E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündem İbrahim Kalın'dan Yunanistan'a sert tepki---

İbrahim Kalın'dan Yunanistan'a sert tepki

 İbrahim Kalın'dan Yunanistan'a sert tepki
22 Ağustos 2018 - 16:00 borsagundem.com

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Yunanistan'ın skandal kararının AB dahil bütün taraflarca reddedilmesi ve kınanması gerektiğini söyledi.

Yunanistan'ın darbeciler için aldığı kararla ilgili açıklama yapan Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, "Yunanistan Danıştayı, bir darbeciye iltica hakkı tanıyarak uluslararası anlaşmaları çiğnemiş ve Yunanistan’ın darbeciler ve teröristler için güvenli bir ülke olduğunu ifade etmiştir. Bu skandal kararın AB dahil bütün taraflarca reddedilmesi ve kınanması gerekir" dedi.

DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI'NDAN AÇIKLAMA GELDİ

Öte yandan Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada da, "Yunanistan Danıştay'ı, 15 Temmuz hain darbe girişiminin faillerinden Süleyman Özkaynakçı'ya iltica hakkı tanınmasına Yunanistan Hükümetinin itirazını reddederek skandal bir karara daha imza atmıştır" denildi.

Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, Yunanistan Danıştay'ının skandal bir karara imza attığı belirtilerek, şu ifadelere yer verildi: 

"Yunanistan Danıştayı, 15 Temmuz hain darbe girişiminin faillerinden Süleyman Özkaynakçı’ya iltica hakkı tanınmasına Yunanistan Hükümetinin itirazını reddederek skandal bir karara daha imza atmıştır. Yunanistan Danıştayının bu kararı Yunanistan’ın terörle mücadele konusundaki uluslararası yükümlülüklerine aykırı olduğu gibi, 1951 tarihli Mültecilerin Hukuki Statüsüne İlişkin Cenevre Sözleşmesinin de ihlali niteliğindedir.

Yunanistan, darbeci hainlerin iadesini defalarca reddederek Türk milletinin vicdanını yaralayan bu tür kararlara zemin hazırlamıştır. Yunan makamları, uluslararası yükümlülüklerini dahi çiğneyecek kadar hukuk anlayışından yoksun yargı mekanizmalarına sığınarak darbeciler için ülkelerinin güvenli liman olmasına daha fazla müsaade etmemelidir."

Yunan yargısından darbecilere ilişkin skandal karar

ADALET BAKANI GÜL: AVRUPA'NIN ORTA YERİNDE BİR TERÖR SIĞINAĞI

Gül, Yunanistan'ın FETÖ'cülere iltica hakkı tanınmasına yönelik  kararına Twitter üzerinden tepki gösterdi. Bakan Gül, açıklamasında, "Evrensel hukuka ve demokratik değerlere  inanan hiçbir kişi veya yönetimin, Yunanistan yargısının teröristleri bağrına  basan kararlarını kabul etmesi mümkün değildir. Bu hukuk katliamının sorumlusu;  uluslararası anlaşmaları reddederek, ülkelerini teröristlere güvenli liman haline  getiren Yunanistan yargısı ve örgüt üyelerine kapılarını açarak Avrupa'nın orta  yerinde bir terör sığınağı kuran Yunanistan siyasetidir." ifadelerini kullandı.

Kimin ne karar aldığına bakmaksızın FETÖ mücadelesinin sonuna kadar  sürdürüleceğine işaret eden Gül, şunları kaydetti:

"Türkiye'nin mevcudiyetine kasteden teröristleri besleyen kim olursa  bunu kati surette bilmeli ve tercihlerini bu yönde yapmalıdır. Bu onurlu ve  kararlı mücadelenin sonunda; böylesi hukuk cinayetlerini taammüden ve organize  bir biçimde işleyen birlikleri, ülkeleri, yöneticileri, yargı insanlarını tarih  mahkum edecektir."

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (11)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • emekci23 Ağustos 2018 11:18

    suriye halkı katleden, tecavüz eden, malını yağmayalan İŞİD militanların % kaçı Türk vatandaşıydı? % kaçı Türkiye üzerinden Suriye'ye geçti? % kaçı silahlarını Türkiye'den temin etti? Yaralıların % kaçı Türkiye hastanelerinde tedavi oldu. Bunların hesabını vermedikten sonra, kimseye laf etme hakkınız yok.

  • Bika23 Ağustos 2018 10:17

    İdlib teröristler için güvenli bölge, Tahrir el Şam (El Nusra veya El Kaide'nin Suriye kolu olarak da biliniyor), Ahrar uş-Şam, Ceyş-ul İslam ve Nureddin Zengi gibi terör örgütlerinin yuvası.

  • ŞAHİN22 Ağustos 2018 22:56

    ULAN FÖTÖ SÖZ KONUSU OLDUĞUNDA YUNANISTAN VE AB DİYORLAR,,PKK DENDİĞİDE ABD..OKİ ALMANYA PKK NIN ÜST BÖLGESİ

  • KILIÇ22 Ağustos 2018 19:00

    YUNANİSTANIN BİR YERLERİ KAŞINIYOR GİBİ BU NASIL KOMŞULUK EN UFAK BİR KONUDA DÜNYA HEMEN YUNANİSTAN YANINDA OLUYORDU HADİ ŞİMDİ KONUŞUNDA DÜRÜST OLDUGUNUZU ÖGRENELİM .

  • Tabi ya22 Ağustos 2018 18:29

    Dost kazan dost ,dusmani anan da dogurur demisler

  • Ceycey22 Ağustos 2018 18:28

    Noldu ab ue dikleniyodunuz , simdi viyk viyk

  • Yorum22 Ağustos 2018 17:34

    Yunanistanda pkk kampları yokmuydu orada eğitim verilmiyordu yunan hükümeti yargısı bunlara izin verdiyse bunada izin verir

  • Haha22 Ağustos 2018 18:33

    Sende de daes in kamplari , burolari vardi , yaralilari hastanelerinde tedavi ediliyordu , bunlar unutuldu mu , ha asada karsi savasiyorlardi degil mi

  • Yeni Türkiye 22 Ağustos 2018 16:39

    Az kaldı sayın bakanım çok az . Bir 5 sene sonra yaptıkları her teröristlerin hem de sevicilerin başına tam bela olacak . Bir beş sene daha siz önde biz arkada ülkemizde istediğimiz gelişmeleri bitirelim sonrasını onlar düşünsün ... ama o zaman çooookkk geç oldu deyip gerekeni yapmaktan da çekinmeyelim amaaan

  • vahit23 Ağustos 2018 11:17

    16 yıldır böyle diye diye uyuttunuz halkı

  • Türkoğlutürk 23 Ağustos 2018 09:40

    Doğru. Fındıktan samana herşeyimiz ithal olmuş. Borç gırtlak ta. Hukukun üstünlüğü yok. yerli diziler ahaber birazda imamlar sayenizde hayalde yaşayanlar uçtuklarını zanneder. Edirneden dışarı çıkmadıkları dünyaya bakmadıkları sürece Mutluda olabilirler. Neticede son yirmi senede bizi kaç ülkenin geçtiğini bilmez. Suriye dinarı karşısında bile değer kaybeden tl den haberi yoktur. Bir para nasıl değer kaybeder.Bilmez.Osmanlı torunu olur döner yeni türkiye haline gelir. TÜRKÜM, KÖKLERİM ORTA ASYA diyemez.