E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemİdlib'de ateşkes yürürlüğe girdi! BM'den flaş açıklama---

İdlib'de ateşkes yürürlüğe girdi! BM'den flaş açıklama

İdlib'de ateşkes yürürlüğe girdi! BM'den flaş açıklama
06 Mart 2020 - 00:10 borsagundem.com

Türkiye ile Rusya arasında varılan anlaşmaya bağlı olarak Suriye'nin İdlib kentinde ateşkes saat 00.01 itibariyle yürürlüğe girdi

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin tarafından Rusya'nın başkenti Moskova'da sağlanan mutabakat çerçevesinde, İdlib Gerginliği Azaltma Bölgesi'nde ateşkes yürürlüğe girdi.

Moskova'da varılan anlaşmanın detaylarında, "İdlib Gerginliği Azaltma Bölgesi'ndeki temas hattı boyunca tüm askeri faaliyetler, 6 Mart 2020 saat 00.01’den itibaren (bu gece) durdurulacak", "M4 kara yolunun kuzeyinde 6 kilometre ve güneyinde 6 kilometre derinliğinde bir güvenli koridor tesis edilecek. Güvenli koridorun işleyişine dair ayrıntılı esaslar, Türkiye ve Rusya savunma bakanlıkları arasında 7 gün içinde kararlaştırılacak" ve "Türk ve Rus devriyeleri, 15 Martta M4 kara yolunun Trumba'dan (Serakib'in 2 kilometre batısı) Ain Al Havr'a kadar olan kesimi boyunca başlatılacak." maddeleri yer almıştı.

BM "İdlib ateşkesi"nin kalıcı olmasını umut ediyor

Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Antonio Guterres, Türkiye ve Rusya arasında varılan İdlib'deki ateşkesin ''kalıcı'' olmasını umut ettiğini bildirdi.

Guterres, BM Genel Sekreter Sözcüsü Stephane Dujarric aracılığıyla Türkiye ve Rusya arasında İdlib'de ateşkes konusunda ''en üst düzeyde'' varılan anlaşmaya ilişkin açıklama yaptı.

Ateşkesin derhal başlaması, kalıcı olması ve Suriye'nin kuzey batısındaki sivillerin korunmasını umut ettiğini vurgulayan Guterres, BM denetimindeki siyasi görüşmelere dönülmesi çağrısında bulundu.

İşte Türkiye ve Rusya arasında imzalanan İdlib mutabakat metni

 

Erdoğan: İdlib'de ateşkes bu gece yürürlüğe girecek

 

Moskova'daki İdlib Zirvesi'nden AB'ye kötü haber

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (18)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Yy06 Mart 2020 10:23

    Yurtta sulh..cihanda sulh...eee geldiniz mi izaya, şam emeci cami derken, ateşkese attiniz imza... iyi, sadet, chp dedide baris ve ateskesdi zaten. Samda isimiz ne

  • Haha06 Mart 2020 09:33

    Cehape savas olmasin derken vatan haini bunlar ateskes yapinca kahraman , akli noksanlar alkis peki chp derken niye vatan hainiydi o zaman

  • sevgili edy09 Mart 2020 11:27

    Sevgili Edy, Putin sadece İdlib'de değil, Suriye aracılığı ile TÜM suriyeyi kontrol ediyor. Aynı zamanda İdlib'de de ilerledi bu güçler. Zorlayıcı dediğin? hava sahasını kontrol ediyor adamlkar, bunu da göstermekten çekinmedi. Zorlayıcı politika dediğin, kendimizi zorlamış olduk. 

  • ----------- ??????????-------------06 Mart 2020 11:10

    bu ülkenin sorunu chp ile değil başlarında bulunanların ve ekiplerinin zihniyetleri.chp zihniyeti iran zihniyeti ile tıpa tıp aynı.bizimler iran milisleri ve esad milislerine ile pkk lılara zarar verdikce chp adeket çıldırmaktadır.

  • edy06 Mart 2020 10:18

    zorlayıcı diplomasi (savaş) olmasaydı ateşkes olurmuydu? chp üst yönetimi rte ihvancıları korumak için gidiyor diyor. ancak hizbullah ve iranın getirdiği şii milislerin cephede niye savaştığını izah etmiyor. şii milislerin ardı arkası kesilmiyor bu arada.

  • Abdülkerim 06 Mart 2020 09:24

    ANLAŞILAN TROLLER ATEŞKESTEN MEMUN OLMAMIŞLAR

  • Mehmet06 Mart 2020 08:13

    Ateşkes e uymazsa esedin ordusundan 3 bin kişi daha gebertilir. .. hafter ateşkes e uymadi keyfi davrandı çünki kimse ona saldırmadi. Umarım ki Suriye deki başarılı operasyon haftere sağlıklı akıl yürütme imkanı verir. . Mantıkla is görmesini sağlar. .

  • Vatandasın nabzı06 Mart 2020 08:13

    Laa oda tv kapanmış.fox un ve portakalın kıçınada pamuğu depmeleri lazım.olsun yavas yavaş olsun ama sağlam olsun.kapılarda açıldı hadi bakalım insallah defolup gidecekler ülkemizden..

  • Çerkeşli tahsin06 Mart 2020 10:32

    Siz davarlar a haberi seyretmeye devam edi

  • Corona Virus06 Mart 2020 08:52

    Ben olsam portakal yerine sana öyle güzel bir dava açarım ki donuna kadar aldırırım. Sonra mahkemede salya sümük ağlarsın.

  • bir yorum.06 Mart 2020 05:57

    Tabii baktılar ki Türkiyenin bu kararlılığı böyle devam ederse  esedin toplama köpek askerlerinin çok az bir sürede yok olup gidecek o zaman barış barış demeye başladılar. 40 küsur şehidimize karşın yok edilen silahlar hariç 3300 esed köpeği gebertildi. Bazıları bunun yalan olduğunu söylüyor ama putin in suratına baktığınızda yalan olmadığı ortaya çıktı. Aşağılık iran da inşallah o corona virüsü size bayağı bir zayiat verdiririr. İrandan turist şimdilik kabul etmeyin kardeşim bu virüs dalgası sona erince tekrar kabul edersiniz.Bu virüsü de abdliler yaydı unutmayın

  • Aynen 06 Mart 2020 09:21

    Cahillik cahillik cahillik.

  • Vatandaş Uyumaz06 Mart 2020 03:31

    Yaşasın büyük zafer bu kadar zarar verdik rus askerlerine ve anlaştık, büyüksünüz helal, rabbim sizi korusun.

  • AHMET ÖZBİR06 Mart 2020 00:33

    ESED alçağı ATEŞKESE uydun uydun, uymazsan SEN ve ASKERİN ETKİSİZLEŞTİRİLECEK ve LEŞ'ler TEPESİ'NE POSTALANACAK!.. Türk'ün, REİS'imin hiç şakası yok!..

  • Gurbetçi06 Mart 2020 00:26

    Birde uygulansa çok iyi olçek bu kaçıncı aynı tas aynı hamam terlemeye devam. Anlayana.

  • Hainsavar06 Mart 2020 02:46

    Sana sorduk mu?

  • lflrlr06 Mart 2020 00:24

    Haftasonuna kalmaz ateşkes falan yalan olur. Hangi bir ateşkese uyuldu şimdiye kadar. Hafter bile ateşkese rağmen Libya'da bombardımana devam etti bu da öyle olacak.

  • Turkoglu06 Mart 2020 02:47

    SEN de kına yakarsın.