E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaİbretlik bir borsa hikayesi---

İbretlik bir borsa hikayesi

İbretlik bir borsa hikayesi
14 Mayıs 2015 - 07:23 borsagundem.com

Yasaklı spekülatörlerin adına hesap açma teklifini kabul edince hayatı karardı. İşte Hüseyin Dağlıyan’ın ibretlik hikayesi…

Spekülatörlerin kuklası konumundaki kişiler için ibretlik bir hikaye… 

Tunceli doğumlu olan Hüseyin Dağlıyan, kendi halinde bir sıvacı ustası. Bir gün alışveriş yaptığı nalburun sahibi Şenel Öncel aracılığıyla Bakırköy’de bir dükkanın boya işini alıyor. Dükkanın sahibinin meşhur spekülatör Y.K.’nın kız kardeşi olduğunu bilmiyor. İşin hak ediş bedelinin iki üç katı para ödenince kendisini Şenel Öncel’e borçlu hissediyor.  Birkaç boya badana işi sonrası Y.K., Kayhan A., Avukat Sadık A. başta olmak üzere çok sayıda isimle tanışıyor. Avukat Sadık borsa çevrelerinde çok tanınan bir isim ve çok sayıda spekülatörn dosyasına bakıyor.

HER ŞEY HESAP AÇMA TEKLİFİYLE BAŞLIYOR

Zaman zaman akşam buluşmaları, yemekli içkili sohbetler derken Hüseyin Dağlıyan, Şenel Öncel’den borsada hesap açma teklifi alıyor. Y. K.’nın da içinde bulunduğu ekip ile 8-10 aracı kurum gezerek hesaplar açılıyor. Hüseyin Dağlıyan şok bir iddiayla, “Sonradan anladım ki, aracı kurumların müdürleri ayarlanmış. Önüme konulan kağıtlara ben imza atıyorum ama hesapların Y. K. yönetiminde olduğunu herkes biliyor” diyor.  
İnşaatlarda boyacılık yaparak hayatını kazanmaya çalışan Dağlıyan, Transtürk Holding hisselerinde 01.11.2004-03.11.2004 tarihinde yapılan operasyonda yakayı ele veriyor. Çünkü şirketin yüzde 10’undan fazlası Hüseyin Dağlıyan’ın hesaplarına aktarılıyor. Dağlıyan olanlardan evine gelen bir tebligat ile haberdar oluyor. SPK, tarafından 54 bin lira para cezasıyla cezalandırılıyor ve hakkında suç duyurusunda bulunuluyor. İtirazlar sonucu ceza 30 bin liraya iniyor ama Dağlıyan’ın ödeyecek gücü olmadığı için hayatı alt üst oluyor. Yuvası yıkılıyor, Rusya’ya kaçmak zorunda kalıyor. Sonrası mı? Kendisi anlatıyor. 
İşte borsa tarihine geçecek ibretlik bir mağduriyet hikayesi… 

“SOHBET, MUHABBET, AKŞAM YEMEKLERİ DERKEN SAMİMİYET İLERLEDİ”
-Hüseyin Bey, borsayla nasıl tanıştınız?

-Biz yardım sever insanlarız. Anadolu’da birçok insan böyledir. Bir dostumuz yardıma ihtiyacı olursa bir şekilde yardım ederiz.

-Memleketiniz neresi?
-Tunceli

-Nasıl tanıştınız bu arkadaşlarla?
 İş ortamında tanıştım. Bakırköy’de bir dükkanın işini almıştık.

-Boya badana işi mi?
-Evet. Dükkan, Y. K.’nın kardeşi üzerine alınmıştı. Adliyenin yukarısında bir yerdeydi. Gittik, orayla anlaştık,  ciddi bir para verdiler, yaklaşık 2-3 misli bir fiyat. Sohbet, muhabbet, akşam yemekleri falan derken samimiyet ilerledi… 

-Yemeği kimle yiyordunuz?
-Y.K. geliyordu genellikle. 

-Hangi tarihte?
-2004-2005. Beni Y.K. ile tanıştıran Şenel Öncel’dir.

-Şenel Öncel kimdir, nereden tanıyorsunuz?
-O da borsacı. Şenel Öncel’i de bu işe sokan ise Kayhan A.’dur. Bizler inşaat işi yapıyoruz, bu işlerden para kazandığımız için oturduğumuz yerler bellidir girip çıktığımız mekanlar bellidir. 20 senedir ben aynı restoranda giderim, değişmez. Bu tanışma faslında bin liralık işi bana beş bin liraya vermiştir. O da kendilerince iyi niyet göstergesi yapmıştır. Biz de bu niyetin altında kalmamışızdır. Bir gün bana dedi ki; “Borsa oynamam yasak, benim yerime imza atar mısın?”. Ben de, “Bu işin bana zararı var mıdır?” diye sordum, “Yok” dediler. 

-Ş. Ö. senin eskiden tanıdığın birisi mi?
-Evet, çocukluktan tanıdığım birisi. Annesini, babasını, eşini tanırım. Aslında onlarla tanışmama öncülük eden Şenel Öncel’dir. Babasının bizim mahallede nalbur dükkanı vardı, ben de onlardan alışveriş yapardım. 
Bana biri iyilik yaptılar diye ben de ricalarını geri çevirmedim. Türk olarak altında kalmayız bu iyiliklerin diyerekten düşünmeden “Tamam” dedim. Ama avukatlara da sordum;  “Bu borsanın bana yansıyacak cezası nedir?” diye. Hepsi ağız birliği etmiş gibi, “En fazla 2 yıl borsa oynayamazsın, yasak gelir” dediler. Zaten ben de borsa oynamadığım, borsayı bilmediğim için çokta umurumda olmadı. Bu yüzden tekliflerini kabul ettim. 

-Teklifleri aracı kurumlarda hesap açmak mıydı?
-Evet. “Hesap açalım” dediler, birçok aracı kurumda hesap açtılar. Benden vekaletname aldılar. 8-10 tane aracı kurumda hesap açtılar. Sanıyorum her aracı kurumda bunlarla çalışan bir tane adam vardı. Hiç benim elime para geçmiyordu, sadece imzadan imzaya gidiyordum. Sadece bir sefer gittim Takasbank’tan para çektim. O da kar payı idi. Onun dışında aracı kurumlardan hiç para çekmedim. Avukatına ciddi ödemeler yapıyorlardı bunlar. Avukatın parasını biz götürüyorduk Şenel Öncel ile beraber. Avukatın Sarıyer’de bir villası vardı. Elden para götürüp veriyorduk kendisine.

“ARABANIN BAGAJI PARA DOLUYDU”
-Niçin avukata bu kadar para veriyorlardı?


-Avukata niçin para verdiklerini tam olarak bilemiyorum. Avukat işin neresinde bilmiyorum ama bana göre işin ortasında tam göbeğindeydi. 

-Avukatın parasını neden siz götürüyordunuz da onlar götürmüyorlardı?
-Para Şenel Öncel’in arabasının bagajındaydı.

-Bagajda mı taşıyordunuz o kadar parayı? Ne kadar bir paraydı? Ağzına kadar para mı doluydu bagaj? 
-Evet, para doluydu.

-Arabanın markası neydi?
-Toyota tarzı bir araçtı. 

-Bu kadar para ‘nereden geliyor, neden elden dağıtılıyor?’ diye kuşkulanmadınız mı? Ya da siz de bundan ‘pay alalım’ diye düşünmediniz mi?  
-Ben işin para yönünde değildim ki! Arkadaşlar böyle bir şey yapıyorlar, rica ediyorlar, ben yardım etme yönündeydim işin. Sonra, gel zaman git zaman, olay gerçekleşmiş paralar yatırılmış, çekilmiş, hesaplar açılmış kapanmış… Bana bir ceza geldi o zamanın parası ile 54 bin YTL.

-Hesaplar siz olmadan nasıl kapanmış?
-Demek ben baştan imzalamışım böyle bir şey.

-Ceza geldiğini öğrenince ne yaptınız?
-Kayhan A.’u aradım, Y.K.'nın görme şansım olmadı zaten. Aradım Kayhan’ı, “54 milyar para cezası gelmiş ne yapacağız, bu işi halledin” dedim. Bana, “Tamam halledeceğiz falan” dedi. SPK’ya, “Benim sorumluluğum yoktur” diye bir dilekçe yazdık gönderdik. Oradan 54 bin lira ceza 30 bin olarak geri döndü, 24 bin indirimle... 

-Cezayı ödediniz mi peki?
-Açıkça bin lirayı da ödeyecek durumum yoktu. Ondan sonra Şenel Öncel' gittim,  “Alın bunu halledin” dedim.  “Tamam abi” dedi. Gitmiş, bankadan vergi dairesine bin beş yüz lira ödeme yapmış. Daha sonra bir talimat daha geldi ve bu paranın tamamının bir seferde ödenmesi gerektiği yazıyordu. Yapılan anlaşmalar sonucu git-gel derken, dediler ki, “En azından yarısı ödensin”. Ben artık K. ile de görüşemiyorum, telefonları değiştirmişler. Tek yakınımda kalan Şenel, onu da hiç bırakmıyorum yakınımdan uzaklaştırmıyorum. Her ay, “Abi yatıralım” diyorlar, ama yatırmıyorlar.  İlk yüzde 50’sini yatırmamızı istiyorlar, bu yüzden ben de bunlara bastırıyorum. Ellerinde bazı hisseler vardı ve onlardan gelecek paralarla taksit taksit ödemek istediler, ben de onu kabul etmedim. Ben değil zaten vergi dairesi kabul etmiyor. Hiç ceza ödenmedi 1.500 lira dışında. Evime haciz geldi, evi taşımak zorunda kaldım. Eşimden boşanmak zorunda kaldım. Sonra aynı cezadan 20 ay hapis cezası geldi. 

-Yargılama sürecinde hiç mahkemeye gidip bu olanları hakime anlatmadınız mı?
-Gittim, en son mahkemeymiş onda da karar verildi.  

-Senin avukatın yok muydu, para götürdüğünüz avukat sizi savunmadı mı?
-Yoktu, kimse yoktu. Parayı Şenel götürüyordu, ben yanında bulunuyordum. Zaten avukat ile genellikle büroda görüşmüyorduk, İstanbul’un çeşitli yerlerinde görüşüyorduk. Büro harici yerlerde…

“MAHKEME BAŞKANI BANA 20 AY HAPİS CEZASI VERDİ”
-O zaman avukatın bürosunun Sarıyer tarafında olduğunu nereden biliyorsun?

-Bir sefer gittim, şimdi gitsem bulamam ama.

-Yargı sürecinde Ş.’de mi sana destek olmadı?
-O bana her türlü garantiyi vermişti, ‘kefilin benim’ diye. Hiçbir avukat gelmedi, hep savunmamı kendim yaptım. En sonunda mahkeme başkanı bana “Y.K.’nın adresini nasıl bilmezsin?” diyerek 20 ay hapis cezası verdi. Tutanaklarda da yazıyor. Boya yaptığım dükkanın yerini biliyorum ama açık adresini bilmiyorum. 

-Parayı neden bagajda taşıyordunuz, ben hala bunu anlamadım…
-Bazen bankaya da yatırıyorduk, bir yerden alıp bir yere götürme işlemini Şenel yapıyor, ben de onunla birlikte dolaşıyordum.  

-Senin işin yok muydu, boya badana yapmıyor muydun?
-Boş zamanlarımda gidiyordum. 

-İki yıl hapis cezası yedikten sonra Yargıtay’a itiraz aşamasında sana yardımcı olmadılar mı, cezayı yedikten sonra bunlarla bir daha görüşmedin mi?
-Mahkeme aşamasında Y. burada yoktu zaten, yurt dışına gitmişti. Sadece Şenel buradaydı. Zaten Kayhan, çok zeki bir adam, ulaşamadık bir daha. 

-Hapis cezası sonrası ne yaptın?
-İki yıl hapis cezası aldım ve sonuç olarak Rusya’ya gittim.  Üç ay önce geldim. 

-Ceza ne oldu peki?
-Temyize son günde itiraz ettim. Temyizden ne karar çıktı bilmiyorum. 

-Rusya’ya gittikten sonra bu adamlarla iletişimi tamamen kopardın mı?
-Evet, hiç görüşmedim.  Ama haberlerini alıyorum orada burada diye. 

-Vergi dairesine olan ödeme ne oldu?
-Hala duruyor, ödeyemedim.

-Eşinle bir daha görüşmedin mi?
-Eşimi, işimi her şeyimi kaybettim.  İşim, gücüm, her şeyim mahvoldu. Dairem vardı en son onu da verdim birisine haciz gelmesin diye, akıbetini bilmiyorum. 

“SPK’YA İSİMLERİ VERMEDİM, EN BÜYÜK HATAYI BURADA YAPTIM”
-Rusya’ya gidip 5-6 yıl orada çalıştıktan sonra neden döndün?

-Dönmem lazım artık bu işi iyi ya da kötü çözmem lazım diye bir karar aldım. 

-Nasıl çözeceksin?
-Buradan bir adım attık, bir şekilde çözeceğim. 

-Bundan sonra ne yapacaksın? 
-Son bir defa görüşeceğim. 

-Ne diyeceksin? Para mı isteyeceksin?
-Hiç para istemeyeceğim, “Vergi dairesine olan borcu kapatın” diyeceğim. 

-Eskiden ödemeyenler şimdi niye kapatsınlar ki…?
-Ödeyecekler. 

-Borç ne kadar oldu?
-28 bin beş yüz lira. 

-Aradan 10 yıl geçmiş belki affa uğramıştır. Sordun mu Maliye’ye?
-Af olmamış. Sorduruyorum, halen gözüküyor.  Bir bankaya kredi kartı için başvurdum karşıma bu çıktı. 

-Bu arada inceleme döneminde SPK’dan seni çağırıp ifadeni almadılar mı?
-Çağırdılar. Süzer Plaza’daki gözetimden çağırdılar. Ama ben arkadaşların başı belaya girmesin diye isimlerini vermedim, en çok da buna pişmanım. En büyük hatayı burada yaptım. Keşke o zaman her şeyi anlatsaydım. Bugün bunları anlatmamın nedeni de bu birileri ders alsın bu ve benzer tuzaklara düşmesinler. 
SPK’ya gittiğimde, “Sen ne iş yapıyorsun?” diye sordular. “Boyacıyım” dedim. “Bu kadar parayı nereden buldun dediler?” Ben de arkadaşlardan borç aldığımı falan söyledim. 

-Bu süreçte o avukattan yardım istemedin mi?
-Bir sefer Şenel’in bir işi vardı görüştük. Sarıyer’de bir çay kahve içtik. O da Y.K'dan çok yakınıyordu. O kadar işlerine koşuyorum bana gerekli ödemeleri yapamıyorlar gibisinden şikayetde bulunuyordu. Sonuç olarak benim 10 senem gitti, yaşlandım. Yaptıklarımdan pişmanım. 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (26)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • yerken iyiydi.15 Mayıs 2015 08:29

    bence bildiklerini anlatmamış. elindeki eski belgeleri verse, bir çok suç çetesi ortaya çıakr

  • elden para15 Mayıs 2015 00:15

    bu adam elden para almıştır hatta belki aylık kiraladı hesabını. eh para tatlı geldi tabii cezayı yiyince de ortaklık bozuldu. ceza gelince konuşurum demeyi koz yapsa parayı belki alırmış. taktiksel hata var orada.

  • gazi14 Mayıs 2015 21:30

    ee şimdide müşteri bul, elden parayı al, malı fon alsın.

  • A.akmaz14 Mayıs 2015 19:17

    böyle insanları ipte sallandırmalı yazık ya Adam'ı perişan etmişler nerde bu millet nerde bu devlet

  • İsa Topçu14 Mayıs 2015 17:14

    Hayırdır admin yazdıklarım işine gelmedi galiba yayında yok ?

  • boş verin artık.14 Mayıs 2015 16:46

    en eski borsacılardanım bu işleri yıllardır duyuyor ve sonuçlarını görüyorduk işte bu vatandaşın da başına bunlar gelmiş.Ben yıllardır borsa brokerliği yaptım ve borsayı çoktan bıraktım emlaka,araziye yatırım yaparak borsanın 5-8 katı karlandım.borsa dünyada bitiyor artık parasal genişlemelerin de sonu geliyor yani borsadan uzaklaşıp parayı sağlam emlak ve iş piyasalarına yatırmalı artık diye düşünüyorum.

  • atmaca14 Mayıs 2015 16:00

    teker de çok kişiye hesap açtırıp magdur etti. kendinide zengin etti. onların ahı kalmayacak.

  • FLAP14 Mayıs 2015 15:47

    ŞİRKETİN %69,50 Sİ PATRONLARDA OLMASINA RAĞMEN GENEL KURUL YETERLİ SAYIYA ULAŞAMIYORSA , ŞİRKET İÇİ KAVGA ÇOK SERT OLUYOR VE ORTAKLAR KENDİ HİSSELERİNDEN KAÇMAYA ÇALIŞIYORLAR DEMEKTİR , BU DA HALİYLE HİSSEYİ TABANA KİLİTLİYOR ,, UYANIK OLUN UYANIK ..

  • KARTALY32314 Mayıs 2015 12:47

    KREDİLERE ENTEKRE EDİLMİŞ SÖMÜRÜ PARA AKIŞI HER DAİM BİLGİLİ VE TECRÜBELİ YATIRIMCIYI SEVMEZ.SAHTEKARLARA DİKKAT EDİN.ŞAN VE ŞÖHRETLİ OLMASI BİLGİLİ OLDUĞU ANLAMINA GELMEZ...GİRİŞİMLERİNE DİKKAT EDİN..

  • KARTALY32314 Mayıs 2015 12:42

    DEMEDİ DEMEYİN.YATIRIMCI GELİR KAYNAĞIDIR ÖĞRETİLERİ ARTIK BİTECEK.BU ÜLKEİNİN SERMAYE ARAÇLARI BORÇ YÖNETİMİNE ENTEKRELİ PARA AKIŞI BİTECEK.BORSA DÜŞTÜ DOLAR CIKTI ABUK SABUK EZBERLER BİTECEK...KREDİLERE ENTEKRE EDİLMİŞ PARA AKIŞININ SÖMÜRÜSÜ BİTECEK..

  • KARTALY32314 Mayıs 2015 12:20

    len bu ülkede öyle bı yapılaşma ve zihniyet varki batılı ülke ekonomileri ekonomik olarak etkilendiğinde kendi ülkesini gelir kaynağı etmek için çaba harcıyor.utanmazlar..

  • KARTALY32314 Mayıs 2015 12:14

    ulenn soros denilen şarlatanı bile bu ülkeye idol ettiniz.yazıklar olsun..ama kendi iç piyasanın spekülatörlerine düşman ettiniz yatırımcıları .neden parasal çıkar ilişkilerinizden dolayımı

  • KARTALY32314 Mayıs 2015 12:03

    EKONOMİ VE SERMAYE ARAÇLARI KONULARINI BAZ ALIP ARAŞTIRMALAR YAPIN.ARAŞTIRMALAR YAPTIĞINIZDA NE KADAR SAÇMA SAPAN GİRİŞİMLERİN SONUÇLARI BİZLERE AKTARILDIĞI VE ÖĞRETİLDİĞİNİ ANLAYACAKSINIZ.

  • KARTALY32314 Mayıs 2015 11:56

    ŞÖYLE BIR DÜŞÜNÜN SERMAYE PİYASASI KURUM VE KURULUŞLARI BAZ ALINDIĞINDA KİMLER KÖTÜLÜYOR SERMAYE ARACÇARINI VE EKONOMİYİ SPEKÜLATÖRLERMİ YOKSA ARACI KURUM ÇALIŞANLARI VE EKONOMİSTLERMİ.HİÇ SPEKÜLATÖR TANIDIĞINIZ SERMAYE AKIŞLARINI YADA EKONOMİYİ KÖTÜLEDİĞİNİ BİLEN VARMI .YOK...

  • KARTALY32314 Mayıs 2015 11:52

    BIR DÜŞÜNÜN 17 ARALIK SONRASI EKONOMİ YÖNETİMİ NEDEN DEĞİŞTİ.KİMLER SERMAYE ARAÇLARINI BAZ ALMIŞ VE SÖMÜRÜYORDU....AMA NEDEN SPEKÜLATÖRLER HER DAİM DIŞLANIYOR..SPEKÜLATÖRLER HER DAİM SERMAYE ARACLARININ VE YATIRIMCININ DOSTUDUR..

  • KARTALY32314 Mayıs 2015 11:45

    SERMAYE PİYASASI KONULU ÖĞRETİLER HEP YANLIŞ..SÖMÜRÜYE ODAKLI..

  • KARTALY32314 Mayıs 2015 11:34

    BU ÜLKEDE SPEKÜLATÖRLERE KARŞI OLANLAR ŞUNU BİLSİNKİ YURTDIŞININ KREDİTÖRLERİNİN SÖMÜRÜSÜNE MAHKUMDUR...

  • KARTALY32314 Mayıs 2015 11:31

    YURTİÇİNDE SPEKÜLATÖRLERİN DIŞLANMASININ TEK NEDENİ SERMAYE ARACLARININ AMAÇ OLARAK BAZ ALINIP SERMAYE GETİRİSİ ÜLKE EKONOMSİ VE SİYASETE AKABİNDE HALKA ARZ OLMUŞ ŞİRKETLERE GELİR KAYNAĞI OLAMASI VE BU GELİR KAYNAĞI BAZ ALINDIĞINDA SPEKÜLATÖRLERİN BİLGİLİ VE PARASAL GÜÇLERİ OLMASI SONUÇU GELİRİ ALMALARI....BU SERMAYE ARACLARI BİLGİLİ VE TECRÜBELİ OLANMALRI SEVMEZ VE HER DAİM İFTİRA AYADA ABUK SABUK GİRİŞİMLERDE BULUNUR...

  • KARTALY32314 Mayıs 2015 11:27

    tc sermaye piyasası baz alındığında üretimsizliğin ve yatırımının akabınde ülke geneli baz alındığında bilgisiz ve tecrübesiz olasının netiçesi olarak ÜLKENİN SPEKÜLATÖRLERİNE BİLE YASAKLAR KONULUYOR AMA YURTDIŞININ MİLYARDER SPEKÜLETÖRLERİNE SAYGI GÖSTERİLİYOR VE YURTDIŞINDA BU KİŞİLERİN HABER AKIŞLARI ÖNEMSENİYOR

  • vatandaş14 Mayıs 2015 11:08

    Arkadaşlar, benim de bir sorunum var bunuda lütfen yazar ve dile getirirmisiniz. Belki bir gören okuyan olur...Daha önceki yıllarda hesap açıp-kapamış olduğum; Şeker Yatırım,TEB Yatırım,Garanti Bankasının hesaplarımın kapanmadığını ve hasapların hala aktif olduğunu MKK dan gelen mektup ile öğrendim.Özellikle TEB e başvurduğumda hesabın kapalı olduğunu idaa etmelerine rağmnen MKK nın sitesinden incelediğimde hesabın hala açık olduğunu gördüm.ANLADIĞIM KADARI İLE MÜŞTERİ SAYILARINI YÜKSEK GÖSTEREREK KREDİ DERECELENDİRME KURULUŞLARINI YANILTIYORLAR.Bankacılık denetleme kurumunun bu işe el atması gerekir.Aksi takdirde üstteki yazıdakine benzer sahtekarlıklarım yaşanması muhtemeldir.Bu durumda olan tek kişinin ben olmadığıma eminim.

  • kaptan14 Mayıs 2015 10:59

    önce havucu yedirirler sonra başka şeyi . fazla parayı görünce olacak sonuç gayet normal...

  • Deli Kadir14 Mayıs 2015 10:51

    Bu iş şeytana ruhunu satmakla aynıdır.Para sıcak gelir kanarsın, ama tatlı tatlı yemenin...Çıksan çıkamazsın, kalsan kalamasın.Er ya da geç, çıksan da kalsan da işin bitince yersin tekmeyi.

  • İsa Topçu14 Mayıs 2015 10:25

    Bu avukat kireç burnundaki Sadık M.çolak Spekülatör iş yapıyordu. Bu arkadaşın başına gelenin aynısını yaşadık M.çolak yanında olan Hesapta kuzen R.Topçu aynı tuzakları yaptılar yürekli bir gazetecide çıkıp derdini anlat yazalım demedi.

  • MIKKIM14 Mayıs 2015 10:09

    hisselerimiz düşünce beddua ettik ya,cezanı bulmuşsun boyakçı.Tüm konuşmalarına inanmıyorum.................

  • Duygusal14 Mayıs 2015 09:13

    Kıyakçılığın sonu ayakçılık. Bence bu işler bilinçsizlikten kaynaklahmıyor. Tamamen duygusal..Baş aktör Avukatı tanıyorum. o tarihte tek emirde 750 bin lot avukatın hesabına geçti.. daha sonra..uzun hikaye

  • eyyp197814 Mayıs 2015 08:40

    kükreyen mada tokatlamış bu işte bit kemiği var ha