E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemHuawei CEO'sundan kötü haber: Önümüzdeki 3 yıl hayatta kalmaya çalışacağız---

Huawei CEO'sundan kötü haber: Önümüzdeki 3 yıl hayatta kalmaya çalışacağız

Huawei CEO'sundan kötü haber: Önümüzdeki 3 yıl hayatta kalmaya çalışacağız
25 Ağustos 2022 - 06:22 borsagundem.com

Pandemi sürecinin neden olduğu krizden etkilenen son firma Huawei olurken, şirketin CEO'sunun gönderdiği söylenen bildiride önümüzdeki yıllar için büyük bir 'kemer sıkma' politikası izleneceği belirtildi.


Küresel ekonomik koşullar dev şirketleri etkilemeye devam ederken, işten çıkarma ve küçülmeye gitmek gibi haberler gündeme geldi. Krizden etkilenerek küçülmeye giden bu şirketlerden biri de 300 çalışanını işten çıkartan Netflix olmuştu. Bugün alınan kötü habere göre Huawei, Google ve Ford gibi şirketlerin ardından krizden nasibini alan bir diğer şirket oldu. Webtekno'dan Ayşegül Can'ın haberinde Çin merkezli yayın organlarının iddialarına göre, Huawei için tehlike çanları çalmaya başladı.


Çin yayın organları Yucai ve NetEase yayınladıkları raporlarla oldukça çarpıcı iddialarda bulundu. Apple’ın sevilen telefon serisi iPhone’larla kıyaslanan ve hatta iPhone yerine tercih edilen telefonlar üreten şirketin oldukça zor günler geçirdiği bildirildi. Yayınlanan raporların en dikkat çekici kısımları ise Huawei CEO’su Ren Zhengfei tarafından gönderildiği söylenen mesajlardı. Yucai ve NetEase, şirketin çalışanlarına gönderdiği bir bildiriyle ‘nakit akışına ve kâr marjına öncelik verilmesini’ istediği bildiriliyor.

Ren Zhengfei’nin gönderdiği bildiride Huawei’i önümüzdeki 3 yıl için zor bir dönem beklediği ve şirketin daha çok ‘hayatta kalmaya’ odaklanacağı bilgileri yer alıyor. Tabii ki akla ilk gelen şey işten çıkarmaların da bu ekonomik darboğazla birlikte gelebileceği. Konuyla ilgili henüz resmi bir açıklama olmasa da bunlar yaşanması beklenebilecek durumlar. Tüm bu iddialara ve söylenenlere baktığımızda; Apple ile kıyaslanan şirketin önümüzdeki yıllarda bir miktar daha gözlerden uzak olabileceğini gösteriyor.

Huawei'in 2021'de gelirleri düştü, karlılığı yükseldi

ABD yaptırımları Huawei’yi vurdu

Huawei, Hollanda'da 5G altyapısından çıkarıldı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Normal25 Ağustos 2022 14:42

    İmajları bozuk, iş adamı değil tüccar zihniyetliler.

  • Mucise Reis : )25 Ağustos 2022 07:55

    Zaten çin tedbir amaçli kredileri kısmaya başladı. Yaşanabilecek büyük bir ekonomik sorunlarda, ABd nin Tayvan adımları oluşacak. Çin her durumda ABD nin karşısında güçlü kalmak adına krediler ve fziler ile riskini azlatma kararı almıştı. Faizler, kredi dağtımları ve birada ekonomik durgunluğu Çin kendine hedefledi. Bu tarz içinde zincirleme sıkıntılar olabilir. örnek : murat köyle 2 inek teiştirid. 2 ineği osman aldı tüccar.firma osmandan 10 inek aldı. firma kesti zincir markete sattı 40 inek. zincir market piyasaya sürdü... zincir marketin işler kötü verdiği çek patladı... ne oldu ? çek en dipteki kişiye kadar patladı. alacaklar mahkemeye düştü. zincir kırıldı... Çin her alanda bu riskten çekınıyor. ABD nin emmellerinin ilk fırsatta tayvan ile karşısına çıkacağından emin.