E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaİbrahim Turhan'dan Fed değerlendirmesi---

İbrahim Turhan'dan Fed değerlendirmesi

İbrahim Turhan'dan Fed değerlendirmesi
11 Aralık 2015 - 22:24 borsagundem.com

Borsa İstanbul Eski YKB'si İbrahim Turhan, "Reformların milli gelirin %1'i kadar etkisi olacağını, bu yükün bir sıkıntı doğurmayacağını belirtti

Borsa İstanbul Eski Yönetim Kurulu Başkanı ve AKP İzmir milletvekili İbrahim Turhan, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun açıkladığı reform paketinin maliyetinin milli gelirin %1'leri civarında kalacağını ve bu yükün bir sıkıntı doğurmayacağını belirtti. 

Turhan yapısal reformların kısa dönemde harcama artırıcı etkisi olabileceğini ancak uzun vadede gelirleri artıran, giderleri azaltan etkisi olacağını kaydetti. 

Bu kadar küçük ilave yük bir sıkıntı doğurmaz
Turhan söz konusu reformların orta ve uzun dönemde kamu üzerinde yük getirici değil, tersine gelirleri artıran, giderleri artıran yönü olduğunu belirterek "Kısa dönemde maliyeti olacak kuşkusuz, milli gelirin %1'leri civarında kalacak bir etkiden bahsediyoruz. Bu yapıda bu kadar küçük ilave yük bir sıkıntı doğurmaz" dedi.

Fed sanıldığı kadar katı yol haritası çizmeyecektir 
Avrupa Merkez Bankası'nın parasal genişlemenin uzatılması kararının yatırımcıların beklentisini karşılamadığına yönelik bir algı oluştuğunu belirten Turhan, "Piyasalar merkez bankalarının likiditesine adeta bağımlılık oluşturdular. Toz duman sakinleştikten sonra ortada endişe duyulacak bir durum olmadığını görecekler. AMB kararı panik gerektirecek bir karar değil" dedi.

Turhan, "Gerek ABD Merkez Bankası, gerek Avrupa Merkez bankası özellikle küresel gelişmeleri dikkate alarak yatırımcıların endişe ettiği kadar katı bir yol haritası çizmeyecektir diye düşünüyorum" ifadesini kullandı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (12)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • KarTaly32313 Aralık 2015 16:45

    Kartal kardeş büyük harflerle yazılmaz bu okuyana saygısızlıktır. Üstelik çoğu zaman ne yazdığını dahi okumak gereği duymuyoruz, insanın içini daraltıyorsun..

  • endex13 Aralık 2015 01:54

    5 yıllık ağırlılı ortalaması 70500 bu rakamın altında fazla kalmaz tekrar 82 lere yolculuk başlar fed dende bir halt olmaz görecek herkes..

  • 58bin ilk durak ihtimalen!12 Aralık 2015 17:31

    yerliler zaten bitti yabancılar da birbirine vermeye başladı yakında o alıcılar da kalmazsa ??abd faizi artırırsa 2 haftada yolculuk başlar .

  • mustafa12 Aralık 2015 10:58

    bozuk şu dünyanın düzeni bozuk bir dost bulamadım gün akşam oldu durdurun dünyayı inecek var

  • :))12 Aralık 2015 00:34

    LEN BU ÜLKE EKONOMİSİNİ NASIL ENTEKRE ETTİNİZ LONDONA..FAİZ KOLİDORUNA PARA GİRMEZ OLDU

  • KARTALY32311 Aralık 2015 23:37

    BİRİLERİ GEÇMİŞ EKONOMİ KRIZLERİNİ SİYASİ PRAVAKATÖRLÜĞE ARACI ETMİŞ AMA DERS ALMAMIŞ.UMARIM GÜMÜZÜN SİYASİ PRAVAKATÖRLERİDE BİZLER NE YAPTIK DEMEZLER...AKABİNDE PİŞMAN OLMAZLAR

  • KARTALY32311 Aralık 2015 23:32

    SERMAYE ARAÇLARI BAZ ALINDIĞINDA KAÇ ŞİRKETİN İÇİ BOŞALTILDI.BU SORUNUN CEVABINI NEDEN ARAMIYORSUNUZ

  • KARTALY32311 Aralık 2015 23:26

    MERKEZ BANKASNIN DÖVİZ REZERVLERİNE DAYALI TL BASABİLİYORMU.YOK.NEDEN ÇÜNKİ DOVİZ REZERVLERİ SUNİ...KARŞILIĞI BORÇ YÜKÜ

  • KARTALY32311 Aralık 2015 23:18

    EE BOŞUNA YORUMLAMADIK.HAVUZ SİSTEMİNDE TÖKESLEYEN RADYATÖR SİSTEMİNDE İFLAS EDER....ERKEN SEÇİM YORUMUMDA YANILMAM.HER DAİM İSTİKRAR DOSTLAR

  • KARTALY32311 Aralık 2015 23:16

    YANİ SERMAYE ARAÇLARI BAZ ALINDIĞINDA KISA ..KISAORTA VADE BAZ ALINDIĞINDA DESTEK VE DİRENÇLERİN ZAYIF AMA ORTA VADE BAZ ALINDIĞINDA DESTEK VE DİRENÇ SEVİYELERİNİN TAM KAPASİTE GÖREV ALACAĞI.......AKABİNDE BUNUN ORTAUZUN VADEYE DAYALI ETKİSİ.VAHH VAHH YATIRIMCI GELİR KAYNAĞI EDİLMEYE ÇALIŞILIYOR.SEBEP ÜRETİM VE BORÇ YÜKÜNÜN İFLAS EDİŞİ AKABİNDE YATIRIMCININ BİRİKİMLERİNİN AMA EDİLİŞİ

  • KARTALY32311 Aralık 2015 23:10

    BU ÜLKEDE EKONOMİ BAZ ALINDIĞINDA OTORİTE BOŞLUĞUNA DAYALI PARA AKIŞIMI VAR YADA KREDİLERE DAYALI GETİRİ VE GÖTÜRÜ AKABİNDE EKONOMİYE OLAN ETKİSİNDENMİ SÖZ EDİLİYOR.

  • KARTALY32311 Aralık 2015 23:04

    Turhan yapısal reformların kısa dönemde harcama artırıcı etkisi olabileceğini ancak uzun vadede gelirleri artıran, giderleri azaltan etkisi olacağını kaydetti. KISA VADEDE HARCAMALARI ARTTIRAN ETKİLER UZUN VADEDE NASIL OLURDA GELİRLERİ ARTTIRIR GİDERLERİ AZALTAN ETKİSİ OLUR.ANLAMAK ZOR.BU NASIL BIR POLİTİKADIR HA..BUNUN TEK YOLU KISA VADEDE HAKLANAN KARA PARANIN UZUN VADEYE DAYALI PARANIN PİYASAYA SÜRÜLMESİ İLE OLUR.