E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemİçişleri Bakanı'ndan flaş açıklama!---

İçişleri Bakanı'ndan flaş açıklama!

İçişleri Bakanı'ndan flaş açıklama!
11 Eylül 2013 - 11:37 borsagundem.com

İçişleri Bakanı Muammer Güler, Hatay'da hayatını kaybeden Ahmet Atakan'ın ölümüyle ilgili açıklama yaptı

Hatay'da çıkan olaylar sırasında hayatını kaybeden Ahmet Atakan'ın ölümüyle ilgili en net açıklama İçişleri Bakanı Muammer Güler'den geldi. Güler Atakan'ın ölümüyle ilgili ellerinde görüntüler olduğunu polisin müdahale etmediğini yüksekten düştüğünü belirtti.
Hatay'da Ahmet Atakan'ın yüksekten düşerek hayatını kaybettiği, polisin herhangi bir müdahalesi olmadığı yönünde tereddüt bulunmadığını belirterek, "Bunların bahane edilerek vatandaşları birbiriyle çatıştırma, bir etnik çekişme yaratma hatta bunu büyük bir çatışma ortamına dönüştürme arayışları var. Özellikle Hatay'da, güneyde bazı illerimizde bu yapılmaya çalışılıyor bu konuda vatandaşlarımızı duyarlı olmaya davet ediyorum"
Güler'in açıklamaları şöyle...
Başkalarının özgürlüklerine müdahale etmeden şiddet kullanmadan özgürlükler kullanabilir. Polis müdahalesinin olmadığı ortaya çıktı. Kimse önyargıyla yaklaşmasın. Müfettiş göndererek olayı incelemeye aldık.
Hangi grupların polislere karşı gelmek istediklerini biliyoruz. Son olaylarla ilgili bilgilerimiz var. Organize bir suç hareketi içerisinde bunların hareket ettiklerini biliyoruz. Bu olayları organize bir biçimde yönlendirmek isteyenleri biliyoruz.
YÜKSEKTEN DÜŞME TEREDDÜDÜMÜZ YOK
Her olayı bir bahane bilerek hemen protesto etmenin bir manası yok. Hiç kimsenin burnunun kanamasını istemeyiz ancak protestoyu şiddet eylemlerine dönüştürdüğünüzde polisle çatışma çıkıyor.
Olayın yüksekten düşme konusu olduğunda tereddütlerimiz yok, polisin müdahale etmediği konusunda tereddütlerimiz yok. Elimizde yeni görüntüler var onları inceliyoruz. Görüntüler her şeyi ortaya koymakta. Bunu bahane ederek vatandaşları kızıştırma bir etnik çatışma yaratma özellikle bunun Hatay'da yapılması çalışılıyor. 
DEMOKRATİKLEŞME PAKETİ
Demokratikleşmeye ilişkin adımlar sadece bir etnik grubu sadece belli bir bölgeyi kapsamamaktadır. Ülkenin tamamını kapsayacak bir demokratikleşme paketi üzerinde veya demokrasinin standartlarının yükseltilmesi konusundaki çalışmaları sürdürüyoruz
SÜRECİ BALTALAYAN ALTINDA KALIR
Çözüm sürecinin devam etmesi ülkenin yararınadır. Çözüm sürecine destek oldukça yüksektir. Bu barış ortamının sürdürülmesini istiyoruz. Bu süreci baltalamak isteyenler bunun altında kalır.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • hafiye11 Eylül 2013 11:50

    bu gibi bahanelerin peşine düşenler ahmak,gafil,ısrar ederse haindir,ip,chp,pkk ittifakı kaos için çabalıyor,uyanmayıp bunların kuyruğu olanlar hesabını veremez.