E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaHisse Öneri ListesiHSBC'den 3 hisse için tavsiye!---

HSBC'den 3 hisse için tavsiye!

HSBC'den 3 hisse için tavsiye!
10 Ekim 2013 - 10:38 borsagundem.com

HSBC Yatırım Menkul Değerler, üç enerji hissesi için hedef fiyatını düşürdü

HSBC Yatırım Menkul Değerler, Zorlu Enerji, Akenerji ve Aksa Enerji hedef fiyatlarını aşağı yönlü revize etti. Kurumun (www.hsbc.com.tr) konuyla ilgili raporunda, Aksa Enerji için hedef fiyatı 7.0 TL’den 4.6 TL’ye indirilirken, tavsiye 'Endeksin Üzerinde Getiri' olarak belirlendi. Akenerji'de hedef fiyat 2.5 TL’den 1.8 TL’ye düşerken öneri yine Endeksin Üzerinde Getiri' olarak belirlendi. Kurum Zorlu Enerji için hedef fiyatını 1.85 TL’den 1.5 TL’ye indirirken, önerisini 'Endekse Paralel Getiri' olarak belirledi.
Raporda şu değerlendirme yapıldı:
"2013 yılında Türkiye’de elektrik talebi özellikle yaz mevsimi boyunca normalin altında seyreden sıcaklıklar sebebiyle beklentilerin altında kalırken, başta hidroelektrik olmak üzere yenilenebilir enerji arzının da artış göstermesi serbest pazar elektrik fiyatlarının beklentilerin altında artmasına neden oldu. Elektrik üretim şirketlerinin döviz açık pozisyon sahibi bilançolarına TL'deki değer kaybıyla 2013 yılı içerisinde zarar kaydetmiş olmaları sebebiyle hisseler son dönemde baskı altında kaldı. HSBC kur tahminleri doğrultusunda şirketlerin 2014 yılında kur zararlarının önemli bir kısmını geri alacağını düşünüyor. Ayrıca son dönemde gündeme gelen büyük kapasite yatırımlarındaki (Akkuyu Nükleer Santrali ve Afşin-Elbistan projesi) gecikmeler de Türkiye’deki yetersiz arz faktörünü uzatacak ve uzun vadede fiyatları destekleyecek gelişmeler olarak öne çıkıyor. HSBC bu çerçevede piyasanın elektrik hisseleri için olumlu gelişmeleri göz ardı ettiğini düşünüyor. HSBC’nin hisseler için hedef fiyatları değerlemelerde uyguladığı daha yüksek risksiz getiri oranı ile düşerken HSBC tavsiye değişikliğine gitmedi. Aksa Enerji yüksek ve verimli kapasitesiyle güçlü FAVÖK yaratma kabiliyeti sebebiyle HSBC’nin sektörden en beğendiği hisse olarak öne çıkıyor. Hisse için hedef fiyat 7.0 TL’den 4.6 TL’ye düşerken öneri “Endeksin Üzerinde Getiri” olarak belirtildi. HSBC Akenerji’yi yüksek marjlı üretimi ve 2014 yılı sonunda devreye girmesi planlanan EGEMER santralinin üretime olacak olumlu katkısı sebebiyle beğeniyor. Hisse için hedef fiyat 2.5 TL’den 1.8 TL’ye düşerken öneri “Endeksin Üzerinde Getiri” olarak belirtildi. HSBC, Zorlu Enerji’nin son dönemde geçirdiği dönüşümü olumlu bulurken kur etkisi üzerinde yaptığı analizle şirketin bu dönemde kur zararı etkisinden sıyrılamayacağını düşünüyor. Hisse için hedef fiyat 1.85 TL’den 1.5 TL’ye düşerken öneri “Endekse Paralel Getiri” olarak belirtildi. HSBC değerlemeler için temel aşağı yönlü riskler arasında doğalgaza yapılacak tek taraflı (elektrik zammı içermeyen) bir zam olasılığı olarak öne çıkarken, yukarı yönlü en büyük risk TL’nin USD ve EUR karşısında değer kazanması olarak öne çıkıyor."

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)