görüşlülüğünü günbegün özlüyoruz. Kalbimizdesin Atam ATATÜRK

  • Ne Mutlu Türk'üm Diyene10 Şubat 2020 20:24

    Paylaşımıma eksi veren bedevi soysuz araplar Türk düşmanlığının bedelini ağır ödetecez az kaldı. Burası Türk yurdu en az 5000 yıllık tarihi olan Türk milleti ve devleti sizleri tarihe gömecek tıpkı tarihte olduğu gibi. Şerefsiz Türk düşmanları bedeviler

  • Düzicili kayahan10 Şubat 2020 18:32

    Ben Galatasarayi milli takımı dışarıdaki maçlar için nasıl destekliyorsam şimdi de askerleri desteklerim.bunun milliyetçilikle sagcilikla solculukla alakası yok aşağıda yazdıklarimi eleştirenler

  • Düzicili kayahan10 Şubat 2020 18:18

    Herkes fikrini yazar.beni eleştirenler neredeydi daha önce.ben kendi fikrimi yazıyorum.sizlerde yazın korkmayın nasıl olsa belli ediyorsunuz kendinizi .bir daha diyorum dunun yanlışlarını konuşmuyoruz burda.O suriyelilerin gitmesini ben de istiyorum ama bu işler eleştiri yaparak olmaz.aman birseye karismayalim diyip durursak ne kadar sınırlarımız içinde rahat edebiliriz acaba

  • Kamil10 Şubat 2020 18:13

    Şubat sonuna kadar çekilin denmiş. Dinlememiş üstelik Mehmetçiklerimi şehit etmişler. Vurun heryanını Suriyenin,tank,top,uçak ne varsa hepsini kullanın, yıkın oraları, bu ne ya, bu cesareti kimden alıyor bunlar

  • Osmanlı 10 Şubat 2020 18:06

    Reis bununda hesabını soracaktır. Allah başımızdan eksik etmesin.

  • .........10 Şubat 2020 22:50

    Osmanlı nick li kişi cumhurbaşkanı ile dalga mı geçiyorsun. Yazdığın yorumla muhalif olduğun o kadar belli ki. Senin gibilerde seni iktidar yanlısı sanıp saldırmışlar.

  • azmi10 Şubat 2020 19:18

    Çocuklarımız telef olduktan,ocaklara ateşler düştükten sonra :'(  :'( 

  • AHMET ÖZBİR 10 Şubat 2020 18:49

    OSMANLI TORUNU Reis'im, zalimlerin tümünü imha edecek Allah'ın izniyle, çünkü O Uzun Adam MAZLUMLARIN DÜÂSINI alan aslan.

  • yallarabistana10 Şubat 2020 18:15

    ABD ve Rusya hegemon güçlerinden izin alırsa 1-2 günlük geziye gider gelir..Şu adamı abartmayın ya

  • duacı10 Şubat 2020 17:54

    Özbir denilen trol  aynı dileklerle senin içinde dua edelim ülkemizin orada ne işi var bi açıkla bakalım

  • AHMET ÖZBİR10 Şubat 2020 18:54

    DÜÂ Allah'a inancın ve O'ndan isteğin nişanesidir. Senİn gibi utanmazlar TÜRK ASKERİNE KAHPELER SALDIRIRKEN DEVLETİMİN YANINDA OLMAYAN KİM OLURSA OLSUN "SOYSUZDUR!.."

  • Duacıya10 Şubat 2020 18:43

    Boş boş yazma, şu rumuzu da değiştir. Senin kapasiten neden orada olduğumuzu anlamaya zaten yetmez

  • bataklık10 Şubat 2020 17:52

    Şehitlerimize Allahtan rahmet diliyorum gazilerimiz için de acil şifalar diliyorum. ABD ile Rusya'nın iyi polis kötü polis rollerinden sıkıldık artık. 2 emperyal güce asla güven olmaz. Onlar da kendi çıkarlarına göre hareket ediyor. Suriye bataklığına yıllardır çekilmek isteniyoruz öyle ya da böyle bu bataklığa girmiş bulunuyoruz hiç beklemediğimız sonuçlar olabilir tıpkı ABD'nin wietnam savaşında olduğu gibi. İran milisleri hasdi sabi hazır bekliyo yani doğrudan müdahil de olabilir ve Rusya da göz yummaz ne de olsa kendi toprakları sayılır. Yani kısacası bataklık devletimiz akıllıca hareket etmeli

  • bataklık10 Şubat 2020 18:21

    MGK kararı fos çıktı. Benim beklentim gibi oldu çünkü bu bataklık bizi mahveder. Yeni Soçi mutabakatı gelir 1-2 gün sonra.

  • Düzicili kayahan10 Şubat 2020 17:27

    Cagirirlarsa hemen gidiyorum savaşa.

  • hemen git.. sen gitte 10 Şubat 2020 17:54

    sn gitte yerine 500 bin suriyeli alırız.. git git hemen git.. ıslık çalmışlar bak git...

  • : )10 Şubat 2020 17:46

    kefen giyen hava alanı milliyetçileri gelmeye başlamış.. istersen git... ÖSA ya katılablirsin. onlar eğitimde veriyor. İstersen Ösa ile libyaya git. çocunuda al, eşini dostunu akrabanı... tutan mı var ? buyur git

  • Düzicili kayahan10 Şubat 2020 17:26

    .Bizde biliyoruz ulkedeki Suriyelileri ancak savaşmadan geri dönecek olursak yalnızca eleştiren sizler değil tüm Türk dusmanları sevinir.su an sorun ülkenin güvenliği dünün yanlışlarını tartışmak değil.

  • ..10 Şubat 2020 17:49

    ülkeyi güvensizliğe itenler en büyük sorun. Ülke güvenliği ESAD ın devrilmesi ile sağlanacak mı ? esad ile geçmişte uzlaşmadın. ne olacka? her gözlemnoktana saldıran suriye ve terör grupları ile nasıl çözüm üreteceksin ? esad devrilsin.. abd ve rusya deni suriye kuracan. sen ne edeceksin ? sana çık dışarı diyecek.. hayalın ne stratejın ne ? sadece 5 saatlik süren bir plan ve basit düşüncen var.  1 yıl 5 yıl sonra ne olacak 10 yıl ? saçam sapan yazmışsın. ne elde edeceksin bu şuanki strateji ile ? suriyeli sıfırdan kurmayımı düşünüyorsun yada ?  ESAD ile görüşmeden, abd ve rusyanın istediği dizayndan hareket ederek ne güvenliği olabilir ? 

  • gökhan10 Şubat 2020 17:08

    herkes oy derdinde, iktidar muhalefet hepsi nasıl oy çıkarıırız derdinde. olan yine analara, eşlere, çocuklara oluyor...yazık şu ülke, ne günah işledi de 100 yıldır askerlerimiz sürekli ölüyor? günaha nedamet getirip, bir daha işlememeye tövbe etmden bu bela kalkmayacak üzerimizden

  • ......10 Şubat 2020 22:45

    Kardeş siyasi kısmı ayrıda sen hiç tarih bilmez misin. Kim iktidar olursa olsun Türkiye'nin jeopolitik konumundan dolayı, kaynaklarının zenginliğinden dolayı, haçlı olmamamızdan dolayı her zaman üzerimize gelecekler, hiçbir zaman rahat birakmayacaklar.

  • Ahmet Kara 10 Şubat 2020 17:03

    Hislere kapılmamak lazım. Ülkemin güvenliği önemli.Gavurun oyunu bitmez...

  • nasıl 10 Şubat 2020 16:49

    politik kıskaca kendi kendimizi attık bakalım nasıl çıkacağız.

  • ve10 Şubat 2020 16:33

    Suriyede ne işimiz var ? ABD Rusya oraya girdi 1 askeri kayıp vermiyor . bizde girdik esadı devircez dedik. ee ne olack aşimdi ? ırak-iran savaşı gibi karşılıklı savaşmı yapacaz?  nasıl çözüm bu. suriye bataklığına soktular bizleri... bataklı kurumadan çekilmek olmaz. esad çökecek diyelim.. eee ırak gibi olacak. pkk ypg suriyenin heryerini ele geçirdi.. şimdi esad devrilince ne olacak ? nasıl plan program bu ? 

  • sdmmmç...10 Şubat 2020 17:53

    Kardeşim.. ESAD ın umrundamı kayıplar =?  Emri vereni yok etmez isen..aynı saldırılar hep senin başına gelir.. emri evren cezalanmıyor.. emir altındaki suriye askeri ölüyor.. ESAD zaten halkını ölüme terk etmiş bir lider.  5 milyon suriyeli göç etti. onbinlerce ölü var. yaralı var. etkık kıyım, tecavüz baskı vb. vb. yani ESAD için, onun askeri mevzilerini bombalaman onu caydırmaz. ESAD yok etsen, abd ve rusya kendi suriyesini kuracak sana gene zarar olan kurt devleti monte edilerek.  Paralı asker esad için ols babane.. ölmese babane? emri veren cezalandırılır o esad cezalandırılmalı... . onun paralı piyonları umrumda deil. 

  • Sdmm10 Şubat 2020 17:22

    Nerden biliyorsun kayıp olmadığını onlarda özel paralı kuvvetler var kayıp veriyorlar ama özel paralı asker olduğu için gündeme gelmiyor

  • Düzicili Kayahan10 Şubat 2020 16:30

    İcraat başladı.Vurun aslanlarim.yaninizdayiz.

  • KAYI BOYU10 Şubat 2020 16:56

    ne zaman gidiyorsun

  • Srdr10 Şubat 2020 16:29

    Allah rahmet eylesin. Yerleri cennet olsun. Umarız bu son olur. Herseyi netleştirip ya amerika ya rusya ile hareket edilmedi türkiye lehine daha net sonuçlar üretebilirdi. getirebilirdi. Seiatçı gruplarla hareket edilmesi ve Amerika ile Rusya arasında ikili oynayarak, buna da denge politikadı demek büyük dengesizlikler getirebilir ve ülkeyi zor durumlara sokabilir. Herneyse Asrın lideri büyük dünya lideri işi bilir ve türkiye lehine büyük işler başarır umarız.

  • KAYI BOYU10 Şubat 2020 16:23

    4,5 milyon suriyeli Türkiye de yaşıyor.. iblidde ki 4 milyon süriyeliyide Türkiye sınırları içine sokana kadar vurmaya devam edecekler.Güvenli bölge hikadenen başka bir şey değil..10 milyona yakın suriyeli ile yaşamaya hazır olalım. bunun vebalini ödemesi gerekenler yerine garibim Türk askeri şehit olarak diyet ödüyor.

  • Ziya11 Şubat 2020 09:59

    Bilmediğinden değil köpek karakterinden dolayı yazıyor böyle!  E böyle itlik yapmaya devam ederse  bile bile Hak kın yanında olmak yerine gerçeği kendince ters yüz etmeye kalkanların akıbetleri rezil rüsva olmak, perişan olmaktır.

  • .....10 Şubat 2020 23:00

    Bu kadar saçma yorum görmedim. Biz Suriyelileri geri göndermek, daha fazla gelmesini önlemek daha önemlisi kendi güvenliğimiz ve terör devletini engellemek için oradayız. Recep Tayyip Erdoğan düşmanlığı sizin normal düşünmenize engel olmaya başlamış.

  • Metin10 Şubat 2020 16:21

    Haberde rejim güçlerinin saldırısında , deniyor. Reis, rejim askerlerine ,şubat sonuna kadar süre vermemiş miydi , demek ki dinlemediler  :(  :( 

  • AHMET ÖZBİR10 Şubat 2020 16:20

    TÜRK askerine top atışı yapan bu piçlerin alayını imha etmenin, İDLİB'İ İŞGÂL ETMENİN ZAMANIDIR! Haydi Başkomutanımız REİS'İMİZ VER EMRİ BİTİRİN SOYSUZ ESED'i!.. Şehidlerimize Allah'tan rahmet, gazilerimize şifalar diliyoruz.

  • eeee10 Şubat 2020 16:17

    Ya askeri serbest bırakın Suriyede bildiğini yapsın... yada GEeri çekin Türkiyeye gelsin.. orda tutuyorsun Suriyede mehmetçikleri.. O mehmetçiğe askere kurşun sıkan yavşağın kellesini vırakın mehmetçikler alsın... başkumandansan buyur geç ordunun başına.. hava alanımı vuracak.. cephanelıkmı ikmal noktasımı.. bir karar verir. orada gözlem notkası dedik. asker duruyor durdugu yerde. suriyeli topmermisi ile şehit oluyor... Türkiyeye dede bu ateş edenlerın  ırkı çocuna çoluguna türk devleti bakıyor. şerefsizler turk millet sizin o aç kalan insanınıza sahip çıkıyor.. arap deilmi hiç sevmem  

  • AhmetK10 Şubat 2020 16:11

    Bu iş kınamakla olmayacak A) savasacaksın, gucun yetıyorsa B) bu sorun herkesın sorunu diyio, sınırları acacaksın, avrupayo da karıstıracaksın, destek alacaksın C) rusyaya kesınlıkle guvenmeyeveksın, abd den farkı yoktur ve iranla beraber kukla esadın destekcısıdır

  • Vatandaş10 Şubat 2020 16:03

    Borsanın düşmek için bunu bahane yapması çok garip.

  • alp10 Şubat 2020 16:02

    ASKERLERİMİZ ŞEHİT OLMUŞ MİLLET BORSA ŞU KADAR PUAN DÜŞTÜ DİYE ÜZÜLÜYOR. DAHA BETER OLSUN BORSA YERLE BİR OLSUN PARA ASKERLERİMİZDEN KIYMETLİMİ. 

  • Düzicili Kayahan10 Şubat 2020 15:57

    İcraat bekliyoruz.

  • Tam komedi10 Şubat 2020 15:56

    Zenginlerin ve siyasilerin çocukları sınıra ve savaş bölgelerinde asker olursa şehit vermeyiz !!!

  • vatandaş10 Şubat 2020 15:54

    esed vuruyor biz seyrediyoruz, rusyadan izin alabilirsek karşılık veririz belki. dış politikamız tamamen çöktü. ülkeyi uçuruma sürüklediler.

  • Ali10 Şubat 2020 15:54

    Örün beton duvarları çıkın.. yesinler birbirlerini.. Bizim gençlerimiz işsiz kalsın şehit olsun elinoğlu keyif çatsın birde Türk düşmanlığı yapsın gönderin Suriyeli leride Türkiye Türk lerindir..

  • hitit10 Şubat 2020 15:50

    abicim top nedir ya taşla kedi kovalar gibi, at füzeleri 

  • atış10 Şubat 2020 15:38

    bizimkiler de daha önce belirlenmiş olan hedeflere atış yapıyordur

  • duacı10 Şubat 2020 15:37

    Bizi bu Suriye bataklığına sokanların allah belalarını versin

  • Nedim10 Şubat 2020 20:04

    Böyle soytarıları Suriye de ön cepheye koyalım ki hem bunlardan kurtulmuş oluruz hem de askerimize zarar gelmemiş olur!  

  • AHMET ÖZBİR10 Şubat 2020 17:32

    CENÂB-I Allah seni ve senin gibilerinin topunun BELÂSINI VERSİN, bu ülkemin ekmeğini yemenizi nasip eylemesin. Amin.

  • VATANDAS10 Şubat 2020 16:08

    seni buraya sokanlar sokmasaydi da sana burayi sokma derdindeler...taaaaaaa cekic gucten bu yana buyuk israhell plani devam ediyor

  • amin10 Şubat 2020 16:08

    amin, çok haklısın ama onlar anlamaz kendilerini haklı görürler. şehitlerimize allah rahmet eylesin

  • wers10 Şubat 2020 15:35

    kaç defa yazdım güçlü ve ağır vurmadıkca bunlar devam eder